ארמיס סקיוריטי הישראלית נמכרת ב-1.1 מיליארד דולר
קרן ההשקעות אינסייט, שהקימה משרדים בת"א, רכשה את חברת הסייבר הישראלית בהשתתפות G Capital - קרן ההשקעות לחברות בצמיחה של גוגל, שתשקיע 100 מיליון דולר בעסקה. המכירה תניב עשרות מיליוני דולרים לקופת המדינה. יו"ר ארמיס: "הגידול בעסק ידרוש את הכפלת כוח האדם השנה"
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לאחר הרכישה תמשיך החברה להיות עצמאית ומנהלי החברה ומייסדיה, בראשות יבגני דיברוב המנכ"ל ונדיר יזרעאל סמנכ"ל הטכנולוגיות, ימשיכו לנהל אותה. השניים ירשמו אקזיט של עשרות מיליוני דולרים. בעקבות ההסכם, ג'ף הורינג וטדי וורדי, שותפים באינסייט, וגילי רענן מסייברסטארס יכהנו בדירקטוריון החברה.
בעקבות הרכישה תהפוך אינסייט לבעלת המניות העיקרית ותמשיך לעבוד כרגיל. שתי הקרנות ירכשו את אחזקות המשקיעים בחברה, סקויה קפיטל ו-Intermountain Ventures. סך הגיוסים של החברה עומד על כ-115 מיליון דולר. בין המשקיעים הנוספים - יזם הסייבר הישראלי אסף רפפורט, ממייסדי אדאלום ומנכ"ל מרכז הפיתוח הפורש של מיקרוסופט בישראל; מיקי בודאי, ראקש לונקאר, מיכאל שאולוב, גילי רענן מסקויה וקרן ההשקעות סייברסטארס, זהר זיספאל ורנה בונאווני, בכיר בתעשיית הסייבר העולמית ולשעבר סגן נשיא בפאלו אלטו נטוורקס.
ארמיס הוקמה ב-2015 על ידי דיברוב, יוצא חברת הסייבר אדאלום שנרכשה ב-2015 על ידי מיקרוסופט ב-320 מיליון דולר. דיברוב, המנכ"ל, שירת בעבר ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין. יזרעאל, סמנכ"ל הטכנולוגיות, היה בעבר בכיר בגוגל ובוגר 8200. מייסד נוסף, תומר שוורץ, עזב את החברה ב-2017. ארמיס מעסיקה כ-240 עובדים במטה החברה בפאלו אלטו, קליפורניה, ובתל אביב.
ארמיס מציעה פלטפורמת אבטחה לחברות שמתמודדות עם האיומים של מכשירי אינטרנט הדברים (IoT) ללא מערכות הגנה מובנות. לחברה יש לקוחות בכ-160 מדינות. הטכנולוגיה שלה אינה מותקנת על שרתים מקומיים, ומאפשרת לגלות ולנתח את כל מכשירי ה-IoT המחוברים - ממכשירים מסורתיים כמו לפטופים וסמארטפונים ועד מכשירים לא מנוהלים כטלוויזיות חכמות, מצלמות רשת, מדפסות, מערכות מיזוג ובקרת אוויר, רובוטים תעשייתיים ועוד.
מכירת ארמיס צפויה להניב הכנסות של עשרות מיליוני דולרים לקופת המדינה. כך עולה מהערכות מוקדמות. לדברי עו"ד יניב שקל ממשרד שקל ושות', "החברה הוקמה על ידי ישראלים, ורוב המשקיעים לאורך הדרך היו זרים. לכן הצפי הוא שכמעט שלושה רבעים מהתמורה (73.4%) תגיע לידיים זרות ולא תמוסה בארץ".
