שתף קטע נבחר

דיווח: אדלשטיין ייאלץ להקים ועדה שתדון בחסינות נתניהו

ביום ראשון צפוי היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, לפרסם חוות דעת ולפיה יש לכנס את ועדת הכנסת כדי לדון בחסינות נתניהו מפני העמדה לדין. יו"ר הכנסת צפוי לאמץ את חוות הדעת תוך מחאה או הסתייגות

ישיבת ממשלה (צילום: עמית שאבי)
ישיבת ממשלה(צילום: עמית שאבי)

היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, צפוי לפרסם ביום ראשון חוות דעת שלפיה יש לכנס את ועדת הכנסת, כדי לדון בחסינותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מפני העמדה לדין. כך דיווח אמש (שישי) אמנון אברמוביץ׳ באולפן שישי. על פי הדיווח, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין יאמץ את חוות דעתו של ינון, אם כי תוך מחאה או הסתייגות.

 

אדלשטיין הודיע שלשום כי ימסור ביום ראשון את החלטתו אם לאפשר להקים את ועדת הכנסת לצורך דיון בבקשת החסינות של נתניהו. אדלשטיין פרסם הודעה שבה התחייב למסור את החלטתו מיד לאחר שיקבל את חוות הדעת המשפטית של היועץ המשפטי ינון.

  (צילום: יואב דודקביץ, אוהד צויגנברג)
יו"ר הכנסת יאמץ את חוות הדעת. איל ינון ויולי אדלשטיין(צילום: יואב דודקביץ, אוהד צויגנברג)

"נוכח הודעתו של היועץ המשפטי לכנסת, אנחנו שבים ומדגישים כי כפי שנאמר כל העת וגם בעבר - בכוונתו של יו"ר הכנסת אדלשטיין למסור את החלטתו זמן קצר לאחר שיקבל את חוות דעתו של היועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון", נמסר בהודעת יו"ר הכנסת. אדלשטיין אינו פוסל את חוות הדעת המשפטית של עו"ד ינון למרות הטענות של נתניהו וח"כים בליכוד, כי הוא נגוע ב"ניגוד עניינים".

 

עו"ד ינון פרסם חוות דעת ראשונה לפני כשבוע שבה טען כי אין שום מניעה בהקמת ועדת הכנסת לדון בבקשת החסינות של נתניהו עוד לפני הבחירות הקרובות. יו"ר הכנסת אדלשטיין ביקש חוות דעת נוספת מהיועץ המשפטי של הכנסת, כדי לבחון אם יש לו סמכות לעכב את הדיונים של הוועדה המסדרת של הכנסת שבראשה עומד יו"ר סיעת כחול לבן ח"כ אבי ניסנקורן, שפועלת להקמת ועדת הכנסת. בכנסת ה-22 יש רוב של 65 ח"כים להקמת ועדת הכנסת וכן רוב נגד בקשת החסינות של נתניהו.

 

 

בכירים בכחול לבן אמרו בתגובה לדבריו של אדלשטיין, כי בסיעה נערכים להתחיל בתהליך הקמת ועדת הכנסת החל מיום ראשון. בכחול לבן נחושים להשלים את השלב הראשון, הצבעה על הקמת ועדת הכנסת בוועדה המסדרת ובמליאה, במהלך השבוע הבא.

 

מוקדם יותר השבוע דרש שר המשפטים אמיר אוחנה מהיועץ המשפטי לכנסת להפסיק לעסוק בענייניו של ראש הממשלה בשל ניגוד העניינים שבו הוא נמצא עם בת זוגו, עו"ד עמית מררי, המשמשת משנה ליועץ המשפטי לממשלה. "כדי להבין את גודל האבסורד - איש לא היה מקבל מצב שבו היועמ"ש לכנסת היה דן בשאלות הנוגעות לענייניו של ראש הממשלה, אילו עו"ד מררי הייתה חברה בצוות ההגנה של ראש הממשלה", כתב אוחנה. "ניגוד עניינים חריף זה זועק לשמיים ויכול להגיע לכדי עבירה פלילית של הפרת אמונים". ינון עצמו נמנה עם עדי התביעה בתיקי נתניהו.

 

מהליכוד נמסר: "אחרי שהתברר שבת זוגו של איל ינון הייתה ממגישי כתבי האישום נגד ראש הממשלה, עכשיו מתברר שהיועץ המשפטי לכנסת הוא עד תביעה בתיקי נתניהו. איל ינון ובת זוגו נמצאים בניגוד עניינים חמור שמחייב אותם לפסול עצמם מיידית מטיפול בענייני ראש הממשלה נתניהו".

 

בליכוד אמרו כי הם דורשים תשובות מיידיות: "מאיל ינון - מדוע לא פסלת את עצמך מטיפול בבקשת החסינות בהיותך עד תביעה נגד ראש הממשלה ולאור העובדה שבת זוגך תובעת בכירה בתיקי נתניהו? מעמית מררי - מדוע לא פסלת את עצמך מטיפול בתיקי נתניהו לאור העובדה שבן זוגך הוא עד מטעם התביעה? האם אתם באמת מצפים מהציבור להאמין שמעולם לא דיברתם על תיקי נתניהו כפי שהצהיר היועץ המשפטי לכנסת? הולך ומתברר שכל התהליך בכנסת פסול ומזוהם כחלק מהקמפיין של מפלגת כחול לבן 'רק לא ביבי'. הליכוד מצפה לתשובתכם מיידית", לשון הודעת הליכוד.

 

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מסר כי שמו של היועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון, אכן נכלל ברשימת עדי התביעה בכתב האישום בעניינו של ראש הממשלה, "לנוכח העובדה שבתיק החקירה קיים מיזכר תרשומת אודות שיחה שהתקיימה איתו בנוגע לסדרי עבודת הכנסת בשגרה. מובן כי אין מדובר בעדות מהותית לתיקים, וממילא לא היה בדבר כדי למנוע בדרך כלשהי את מעורבותה של עו"ד עמית מררי מטיפול בנושא".


פורסם לראשונה 10/01/2020 23:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
בנימין נתניהו
צילום: עמית שאבי
מומלצים