הורי תלמידים במזרח י-ם הפגינו נגד השבתת בית ספר: "הילדים לא אשמים"
המורים בבית הספר השביתו אותו לאחר שלא קיבלו משכורות במשך מספר חודשים. ביום חמישי צפויות להיערך בחינות בגרות וההורים זעמו: "בתל אביב זה לא היה קורה". משרד החינוך: "נמצאו ליקויים רבים. נאפשר לתלמידים לגשת לבגרויות"
תלמידי בית ספר "פרומיס סקול" (الوعد الصادق) שבשכונת שועפט במזרח ירושלים הופתעו לגלות השבוע שבית ספרם נסגר בשבוע שבו נערכות בחינות הבגרות באנגלית. המורים בבית הספר השביתו אותו לאחר שלא קיבלו משכורות במשך מספר חודשים. ביום ראשון בשעות הצהריים הפגינו תלמידים, מורים והורים מול בניין משרד החינוך בירושלים ודרשו למצוא להם פתרון מיידי ולא להשאיר את התלמידים ללא מסגרת חינוכית.
מנאל שנטי, שבנה לומד בבית הספר אמרה: "ניסינו ליצור קשר עם העירייה ועם משרד החינוך ודיברתי עם בכירים ואף אחד מהם לא רצה לקחת אחריות. כולם אומרים שההתנהלות הכלכלית לא תקינה. אבל אם יש תקלה אנחנו וילדינו לא אשמים. מה יעשו התלמידים וההורים באמצע שנת לימודים. זה לא יקרה בתל אביב ובראשון ובהרצליה אלא רק כאן אצלנו".
ראיד אבו תאיה, גם הוא אב לילד בבית הספר הוסיף: "אני לא מבין למה לא אמרו לנו על המצב הכלכלי. לא מזמן שילמתי לבית ספר 5000 שקל. הבנתי מהמורים שהם לא קיבלו משכורות של שישה חודשים ואני לא יודע איך הם שתקו. כרגע הילדים שלנו נמצאים ברחובות ורוצים פתרונות. גם התקשרנו למנהלת מספר פעמים ואין מענה. היא סגרה את הטלפון כי אין לה תשובה".
התלמידה תאלה ג'אבר אמרה: "יש תלמידים שיש להם בגרות השבוע והם לא יודעים מה לעשות. אם נלך להירשם בבית ספר אחר לא יקבלו אותנו. אני מקווה שמשרד החינוך ימצא פתרון ובית הספר ימשיך ונמשיך את הלימודים כמו שאר התלמידים".
בבית הספר שהוקם לפני כעשר שנים לומדים כ-180 תלמידים ותלמידות. הוא מוגדר כבית ספר פרטי ומנוהל על ידי עמותה. מנהלת העמותה, אמל איוב, האשימה את משרד החינוך במצב: "יש לנו ניהול תקין ומסודר. עבדנו בצורה הכי מקצועית שיש וסיפקנו את כל מה שצריך לתלמידים ולמורים. כל מה שנטען נגדנו אינו נכון ושקרי. לצערי משרד החינוך הם אלו שהרסו את בית הספר וגרמו לסגירתו כי בשנתיים האחרונות הם לא העבירו את התקציבים שהם היו אמורים בכדי שנוכל להתמודד עם המצב. הם עיקלו 5 מיליון שקל לזכות בית הספר ולכן לא יכולנו לשלם בחודשים האחרונים את השכר המלא של המורים. אני הודעתי למורים על הבעיה עם משרד החינוך וביקשתי שנילחם יחד אבל הם בסופו של דבר בחרו בדרך השביתה".
היא טענה כי משרד החינוך לא הסכים להעביר את התלמידים לבתי ספר אחרים: "ב-2018 שלחתי מכתב למשרד החינוך וביקשתי מהם שיחלקו את התלמידים בבתי ספר אחרים לאחר שהם התעקשו לא להכשיר את בית הספר אבל הם לא עשו את זה. . אני מציעה להשאיר עכשיו את התלמידים בבית ספר ולהביא נאמן שינהל אותו במקום לסגור אותו".
במשרד החינוך מסרו בתגובה כי "בבית הספר נמצאו ליקויים רבים, שבין היתר, באים לידי ביטוי בהפעלת המוסד ללא רישיון, הלנת שכר המורים ובגירעונות תקציביים". עם זאת אמרו במשרד כי "יאפשרו לתלמידים לגשת לבחינות הבגרות, ויפעלו לתת להם מענה".
מנסור, אחד המורים, אמר ל-ynet: "בכל פעם היינו שואלים את ההנהלה על הכסף והם נתנו לנו תירוצים. פעם אמרו שהייתה תקלה במערכת ופעם משרד החינוך לא מעביר כסף. לפעמים היו משלמים לנו משהו קטן במזומן וזה לא חוקי. בסופו של דבר אנחנו והתלמידים שילמנו את המחיר בגלל הניהול הלא תקין".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "בית ספר המדובר פועל ללא רישיון וללא הכרה ממשרד החינוך מזה כשנתיים. לכן, גם ללא חסות העירייה. מורי בית הספר השביתו את הלימודים משום שלא קיבלו שכר. העירייה תאפשר כמובן לכל הורה שיבחר, לרשום את ילדו לבית ספר עירוני".