"הרכישה הגדולה ביותר מעולם של חברת סייבר ישראלית פרטית"
גילי רענן, יו"ר ארמיס ושותף בסקויה וסייברסטארטס, ציין כי "ארמיס היא הרכישה הגדולה ביותר מעולם של חברת סייבר ישראלית פרטית. הבשורה המשמחת היא שזהו רק עוד שלב במסע המופלא של ארמיס לבנות עסק סייבר גדול ועצמאי. ארמיס פועלת בשוק ענק של עשרות ביליוני דולרים, ונהנית משלושה מנועי צמיחה - ארגונים, בתי חולים ותעשייה. הגידול הצפוי בעסק ידרוש בשנה הקרובה את הכפלת כוח האדם בארמיס, שכבר היום מעסיקה כ-250 עובדים, מהם 130 בישראל. ההודעה על הרכישה היא עדות נוספת לכשרון ולמחויבות העצומים של יבגני ונדיר, כפי שהם הפגינו מתחילת הדרך. כמשקיע הסיד שלהם, ובשם כולם בסקויה קפיטל, אני מברך את כל הצוות של ארמיס, ואני נרגש לחלוק איתם את שלבי הצמיחה הבאים בחברה".
דיברוב מסר: "אינסייט היא אחד ממשקיעי התוכנה המתוחכמים בענף, והיא נובעת מעומק מומחיות התחום שהם מבינים באמת את האתגר של מכשירי ה-IoT הארגוניים שאנו מחפשים לפתור, ואת גודל ההזדמנות בשוק. שקלנו סבבי צמיחה והצעות אסטרטגיות, אך על ידי שיתוף פעולה עם אינסייט יש לנו את הטוב משני העולמות - תמיכה מבצעית ועצמאות, ששניהם חשובים בהחלטתנו לקחת שותף לגודל זה בשלב מוקדם של החברה שלנו. אנו מודים על התמיכה שקיבלנו ממשקיעים בסקויה, טנאיה, ביין ורד דוט; ואנחנו, כמו גם כל צוות ארמיס, מאוד נרגשים מכך שאינסייט עובדת לצידנו כשאנחנו נכנסים לשלב הבא הזה, מאיצים את הפלטפורמה והצמיחה שלנו".
יזרעאל הוסיף: "אחד האתגרים הגדולים ביותר שמשאירים מנהלי מחשוב ואבטחת מידע ערים בלילה הוא איך לאבטח את המכשירים הבלתי מנוהלים המפיצים את עסקיהם, מרצפות הייצור לחדרי בתי חולים, משדות תעופה ועד אולמות. למכשירים אלה אין להם שום הגנה והם זקוקים לפיתרון ביטחוני. הצמיחה האקספוננציאלית של ארמיס עד היום ממחישה עד כמה קריטי לאבטחת מכשירים לא מנוהלים לעסקים. עם הגיבוי של תובנה, אנו נמשיך להרחיב את הטכנולוגיה ברמה העולמית שלנו בכדי לסייע בזיהוי מכשירים, לעקוב אחר התנהגותם ונענה לאיומים שמכוונים אותם".
מנכ"ל אינסייט, ג'ף הורינג, התייחס לרכישה: "חברת ארמיס היא אחד מפתרונות האבטחה המרכזיים ביותר פורצי הדרך הארגוניים המגנים באופן פעיל על עסקים מודרניים כיום. לאחר שהשגנו עד היום צמיחה מדהימה, אנו גאים להיות השותף שארמיס יכול למנף כדי לסייע בביצוע החזון שלהם להגן על מכשירים לא מנוהלים ברחבי העולם. ארמיס ביססה את עצמם כמובילה בתחום האבטחה IoT הארגוני, ואנו מאמינים כי צוות זה והטכנולוגיה שלהם ימשיכו לשנות את הדרך שבה מכשירים לא מנוהלים מאובטחים".
טדי ורדי, שותף בקרן אינסייט, אמר כי "חוזקה של תוכנת הסייבר הישראלית לא ניתן לערעור ואנחנו נרגשים להיות השותף שארמיס בחר להמשיך במסע הצמיחה שלהם. דיברנו עם המשתמשים שלהם שסיפרו לנו עד כמה המערכות של ארמיס חזקות בעולם של מכשירים לא מנוהלים, הטכנולוגיה של ארמיס היא כלי משנה משחק".