שתף קטע נבחר

פרופ' אבי ריבקינד: "ערך חיי אדם זורם לנו בעורקים"

מנהל יחידת הטראומה של המרכז הרפואי הדסה התארח בוועידה לציון 80 שנה לידיעות אחרונות. בפאנל בהשתתפות מנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד, הוא סיפר על ההתמודדות היומיומית עם אבדן ועל התשוקה העומדת בבסיס המקצוע בו הוא בחר - הצלת חיים

התמודדות והתמדה: פרופ' אבי ריבקינד וגיל שויד על האתגרים בדרך להצלחה

 

פרופ' אבי ריבקינד, מקים ומנהל יחידת הטראומה במרכז הרפואי הדסה שבירושלים התארח בוועידת "האנשים של המדינה" לציון 80 שנה לידיעות אחרונות. במסגרת פאנל בהנחייתה של ענת לב-אדלר ובהשתתפות מנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד, סיפר ריבקינד על יחידת הטראומה בבית החולים והדרך שעבר מסטודנט למנהל היחידה.

 

במהלך הפאנל, נשאל פרופ' ריבקינד על הרצון להמשיך ולעסוק בתחום הקשה והתובעני שנה אחר שנה לאורך זמן, בעיקר לאור סגנון החיים המהיר שמאפיין את השנים האחרונות. "רק ההתמחות בכירורגיה זה 6 שנים", הוא מסביר. "הצעדים הראשונים שלך בתור כירורג מתרחשים אחרי שנים, ועם הזמן אתה נהיה רופא בכיר ולוקח החלטות".

 

קיראו עוד:

אנשי העשור של ynet בתחום הבריאות

כך מחסלת המדינה את הבריאות הציבורית ושולחת אותנו לביטוחים פרטיים

מערכת הבריאות בקריסה - אך לסטאז'רים אין תקן להתמחות ברפואה

 

אופיו המיוחד של מקצוע הרפואה, מוסיף ריבקינד, הוא זה שמשנה את תמונת הקריירות קצרות הטווח שנראות בתחומי עיסוק אחרים. "לדעתי מדובר במשימה ייחודית מאוד למקצוע - הצלת חיי אדם. אנחנו נאבקים בכוח עליון לפעמים, ולמרות הכל אנחנו מצליחים. הערך לחיי אדם זורם לנו בעורקים. להתמודד עם שכול או עם המוות זו אחת ההתמודדויות הקשות שעובר רופא בחייו, בייחוד ביחידה שלנו, בה אנחנו רואים אותם מגיעים.

 

"אתה יכול לדבר עם מטופל, לשמוע את הסיפור שלו, ופתאום אחרי 45 דקות הסיפור הזה נעלם. אתה צריך לאסוף את עצמך ולצאת למשפחה ולהודיע שהאדם הנהדר הזה נפטר. אולי בעצם מדובר באיזשהי מעמסה נפשית שאנחנו מנסים להימנע מלהגיע אליה, ולכן המחוייבות שלנו להצלת חיים היא עצומה. היא מתחדשת מיום ליום ומרגע לרגע, 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה. זה משהו בלתי מדיד".

 

פרופ' ריבקינד סיפר בפאנל גם על העמותה לחינוך נוער למניעת תאונות דרכים, שבראשה הוא עומד. "לא מקובל עליי שכמות ההרוגים בתאונות דרכים ירדה ב-20, 30 או 40 אחוז, זו זילות בחיי אדם. התמותה צריכה להיות 0. מפה נובע מה שהחלטנו לעשות. אני רוצה שנערי ירושלים לא יפצעו.

 

"הנוער מגיע פעם בשבוע להדסה עין כרם ליום שלם. יחד עם מנחים מעיריית ירושלים ועמותת אור ירוק אנחנו מרצים להם איך להיזהר, מפגישים אותם עם פצועים שמסבירים להם את התוצאות, מראים להם מה קורה תחת השפעת אלכוהול. הם מטיילים ביחידת הטראומה ואנחנו מנסים להביא אותם למודעות. הבסיס למניעת תאונות דרכים הוא חינוך".

 

את הפאנל, סיים ריבקינד בקריצה למנכ"ל צ'ק פוינט, ובהצעה לשיתוף פעולה עתידי. "יש לי חלום שעוד לא התגשם. אני כבר למעלה מ-15 שנה מתעסק בחלום הזה: פינוי בהיטס רפואי-אזרחי. הליקופטר שיהיה מחוברת למשטרת ישראל שיעסוק בפינוי פצועים ובפיקוח. ההליקופטר הראשון שפינה פצועים בלונדון היה תרומה של הדיילי טלגרף - כך שאם גיל הולך על זה, אני אעזור לו".

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי ריבקינד בוועידת ידיעות אחרונות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים