החוק שהיה אמור להגן על הצרכן מהונאות בתשלומים חכמים נדחה ב-9 חודשים
החוק שנועד להסדיר את השימוש באמצעי תשלום מתקדמים כמו אפליקציות תשלומים פורסם לפני כשנה והיה אמור להיכנס לתוקף מחרתיים. אלא שבמשרד המשפטים הסבירו כי בנקים וגופי תשלום נופים, ביניהם פייפאל, עדיין אינם ערוכים - והוא נדחה שוב
תחילת הפעלת החוק לתיקון שירותי תשלום, שנועד להסדיר את השימוש באמצעי תשלום מתקדמים כמו אפליקציות תשלומים, נדחתה אתמול על ידי ועדת הכספים בתשעה חודשים, ל-14 באוקטובר 2020. הדחייה נעשתה ממש ברגע האחרון, שכן החוק היה אמור להיכנס לתוקף מחרתיים, 9 בינואר 2020, שנה לאחר פרסומו.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוד צעד לארנק הדיגיטלי: חוק לעידוד תחרות בשוק התשלומים
בלי סניף, עם זיהוי פנים: כך יראה הבנק שלכם ב-2020 מהפכת התשלומים: קניתם ב-200 שקל? תצטרכו להכניס קוד סודי
החוק עוסק בהסדרת תחום התשלומים בישראל ונועד לקדם שימוש באמצעי תשלום מתקדמים כמו ארנק אלקטרוני ואפליקציות תשלומים. החוק מסדיר את הרגולציה על התחום, כמו גם אלמנטים רלוונטיים שקשורים למערכת הבנקאית המסורתית, כגון כרטיסי אשראי ובנק הדואר. בין השאר, החוק קובע שתשלום יתבצע רק לאחר הסכמה מפורשת של הלקוח. בנוסף, החוק קובע הסדרים במקרי כישלון עסקה, מסדיר את האחריות כשנעשה שימוש לרעה, ומסדיר הגנות צרכניות כגון חובת גילוי מידע, חובת חתימת חוזה וחובת עצירת תשלום לספק בגין ביטול או כישלון עסקה.
במהלך הדיון, יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני ומספר מחבריה ביקשו להבין מדוע יש צורך בארכה, שעה שכבר במסגרת החוק נקבע כי ייכנס לתוקף רק שנה לאחר פרסומו. נציגת משרד המשפטים השיבה שהחוק מוכן, אך בנקים וגופי תשלום נוספים טרם ערוכים לכניסתו לתוקף, וכי אפשרות של הארכה נלקחה בחשבון. לדבריה, בין הגופים שביקשו ארכה נמנית גם ענקית התשלומים פייפאל.
נציג איגוד לשכות המסחר טען כי "הקשיים הם של כל המגזר העסקי, אנחנו סבורים שב-9 חודשים המגזר העסקי לא יספיק להיערך לחוק. יש צורך בעוד 12 חודשים, וגם בזה ספק אם יספיק".