שתף קטע נבחר
 

"התוכנית ששינתה לנו את החיים"

הן משתתפות במחקרים, אוהבות ללמוד דברים חדשים וחושבות שצריך לעודד עוד בנות להכיר את תחום המדעים. דיברנו עם צעירות שמרגישות ש"נכנסו לחיים האמיתיים" ויודעות שזה המקום הנכון עבורן

בשיתוף מרכז מדעני העתיד

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אנחנו רגילים לשמוע על בני נוער שמכורים לאינסטגרם וחיים בסטורי אבל יש גם כאלו שמתעניינים בתחומי האקדמיה והמחקר. לרגל עיצומה של תקופת ההרשמה לתוכניות מרכז מדעני העתיד - אלפא, אידיאה ואודיסיאה, שמסתיימת ב-19 בינואר, דיברנו עם שלוש צעירות מוכשרות המציגות הישגים יוצאי דופן.

 

אלה ליפס, שחר רז ושירה רגב משתתפות בתוכניות המופעלות באוניברסיטאות השונות ברחבי הארץ, כמיזם משותף של מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס, האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים במשרד החינוך ומערך הסייבר במשרד רה"מ.

 

"אני לומדת בתוכנית אידאה באוניברסיטת תל אביב", מספרת שירה רגב. "זו תוכנית למחקר בתחומים הומניסטים במדעים ההומניסטיים. אני למשל חוקרת בתחום פילוסופיה של החינוך. עשיתי את העבודה שלי בהנחיה של דוקטורנט יותם שטיינבוק".

 

למה בחרת דווקא את התחום הזה?

"זה תחום שעניין אותי מאוד בגלל שהוא קשור אליי בתור תלמידת בית ספר. הרגשתי שיש המון ביקורת על מערכת החינוך איך שהיא נמצאת היום ורציתי לבחון האם הביקורת הזאת באמת צודקת או שאפשר לתת ככה כמה חיזוקים חיוביים. רציתי להכיר את המערכת שאני נמצאת בה כל כך הרבה זמן בחיים שלי ואני חושבת הכרתי אותה יותר לעומק ואני מאוד שמחה התעניינתי מאוד".

 

שירה רגב ( )
שירה רגב

אלה ליפס משתתפת בתוכנית אלפא באוניברסיטת בן גוריון. "זו תוכנית שנותנת הזדמנות לבני נוער לעשות עבודת גמר בתחומים מדעיים", היא אומרת. "משבצים אותנו למעבדות אצל פרופסורים מנחים שעוזרים לנו ומנחים אותנו במשך התקופה של הכנת עבודת הגמר. נותנים לנו את הכלים להצליח במחקר ולעבוד ולכתוב כמו שצריך".

 

איך זה עובד עם שאר המסגרות בחיים?

"הכל זה תכנון זמן נכון. בעצם כל מה שצריך לעשות זה לתכנן זמן ולהפריד בין דחוף וחשוב. משאירים זמן לבית ספר כמובן, אלפא, התנדבויות אחרות שעושים, גם חברים שזה לא פחות חשוב. אפשר לעשות הכל, כל עוד מתכננים את הזמן כמו שצריך".

 

אלה ליפס ( )
אלה ליפס

"אני בוגרת אודיסאה באוניברסיטה העברית", מספרת שחר רז. "זו תוכנית שלמדנו בה קורסים אקדמיים במתמטיקה ופיזיקה. אני מאוד אוהבת מתמטיקה ומדעי המחשב מגיל צעיר. תמיד אהבתי לעסוק בזה, גם בחידות מתמטיות, גם בלימוד שפות בבית ופשוט החלטתי שזה מעניין אותי ויאתגר אותי".

 

את ממליצה לבני נוער נוספים?

"ברור. אני חושבת שהתוכנית מאוד תרמה לי, גם כדי לדעת מה אני באמת אוהבת ללמוד ואולי מה שאני אעסוק בו בעתיד וגם כי פגשתי שם אנשים שדומים לי ולמדנו יחד. זה היה מדהים".

 

מדעני העתיד ( )
שחר רז

איך לדעתכן אפשר לעודד תלמידות נוספות להגיע ולהשתתף בפרויקטים האלה?

ליפס: "לדעתי כל החשיפה שנעשית לתלמידות ולבנות יכולה גם להיות מגיל צעיר. לחשוף אותן ולהראות להן שהן יכולות לעשות אותו דבר כמו הגברים ושזה לא תחום גברי. לדעתי החשיפה כיום נעשית בדוגמאות וחשיפות שפחות מושכות אותן יותר גבריות כביכול.

 

איך אפשר לשלב את חיי החברה והלימודים יחד עם הפרויקט?

רז: "זה נכון שזה תופס הרבה זמן מהחיים שלי אבל זה משהו שאני כל כך אוהבת שאני לא מרגישה את זה. אני משקיעה את הזמן במשהו שאני אוהבת להשקיע. יש לי הרבה חברות ואני נפגשת איתן הרבה ויש עוד תחומי עניין חוץ מתחום המדעים אני אוהבת לרקוד למשל וגם אנחנו לומדיםאיך לתכנן את הזמן שלנו וזה חשוב לכל החיים".

 

"זה פרויקט ששינה לי את החיים לגמרי", אומרת ליפס. "זה פרויקט מאוד מלמד ומבגר. לומדים לקחת אחריות כי פתאום זה לא בית ספר אלא מעבדה. אנחנו נכנסים לחיים האמיתיים וזה מאוד מבגר ומעצב את מי שאנחנו. לדעתי זה משהו שכל אחד חייב לעבור. זה תרם לי המון".  

 

רגב: "אני חושבת שזה מצד אחד נתן לי הזדמנות להיחשף למקצועות שאני לומדת מגמות ריאליות בבית ספר ואידאה באמת מתעסק בתחומים הומניים. זה נתן לי גם הזדמנות להיחשף להמון תחומים הומניים שלא ידעתי שקיימים אפילו. זה נתן לי את ההזדמנות לבחור בעצמי במה אני רוצה, בעצם לחקור ולבצע את העבודת גמר שלי. נתן לי גם הזדמנות ללמוד איך לתכנן את הזמן שלי יותר טוב כי הייתי צריכה לעשות עבודת גמר בנוסף לכל מה שקרה במהלך י' וי"א. עכשיו יש לי סמינר מפוצץ את המוח מרוב שהוא מעניין.

 

"זו גם פלטפורמה חברתית מדהימה. לומדים איתי שלושים ילדים שהם הפכו להיות החברים הכי טובים שלי שלא הכרת לפני. יש לי חברה מטבעון ולא ידעתי שטבעון קיימת לפני. דברים שבדרך כלל קורים רק בצבא ".

 

בשיתוף מרכז מדעני העתיד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים