שתף קטע נבחר

סקר חדרי המיון בישראל: באיזה בי"ח השירות הכי טוב?

בתי החולים שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר באשר לשביעות רצון המטופלים, הם בית החולים הצרפתי בנצרת, 'מעייני הישועה' בבני ברק ובית החולים האנגלי בנצרת. מבין בתי החולים הבינוניים מובילים אסותא אשדוד המרכז הרפואי פדה-פוריה ובית החולים ברזילי באשקלון. בין בתי החולים הגדולים, שיבא וסורוקה בראש

אחד מכל שלושה מבקרים במיון ימתין לפחות ארבע שעות עד לקבלת טיפול (34 אחוזים), כמעט אחד מכל חמישה ימתין למעלה משש שעות (17.1 אחוז). כך עולה מנתוני דו"ח חדש של משרד הבריאות. בשני מדדים אלו חלה הידרדרות קלה מהסקר האחרון שנערך לפני שנתיים בכמות הזמן שממתינים המטופלים בחדר המיון.

 

כמה זמן תחכו במיון? (צילום: עופר מאיר) (צילום: עופר מאיר)
כמה זמן תחכו במיון?(צילום: עופר מאיר)

 

קיראו עוד:

דו"ח: כמה תמתינו לרופא מומחה בקופות החולים?

"צריך פרוטקציה כדי לקבל טיפול רפואי טוב"

 

הסקר בוצע על ידי משרד הבריאות ובו השתתפו מטופלים שביקרו בחדרי המיון ושוחררו או עברו לאשפוז במחלקות, בדק את רמת שביעות הרצון של המטופלים בבתי החולים ברחבי הארץ. נדגמו בו כל סוגי המיונים, פרט למיון בריאות הנפש, מיון נשים ומיון יולדות ומתוך העונים נבחר מדגם מייצג לאוכלוסיה בישראל. בין היתר עולה מן הדו"ח כי אחד מכל עשרה אנשים מעיד על עצמו כי איבד אמון מוחלט במערכת הבריאות בישראל.

 

בתי החולים שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר באשר לשביעות רצון המטופלים הם בית החולים הצרפת בנצרת, 'מעייני הישועה' בבני ברק ובית החולים האנגלי בנצרת, כולם בתי חולים קטנים. מבין בתי החולים הבינוניים מובילים אסותא אשדוד עם ציון 80 מתוך מאה, המרכז הרפואי פדה-פוריה סמוך לטבריה (79), ובית החולים ברזילי באשקלון (78).

 

 

  ( )

המטופלים ממתינים יותר זמן

לעומת זאת מי שזכו לציונים הנמוכים ביותר ובהם היו המטופלים הכי פחות מרוצים, הם בית החולים איכילוב שדורג 64 בלבד, בית החולים הלל-יפה (67) ובית החולים וולפסון בחולון (68). יש לציין כי הסקר בוצע בזמן שחדר המיון בהלל-יפה היה בשיפוצים, ובאיכילוב נערכו תהליכי 'תכנון ובינוי' של המבנה החדש שגרמו לזמני המתנה חריגים ו"לפגיעה בחוויית המטופלים", כך על פי הדו"ח. מבין מרכזי-העל מובילים המרכז הרפואי שיבא ובית החולים הדסה עין-כרם, שניהם דורגו 76 מתוך מאה.

 

בבתי החולים ברזילי, קפלן, אסף הרופא ומאיר חל שינוי ניכר לטובה בציון, בהשוואה לנתוניהם מהשנה שעברה. לעומתם הידרדרו במדד, בתי החולים 'הלל יפה', שערי צדק, איכילוב ונהריה.

 

בהשוואת חדרי המיון לילדים קיבלו ציונים נמוכים במיוחד: בית החולים יוספטל באילת - כעשרה אחוזים מתחת לממוצע הארצי, ולניאדו בנתניה עם כחמישה אחוזים מתחת לממוצע. בית החולים רמב"ם בחיפה קיבל את הציון הגבוה ביותר לחדר המיון לילדים, 92 מתוך מאה.

 

בבית החולים שערי צדק חלה עלייה של ארבעה אחוזים בשביעות הרצון של המטופלים בחדר המיון לילדים. מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' עופר מרין מסר: "חדרי המיון של שערי צדק כמעט והכפילו בעשור האחרון את מספר המטופלים המגיעים אליהם. אנו ממשיכים להשקיע משאבים רבים בחדרי המיון כדי לשמר רמת שירות גבוהה וכבוד למטופלים".

 

על פי הדו"ח, חדר המיון של המרכז הרפואי סורוקה הוא הפעיל ביותר בארץ ומקבל מדי שנה כרבע מיליון פניות, המספר הגבוה ביותר. על אף העומס, בית החולים זכה לציון גבוה יחסית והגיע למקום השני בשביעות הרצון של המטופלים, מבין בתי החולים הגדולים.

 

מבית החולים 'הלל יפה' נמסר: "חדר המיון של "הלל יפה" היה בשיפוצים משמעותיים במהלך ביצוע הסקר. מדובר בתהליך בינוי ארוך ומורכב, שארך למעלה משנה, הסתיים בדצמבר האחרון ונעשה תוך פעילות מיון רציפה ועומס רב. הסקר שפורסם עתה משקף ירידה, שלצערנו הייתה צפויה והיא בבחינת "ירידה לצורך עליה". סקר פנימי שבוצע לאחרונה אצלנו כבר הוכיח כי שביעות הרצון מהמתחם החדש, השירות והטיפול בו עלתה משמעותית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות יח' הצילום שיבא
ביה"ח שיבא. בראש הרשימה
באדיבות יח' הצילום שיבא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים