מחאת ענק בניו יורק נגד גל האנטישמיות
עשרות אלפים, בהם מושל ניו יורק וחברי קונגרס, השתתפו בעצרת נגד האנטישמיות והשנאה בברוקלין. "אין שנאה, אין פחד"
עשרות אלפי בני אדם, יהודים ולא יהודים, השתתפו הערב (יום א') בצעדת ענק בניו יורק נגד האנטישמיות והשנאה, תחת הכותרת: No Hate. No Fear. מושל ניו יורק אנדרו קומו, סנאטורים, חברי קונגרס וראשי הקהילה היהודית עמדו בראש הצועדים. ההמונים חצו את גשר ברוקלין בדרכם לעצרת המרכזית בכיכר קולומבוס. ynet העביר את האירוע בשידור חי.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הצעדה נערכה על רקע גל האנטישמיות ששוטף את ארה"ב בכלל ואת אזור ניו יורק בפרט. את צעדת הסולידריות ארגנו הפדרציה היהודית של ניו יורק וארגון JCRC-NY.
מאות בני אדם השתתפו היום בעצרת נוספת לאות הזדהות עם יהודי ארה"ב והעולם ונגד האנטישמיות שנערכה ברחבת הסוכנות היהודית בירושלים. "יהודים אינם בטוחים עוד ברחובות ארה"ב כפי שהיו בטוחים מאות שנים", אמר יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג. "אנחנו קוראים לעולם כולו לעמוד איתן כנגד התופעה הנוראה הזו, למחות נגדה ולנקוט נגדה אמצעים משפטיים".
לפני שבוע נפצעו חמישה בני אדם מדקירות במסיבת חנוכה בבית רב בעיירה מונסי שבמדינת ניו יורק. התוקף, גרפטון תומאס, הואשם בפשע שנאה, בחמישה ניסיונות רצח ובפריצה. הבולשת הפדרלית בארה"ב (FBI) חושדת שהוא זה שדקר יהודי נוסף לפני כחודש וחצי ליד בית כנסת בעיירה ופצע אותו קשה.
לפני כחודש נרצחו ארבעה בני אדם באירוע ירי במרכול כשר בניו ג'רזי. בארה"ב דווח כי דייוויד הנדרסון, אחד היורים, פרסם ברשתות החברתיות פוסטים בעלי תוכן אנטישמי.
בעקבות שורה של תקריות אנטישמיות שאירעו לאחרונה, עיריית ניו יורק הודיעה לפני כשבוע כי תתגבר את הנוכחות המשטרתית בכמה שכונות בברוקלין שבהן מתגוררות אוכלוסיות יהודיות. בנוסף, תוגברו כוחות בבתי כנסת ובמוקדים נוספים בהם שיעור גבוה של יהודים.
"אנטישמיות היא מתקפה על ערכי העיר שלנו", כתב בטוויטר ראש העיר ניו יורק, ביל דה בלזיו, לפני כשבוע. "אנחנו נתמודד איתה ישירות".
מנכ"ל הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה, אריק פינגרהט: "היום הקהילה שלנו והשותפים שלנו הגיבו במספרים גדולים במחאה נגד האנטישמיות. ברגע זה תחושת האיום התפשטה כל כך, עד שאלפים הגיעו מכל רחבי ארה"ב לצעוד בסולידריות עם יהודי ניו יורק. אנחנו יודעים שגם בישראל צעדתם. אנשים עשויים לשאול מה המנהיגות של הקהילה היהודית באמריקה עושה. התשובה היא שיש עוד הרבה מה לעשות. ההתקפות על בית הכנסת עץ החיים בפיטסבורג נתפסת כ--11 בספטמבר של הקהילה שלנו, וההתקפות בחנוכה בניו יורק, כל כך מוקדם אחרי ההתקפה בג'רזי סיטי, יהפכו לרגע שבו האצנו את תהליך האבטחה של הקהילה שלנו באופן דרמטי והגענו לשלב קריטי. לא צריכים עוד הוכחות – רק מעשים אפקטיביים וברורים להשלים את מטריית הבטחון עבור הקהילה היהודית".