שתף קטע נבחר

במהלך ביקורו בארץ: מקרון ייפגש עם גנץ

נשיא צרפת ייפגש בשבוע הבא עם יו"ר כחול לבן, במסגרת השתתפותו ב"פורום השואה הבינלאומי" לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ-בירקנאו. עוד על הפרק: הסכסוך הישראלי-פלסטיני, האיום האיראני ואפשרות לסיור במזרח ירושלים

  (צילום: אבי מועלם, AFP)
"ידונו בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני". בני גנץ ועמנואל מקרון(צילום: אבי מועלם, AFP)

מקורות בארמון האליזה מסרו היום (שישי) כי נשיא צרפת עמנואל מקרון ייפגש עם בשבוע הבא עם יו"ר כחול לבן בני גנץ, במסגרת השתתפותו ב"פורום השואה הבינלאומי" לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ-בירקנאו. הפגישה תיערך לאחר שייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נשיא המדינה ראובן ריבלין.

 

מקרון יבקר גם ברמאללה, שם ייפגש עם אבו מאזן. הוא גם יבקר במתחם הצרפתי של כנסיית כנסיית סנטה אנה במזרח ירושלים.

 

פוטין, צ'ארלס ומייק פנס: הכנס שישתק את ירושלים

 

באליזה מדגישים כי מטרת הביקור היא לכבד את זכר השואה ולהדגיש את חשיבות המאבק באנטישמיות בצרפת. "הנשיא ישוחח עם ראש הממשלה גם על מצב המו"מ בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. לא מדובר כרגע בתהליך אלא בשיחות נוכח המצב הקיים. מדיניות ישראל היא קביעת עובדות בשטח בתמיכת ארה"ב, ואנו מתחשבים במצב הנוכחי. עמדת צרפת, התומכת בשתי מדינות לשני עמים, לא השתנתה".

 

בלשכת נשיא צרפת הוסיפו כי הם "מחכים לתוצאות הבחירות וידונו בנושא גם עם בני גנץ".

 

עוד על הפרק: האיום האיראני

בנושא איראן מסרו באליזה כי "אירופה תפעיל את סעיפי הסנקציות בהסכם עם איראן, אך במקביל תשמור על דיאלוג עם איראן". בצרפת, עם זאת, מודים כי הנושא כן מדאיג את האירופאים.

 

לנשיא מקרון לא נקבעו פגישות רשמיות עם המנהיגים האחרים שצפויים להגיע לאירוע, כמו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין או מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, אך בלשכתו מדגישים כי "למרות לוח הזמנים הצפוף, הוא בוודאי ימצא זמן לשיחות כאלו".

 

המקורות גם מסרו כי האליזה בקשר צמוד עם יועצו וחתנו של דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, אך אינם יודעים בשלב זה פרטים נוספים על "עסקת המאה" האמריקנית. "אנחנו יודעים שהיא עדיין בהתהוות", ציינו.

 

באליזה גם מאמינים שהחיסול הממוקד של מפקד כוח קודס קאסם סולימאני לא יביא להסלמה בין ארה"ב לאיראן. "ארה"ב מובילה מדיניות של לחץ מקסימלי, ואיראן מובילה התנגדות מקסימלית. אבל אנו שומעים ממדינות אחרות באזור שההכרזה האיראנית מעידה על רצון שלא להגיע לעימות".

 

הנשיא מקרון גם ייפגש עם נציגי הקהילה הנוצרית הצרפתית בכנסיית סנטה אנה במזרח ירושלים. "אנו מדגישים כי לצרפת יש מערכת יחסים עתיקת יומין עם ירושלים, בין היתר בשל הקהילה הנוצרית, אך נושא הגדרת ירושלים המזרחית עדיין לא הוכרע".

 

מקרון יגיע לאזור דרך שער האריות. "הוא יחליט במקום אם להסתובב באזור או לא", אמרו באליזה - בתגובה שמתייחסת לביקורו המפורסם של הנשיא ז'אק שיראק במזרח ירושלים ב-1996, שבו התעמת עם אנשי הביטחון הישראלים שהגנו עליו מפני אזרחי מזרח ירושלים שניסו ללחוץ את ידו - ואף איים שיעזוב את ישראל אם לא יאפשרו לו לשוחח איתם.

 

באשר לשאלה מתי יחזור הנשיא מקרון לביקור רשמי בישראל, מדגישים באליזה כי "כל דבר בזמנו. הביקור הנוכחי הוא לרגל הטקס, ההזמנה הגיעה מהנשיא ריבלין". במשלחת ישתתפו גם שר הפנים הצרפתי, כריסטוף קסטאנר, וג'נבייב דריאסק, תת-שרת הביטחון והשרה הממונה על וותיקי החיילים בצרפת. אליהם יצטרף גם שר החינוך מישל בלאנקה.

 

הנשיא מקרון צפוי למסור הצהרה באשר למדיניות צרפת במלחמה באנטישמיות. הוא גם ילווה בכיתת תלמידים, שייפגשו עם ניצולי שואה. מקרון יבקר גם באנדרטת רוגלית, מצפון לירושליםֿ, שמנציחה את קורבנות השואה הצרפתים שנשלחו למחנות ההשמדה. במסגרת זו ייפגש עם הניצולים החיים בארץ ועם משפחותיהם. עוד הוא יבקר בבית הקברות קריית שאול, שם קבורים אילן חלימי ושרה חלימי, שנרצחו בצרפת באירועים אנטישמיים אלימים שזעזעו את המדינה ב-2006 וב-2017.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם, AFP
בני גנץ ועמנואל מקרון
צילום: אבי מועלם, AFP
מומלצים