כחלון פורש מהחיים הפוליטיים
שר האוצר הודיע להנהלת סיעת הליכוד כי הוא לא מעוניין להופיע ברשימת הליכוד לכנסת ה-23. נתניהו ניסה להניא אותו, אך כחלון השיב: חש מיצוי ורוצה להקדיש זמן לנכדים. כעת לליכוד בעיה במשבצת החברתית, לקראת הבחירות במרץ
כחמש שנים לאחר שחזר למערכת הפוליטית עם מפלגת כולנו, המפלגה החברתית שהקים, שר האוצר משה כחלון הודיע בימים האחרונים להנהלת סיעת הליכוד שהוא לא מעוניין להופיע ברשימה בבחירות הקרובות. זאת, בהתאם לתחזיות שכבר צפו שכחלון עם רגל אחת מחוץ למערכת.
מאז סיבוב הבחירות הראשון באפריל 2019, הוריד כחלון פרופיל בהדרגה ומיעט לקחת חלק באירועים פוליטיים או להתבטא בעניינם, אך המשיך לתפקד במשרה מלאה כשר האוצר. מיקומו המשוריין כחמישי ברשימת הליכוד אמור היה להישאר, כפי שהיה בסיבוב הבחירות השני בספטמבר, שלפניו חבר עם מפלגתו לליכוד.
עם גיבוש החלטתו קיים כחלון שיחה אישית עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ונימק את פרישתו בתחושת המיצוי שהוא חש לאחר חמש שנים אינטנסיביות במשרד האוצר.
נתניהו ניסה לשכנע את כחלון להישאר גם בסבב הבחירות הקרוב, אולם כחלון השיב שלא רק תחושת המיצוי, אלא גם כוונתו להקדיש זמן למשפחה ולשני נכדיו הופכות את החלטתו לסופית, והוא ככל הנראה יכריז עליה מחר.
לעת עתה נראה שכחלון ימשיך בתפקידו כשר האוצר עד להקמת ממשלה חדשה אחרי הבחירות - אלא אם נתניהו יחליט לפטרו ולקדם מינוי שר אחר במקומו.
במערכת הבחירות הקודמת נעשה שימוש בקמפיין הליכוד בכחלון כדמות החברתית ביותר שיש לרשימת הליכוד להציע, בגלל הדגלים שהניף והרפורמות שיזם. כעת, פרישתו מהרשימה תחייב את הליכוד להדגיש את הקו החברתי באמצעים אחרים ואולי אף לשלב דמות חברתית נוספת במשבצת ריאלית.
ב-2012 כחלון כבר לקח פסק זמן מהחיים הפוליטיים, כשעזב את הליכוד מתוך כוונה להקים מפלגה חברתית בצד הימני של המפה. הוא חזר לקראת בחירות 2015 בראש מפלגת כולנו שזכתה להצלחה גדולה עם עשרה מנדטים.
אלא שבבחירות אפריל 2019 התרסקה כולנו לארבעה מנדטים בלבד, מה שחייב את כחלון לחבור מחדש לליכוד כדי לא להסתכן במחיקת המפלגה בבחירות ספטמבר 2019. לצד תוכניות דגל, דוגמת "מחיר למשתכן" שהוביל כחלון כשר אוצר, התרכזה הביקורת כלפיו בכך שהגירעון בתקציב המדינה חרג מההערכות של האוצר.