אדלשטיין טרם אישר לכנס את המליאה: כחול לבן פנתה ליועמ"ש הכנסת
לאחר האיומים להדיח את יו"ר הכנסת אם לא תכונס המליאה עד ליום שני לדיון בהקמת הוועדה בעניין החסינות של נתניהו, יו"ר הסיעה אבי ניסנקורן פנה ליועץ המשפטי לכנסת איל ינון וביקש שיקבע כי יש חובה לכנס את המליאה
כחול לבן מגבירה את הלחץ על יו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין לכנס את המליאה בדחיפות כדי לקדם את הקמת ועדת הכנסת שתדון בחסינות לנתניהו. יו"ר הוועדה המסדרת ויו"ר סיעת כחול לבן, חבר הכנסת אבי ניסנקורן, פנה בצהריים (יום ו') ליועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון בבקשה שיתערב. הוא ציין כי הוגשה דרישה בחתימות 25 ח"כים מחמש סיעות, המהוות רוב בכנסת, לאחר שאדלשטיין לא אישר את הכינוס.
המכתב המלא של ניסנקורן לאדלשטיין
אדלשטיין נאלץ לקיים דיון בנושא בוועדה המסדרת, שבמהלכו החליטה הוועדה לקדם את הקמת ועדת הכנסת שתדון בחסינות ראש הממשלה בנימין נתניהו. יו"ר הכנסת נתון למכבש לחצים מצד כחול לבן, אך גם מצד בכירים בליכוד, שלוחצים עליו שלא להסכים לכינוס המליאה.
במכתבו ליועץ המשפטי לכנסת, הזכיר ניסנקורן כי ביום שני התכנסה הוועדה המסדרת וקיבלה החלטה ברוב של 16 תומכים מול חמישה מתנגדים להקמת ועדת כנסת. בפנייה נכתב כי "עוד באותו היום הוגשו בקשות בצירוף 25 חתימות מחמש סיעות המהוות רוב בבית, לכינוס המליאה בדחיפות עוד השבוע, לצורך עמידה בדרישת 'ההקדם האפשרי', הקבועה בחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם".
במכתב ציין ניסנקורן כי בפגרת הבחירות הקודמת כינס אדלשטיין את המליאה לצורך דיון בחוק הצבת מצלמות בקלפיות שקידם נתניהו בתוך 48 שעות. בכך טען כי אדלשטיין יצר את מתחם הזמן הסביר לכינוס המליאה בנסיבות כאלה: "בנסיבות האמורות, עמדתנו היא שיש חובה לכנס את מליאת הכנסת להצבעה כאמור, עוד באותו השבוע שבו הוגשה הבקשה - ובוודאי לא יאוחר מתחילת השבוע העוקב מיום הגשתה (13 בינואר)".
ביום שלישי פנה ניסנקורן בשנית לאדלשטיין בבקשה לזמן את המליאה עוד השבוע. בנוסף, באותו היום הגישו סגני יו"ר הכנסת פניה באותו נושא לאדלשטיין, אך המליאה כאמור לא כונסה. בפנייה לינון כתב ניסנקורן כי "יודגש שחוות הדעת שניתנה על ידי היועץ המשפטי לכנסת הבהירה כי יש חובה לכנס את מליאת הכנסת. נבקש את עמדתכם הדחופה למועד כינוס המליאה, בנסיבות האמורות".
אתמול דווח ב-ynet כי בכירים בכחול לבן הזהירו שאם עד יום שני לא תכונס מליאת הכנסת לצורך הקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות של נתניהו – כחול לבן תחל בהליך הדחתו של אדלשטיין. במפלגה טוענים כי מאז חוות הדעת של היועץ המשפטי של הכנסת, הם אפשרו לאדלשטיין לפעול באופן ממלכתי מבלי להתערב, לאיים או להציג אולטימטום. לטענתם יו"ר הכנסת "גורר רגליים" ולכן החליטו כי אם עד יום שני מליאת הכנסת לא תכונס – הם יפעלו להחלפתו.
"יו"ר הכנסת אדלשטיין קיבל כמה ימים של שקט ובלי לחצים, כדי לא לדחוק אותו מול הלחצים שהו כלפיו מצד הליכוד. נהגנו באחריות ובהגינות", אמר בכיר במפלגה. "אבל אחרי שעבר שבוע מאז החלטת היועץ המשפטי של הכנסת עו"ד אייל ינון - הגיעה העת להכרעה".