שתף קטע נבחר

מגפת הווירוס המסתורי מסין: סינון בשדות תעופה; חשש מהתפשטות בעולם

ארגון הבריאות העולמי מזהיר כי הווירוס המסתורי שמתפשט בסין וגרם למותם של שניים ולעשרות מקרי תחלואה קשים, עלול להתפשט ברחבי העולם. שלושה שדות תעופה בארה"ב החלו לערוך בדיקות לאיתור נוסעים חולים. בינתיים – אין תרופה או חיסון למחלה הקשה

חשש מהתפשטות הוירוס הקטלני מסין: ארגון הבריאות העולמי מזהיר בסוף השבוע כי הוירוס הגורם לדלקת ריאות קשה ולמוות צפוי להדביק רבים ברחבי העולם. שדות תעופה בארה"ב החלו לבצע בדיקות סינון לאיתור נוסעים נגועים.

 

מדובר בצעדים חריגים בהם נוקט המרכז לבקרת מחלות האמריקני: הפעם האחרונה בה בוצעו בדיקות לאיתור חולים נגועים היתה במהלך התפרצות נגיף האבולה בשנת 2014, וקודם לכן בעת מגפת ה-SARS, בשנת 2003.

 

עד כה הדביק הוירוס המסתורי עשרות תושבי סין, וגרם למותם של שניים מהם. הנגיף גורם לדלקת ריאות קשה עד לאי ספיקה נשימתית וקריסת מערכות. אין כל תרופה נגדו, ואין דרך להתחסן.

 

שלושה שדות תעופה בארה"ב החלו לבצע בדיקות לאיתור חולים: שדה התעופה הבינלאומי קנדי בניו יורק, שדה התעופה הבינלאומי בסן פרנסיסקו ונמל התעופה LAX בלוס אנג'לס. הנוסעים מסין יעברו בדיקות הכוללות איתור נדבקים הסובלים משיעול וקשיי נשימה. בתוך כך כל נוסע יעבור בדיקת חום באמצעות מד חום אינפרא אדום המודד את טמפרטורת הגוף ללא מגע.

 

המרכז לבקרת מחלות האמריקני, ה-CDC, החליט לנקוט בצעדים אלה, לאחר שנוסעים הגיעו לאחרונה מסין לתאילנד ויפן, כשבמקביל אותרו חולים בתאילנד ויפן. על פי ההערכה, הנוסעים מסין היו אלה שהדביקו את החולים החדשים.

 

הונג קונג נמל תעופה בדיקות ל באים מ ווהאן סין נגיף מסתורי (צילום: AP)
בדיקות נוסעים בשדות תעופה בעולם (צילום: AP)

 

מה ידוע עד כה על המחלה? היא נגרמת מנגיף ממשפחת ה"קורונה-וירוס", אותה משפחת נגיפים שגרמה גם למחלת ה-SARS. במשפחה זו ידועים 6 זנים הפוגעים בבני אדם, והזן החדש הוא השביעי במספר. הוירוסים ממשפחה זו שכיחים מאוד בבעלי חיים שונים. רק במקרים חריגים מאוד הנגיפים עוברים מבעלי החיים לבני אדם.

 

רשויות הבריאות בסין דיווחו כי מרבית הנדבקים הם מהעיר ווהאן וביקרו בשוק פירות ים ובעלי חיים. עם זאת, חלק מהנדבקים לא ביקרו באותו שוק, מה שמגביר את ההערכה שהוירוס מתפשט גם בין בני אדם.

 

מידת התפשטות הוירוס אינה נרחבת כמו בחצבת או שפעת, שכן אף אחד מעובדי שירותי הבריאות שטיפלו בחולים לא נדבק, וגם לא 700 אנשי קשר של אותם החולים. עד כה אובחנו 60 מקרי הדבקה, אולם בארגון הבריאות העולמי סבורים כי מספר מקרי ההדבקה האמיתי מגיע ליותר מאלף. 

 

בשנת 2003 התפשטה מגפת ה-SARS ליותר מעשרים מדינות באסיה, אירופה, צפון ודרום אמריקה. ברחבי העולם חלו יותר מ-8,000 איש ו- 774 חולים מתו. הסארס עבר מאדם לאדם באמצעות נשיקה, שימוש בכלים משותפים או שיחה קרובה מאוד בין בני אדם. עדיין לא ברור מה אופיו של הוירוס החדש, ועד כמה הוא דומה לנגיף הסארס.

 

בינתיים בישראל ממשיכים לעקוב אחר המתרחש בעולם. נכון להיום, אין דיווחים על מקרי הדבקה נוספים, משרד הבריאות טרם הפיץ הנחיות מיוחדות לצוותי הרפואה או אזהרות לנוסעים לסין.

 

צפו: בדיקות לאיתור נוסעים חשודים בשדות תעופה אמריקניים

 

 

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וירוס קורונה
בדיקות לאיפיון הוירוס המסתורי
וירוס קורונה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים