שתף קטע נבחר

 

המינוי של השרה גמליאל שמכעיס את המגזר הערבי

ביקורת במשרד לשוויון חברתי ומחוצה לו על מינויה של לירון הנץ, אחייניתו של פרשן גלי צה"ל יעקב ברדוגו, לממלאת מקום ראש הרשות לפיתוח חברתי-כלכלי במגזר הערבי. ח"כים ערבים: "סטירת לחי, לבטל את המינוי"

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל קידמה באחרונה את לירון הנץ לתפקיד ממלאת מקום ראש הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של מגזר המיעוטים במשרד. המינוי התקבל חרף העובדה שהנץ אינה דוברת ערבית ואין לה היכרות מעמיקה עם המגזר הערבי.

 

מינויה של הנץ מעורר תרעומת במשרדי הממשלה ומעלה טענות שלא מונתה על רקע מקצועי אלא בשל קשרים אישיים: הנץ היא אחייניתו של פרשן גלי צה"ל, עו"ד יעקב ברדוגו, המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו.

גילה גמליאל באולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
מינוי שנוי במחלוקת. גילה גמליאל(צילום: אבי מועלם)

לירון הנץ ()
לירון הנץ. המינוי שמסעיר את הערבים

הנץ תמשיך לשמש במקביל בתפקידה כסמנכ"לית המשרד לשוויון חברתי וכדירקטורית ברשות שדות התעופה, אחד הגופים הציבוריים הגדולים במדינה, דבר שמעלה תהיות כיצד תצליח לנווט בין שלושת התפקידים. הגורמים אומרים כי ללא ספק מדובר בקידום חריג של מקורבים, שבועות לפני הבחירות, שיקנה להנץ שליטה על כוח אדם, תקציבי ענק ויוסיף לה ניסיון מקצועי שחסר לה.

 

במשרד לשוויון חברתי דוחים כל קשר בין המינוי לקשריה המשפחתיים של הנץ, וטוענים שהיא האדם המתאים ביותר לתפקיד, וכי מדובר במינוי זמני לתקופה של שלושה חודשים. עוד הוסיפו כי אין בהגדרות התפקיד דרישה לידיעת השפה הערבית. תפקיד ראש הרשות לפיתוח כלכלי חברתי של מגזר המיעוטים לא היה מאויש במשך יותר משנה וחצי לאחר שראש הרשות הקודם, איימן סייף, יצא לפנסיה.

 

גורמים במשרד טענו כי היו ברשות עובדים עם ניסיון, ותק וידע בתחום, שפסחו עליהם כדי לקדם את הנץ. מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, אבי כהן סקלי, אף פנה במכתב לנציב שירות המדינה וקיבל אישור למנות את הנץ לתפקיד במקביל לתפקידה הנוכחי.

 

יעקב ברדוגו ()
יעקב ברדוגו

"השרה מוצאת חשיבות רבה במינוי המבוקש, על רקע התמשכות תהליכי הבחירות, בדגש על היערכות לתקופת בחירות נוספת מולה אנו ניצבים כעת. זאת לצד העובדה כי החלטת הממשלה המרכזית להפעלת תוכנית החומש הלאומית בחברה הערבית צפוייה להסתיים בסוף שנת 2020, ועלינו להיערך לכך תוך גיבוש תוכנית ההפעלה הלאומית-אסטרטגית המעודכנת. לצורך ההיערכות הנ"ל מינוי זה חיוני ביותר", כתב מנכ"ל המשרד.

 

הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים הוקמה ב-2007 כדי לשלב את הערבים, הדרוזים והצ'רקסים בחברה ובכלכלה הישראלית. היא פועלת לשיפור רווחתה הכלכלית של אוכלוסיית המיעוטים ולקידום השוויון הכלכלי. בחמש השנים האחרונות הקצתה הרשות כ-15 מיליארד שקלים לטובת המגזר הערבי במסגרת תוכנית חומש. התוכנית מסתיימת כאמור בסוף השנה הנוכחית, והמטרה היא לבנות תוכנית חדשה ל-2021 שתימשך חמש שנים.

 

מינויה של הנץ מעורר זעם גם במגזר הערבי. ח"כ אחמד טיבי תקף את המינוי: "מבין עשרות המועמדים והמועמדות הערביים לתפקיד, מינו את לירון הנץ. זה אקט פטרנליסטי וסטירת לחי המחייבת ביטול המינוי". ח"כ עאידה תומא-סלימאן אמרה כי "מינוי לירון הנץ לראש הזמנית של הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית במקום איימן סייף הוא מהלך חסר אחריות - שנראה כנובע מחישוב פוליטי. המשרד חיכה שנתיים בלי מנהל רשות ונזכור חודש וחצי לפני בחירות. מן הראוי שמי שאחראי על הפיתוח בחברה הערבית יבוא מתוך החברה הזו. המשרד לשוויון חברתי, והשרה שבראשותו פסחו על כמה מועמדים ערבים ראויים כדי לבצע מינוי פטרוני. יש לבטל את המינוי הזה בהקדם".

 

מהמשרד לשוויון חברתי נמסר בתגובה לביקורת: "מאחר שעלה צורך מיידי באיוש התפקיד לטובת הכנת תוכנית החומש הבאה למגזר המיעוטים, החליט מנכ"ל המשרד, באישור נציבות שירות המדינה, להטיל את התפקיד למשך שלושה חודשים על סמנכ"ל האסטרטגיה במשרד לשוויון חברתי. הנץ בעלת ניסיון עשיר בתחום הציבורי, ונבחרה משום שהיא המתאימה ביותר לתפקיד כדי לגבש תוכנית אסטרטגית לרשות".

 

מנציבות שירות המדינה נמסר בתגובה: "מדובר על מינוי זמני בלבד על פי הכללים, ובהתאם לחוק המינויים, המינוי הזמני הוא בסמכות השרה לאחר חובת היוועצות עם הנציב. העובדת עומדת בתנאי הסף ועושה זאת בנוסף לתפקידה כראש אגף בכיר תכנון ואסטרטגיה במשרד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
גילה גמליאל
צילום: אבי מועלם
מומלצים