שתף קטע נבחר

 

הליכוד: ניגוד העניינים של יועמ"ש הכנסת נגוע בחשד לפלילים

בהודעה רשמית של הליכוד צוין בהתייחס להסכם ניגוד העניינים שעליו חתומה בת זוגו של היועץ המשפטי לכנסת: "לא ייתכן שביד אחת זוגתו תחליט על כתב אישום נגד נתניהו, וביד השנייה הוא יסכל את החסינות"

 

בנימין נתניהו איל ינון (צילום: EPA, שרון צור)
ראש הממשלה נתניהו ויועמ"ש הכנסת ינון(צילום: EPA, שרון צור)

במפלגת הליכוד מגבירים את הלחץ על היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון להימנע ממעורבות בבקשת החסינות של ראש הממשלה בנימין נתניהו מפני העמדה לדין: בהודעה רשמית שפרסמה הערב (יום ב') המפלגה בהתייחסה לסוגיה, צוין כי "איל ינון נמצא בניגוד עניינים חמור שעולה כדי חשד לפלילים".

 

עוד נאמר בהודעה בנוגע לעו"ד ינון כי "הוא התחייב שלא יעסוק בענייניו של ראש הממשלה במישרין או בעקיפין, והוא עסק ועוסק בהם בפועל. לא ייתכן שביד אחת זוגתו תחליט על כתב אישום נגד ראש הממשלה נתניהו, וביד השנייה הוא יסכל באופן תקדימי את בקשת החסינות שלו. עליו להשעות עצמו מתפקידו לאלתר".

 

"חשש לניגוד עניינים חמור"

מוקדם יותר היום דווח כי בליכוד דורשים מעו"ד ינון לפסול את עצמו מהדיונים בבקשת החסינות של נתניהו, מאחר שבת זוגו, עו"ד עמית מררי, היא בכירה בפרקליטות המדינה - שם הוחלט על הגשת כתבי האישום נגד ראש הממשלה בשוחד, מרמה והפרת אמונים, ולכן הדבר מהווה ניגוד עניינים.

 

עו"ד ינון כבר הגיש חוות דעת שלפיה ניתן באופן עקרוני לכנס את ועדת הכנסת עוד לפני הבחירות לכנסת ה-23 בחודש מרץ. בליכוד מבקשים למנוע מהיועץ המשפטי של הכנסת לקחת חלק בשלב הבא בהליך: הדיונים על האפשרות להקים ועדה מסדרת שתמנה בפועל את ועדת הכנסת.

 

את הפנייה לעו"ד ינון ביצע מוקדם יותר היום ח"כ מיקי זוהר. בפנייה צוין כי במסגרת הסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה זוגתו של ינון, היא התחייבה שהיועץ המשפטי של הכנסת "לא יהיה מעורב בעניינים המצויים בטיפולי".

 

לדברי ח"כ זוהר, "עולה פה חשש לניגוד עניינים חמור. לא ייתכן שבין בני זוג, האחת תחליט על כתב אישום נגד ראש הממשלה, והשני יסכל את בקשתו לחסינות".

מיקי זוהר בהפגנת תמיכה בעד בנימין נתניהו  (צילום: מוטי קמחי)
ח"כ זוהר. פנה לעו"ד ינון(צילום: מוטי קמחי)

ינון מצדו פרסם בתגובה כי הוא לא מתכוון לפסול את עצמו מעיסוק בנושאים פרוצדורליים, אולם "אם וכאשר יתקיים דיון בבקשות החסינות בכנסת, ובטענות המהותיות הקשורות לשיקול הדעת של היועמ"ש להגיש את כתבי האישום, יועמ"ש הכנסת לא יעסוק בכך". מהכנסת נמסר כי "היועץ המשפטי לכנסת חתום על הסדר ניגוד עניינים ומקפיד עליו קלה כחמורה במהלך כל השנים שבהם הוא ובת זוגו נושאים בתפקידיהם במקביל".

 

"עמדתי היא כי התנהלותה הרגילה של הכנסת בפגרת הבחירות אינה יכולה לאיין את הסמכות של ועדת הכנסת ומליאת הכנסת לדון בבקשת חסינות ולגבור על הוראת המחוקק לעשות כן 'בהקדם האפשרי'", כתב ינון בחוות דעתו שפורסמה אתמול. "לפיכך, על אף הקשיים השונים שאכן מתעוררים בקיומם של דיוני חסינות לאחר שהכנסת החליטה על התפזרותה והיא מצויה בפגרת בחירות, ועל אף התקדימיות שבכך, עמדתי היא כי אין בכל אלה כדי לקבוע שוועדת הכנסת ומליאת הכנסת מנועות מלדון ולהכריע בבקשות חסינות בעת הזו".

 

לצד זאת הדגיש ינון כי "הדברים אמורים כל עוד אין מדובר במצב שבו הליכי הדיון בבקשות החסינות מתחילים ימים ספורים לפני מועד הבחירות. כאשר ההליכים מתחילים ימים ספורים לפני הבחירות, אין זה 'אפשרי' כעניין אובייקטיבי, להתחיל ולהשלים את הליכי הדיון בבקשות החסינות בכנסת היוצאת".

 

מנדלבליט: בשימוע לא היו לנתניהו טענות    (צילום: אביהו שפירא)

מנדלבליט: בשימוע לא היו לנתניהו טענות    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הצהרת רה"מ נתניהו בבקשת החסינות    (צילום: גיל יוחנן)

הצהרת רה"מ נתניהו בבקשת החסינות    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט התייחס אתמול לטענות שהשמיע ראש הממשלה נתניהו עם הודעתו על הגשת בקשת חסינות מפני העמדתו לדין. "לגיטימי שיהיו טענות, והיו וטענות רבות שהושמעו במהלך השימוע, אבל גם במהלך השימוע עצמו לא היו טענות על תפירת תיקים, ועכשיו כשהתקבלה ההחלטה נשמעות הטענות האלה", אמר מנדלבליט בכנס שנערך באוניברסיטת חיפה.

 

ביום רביעי שעבר, שעות ספורות לפני פקיעת המועד האחרון, הגיש נתניהו באופן רשמי ליו"ר הכנסת את בקשת החסינות. נתניהו אמר אז בין היתר: "חוק החסינות נועד להגן על נבחרי ציבור מתפירת תיקים, מהגשת כתבי אישום פוליטיים שמטרתם לפגוע ברצון העם. החוק נועד להבטיח שנבחרי העם יוכלו לשרת את העם לפי רצון העם. לצערי במקרה שלי יש תפירת תיקים, אכיפה בררנית, סחיטה באיומים של עדי מדינה, הדחת עדים, מבול של הדלפות מגמתיות ושטיפת מוח ערב ערב ולעשות משפט שדה על ידי הטיית דעת הציבור".

 

ועדת הכנסת היא היחידה שיכולה לדון בבקשה של נתניהו לקבל חסינות. ההערכה היא כי אם הוועדה תקום בהרכב הנוכחי של הכנסת, יהיה בה רוב שידחה את בקשת החסינות של נתניהו. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כבר הודיע כי חברי מפלגתו יתנגדו לבקשת החסינות.

 

בעת הגשת בקשת החסינות, נתניהו הבהיר כי "כל בקשותיו מוועדת הכנסת כולן זמניות ומוגבלות אך ורק לתקופת כהונת הכנסת שתדון בבקשתו", אולם מהבקשה שהגיש עולה כי הוא סבור שמגיעה לו חסינות מהותית מפני חלק מהאישומים נגדו - חסינות שתעניק לו פטור תמידי מפני העמדה לדין בגינם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, שרון צור
נתניהו וינון
צילום: EPA, שרון צור
מומלצים