שתף קטע נבחר
 

דונלד טראמפ התיש גם את הוליווד

הדרך היחידה בארה"ב לשמור על בריאות, נפשית ופיזית, היא להתנתק ככל האפשר. וכשאתה כוכב הוליוודי אתה יכול להרשות לעצמך

 

דונלד טראמפ נשיא ארה
דונלד טראמפ(צילום: AP)

בשבוע שעבר קמה מהומה קלה בטוויטר האמריקני לאחר ששחקן הקולנוע וינס ווהן צולם לוחץ יד נרגשת לנשיא דונלד טראמפ במהלך משחק פוטבול מכללות בניו אורלינס. זה לא קורה הרבה, גם כי רוב השחקנים בהוליווד יעדיפו לפרוש מאשר להיות בסביבת טראמפ, אבל בעיקר כי הנשיא עצמו כמעט ולא מגיע למקומות שבהם הוא עשוי להיתקל בהוליווד.

 

 

את ווהן - שטוויטר הליברלי נדהם לגלות שמאז ומתמיד היה איש ימין - פגש טראמפ באחת היציאות הנדירות שלו מהעולם הבטוח שיצר לעצמו בשנותיו בבית הלבן. עד החצי השני של 2019, המקומות היחידים באמריקה שאליהם הגיע היו מועדוני הגולף והמלונות שלו, או נאומים בפני קהל אוהד במדינות שהצביעו לו. הוא כמעט ולא פגש אף אמריקני שמתנגד לו, ובין היתר ויתר על כל ההופעות המסורתיות של נשיאים באירועי בידור ותרבות, כי חשש שמישהו יספר עליו בדיחה.

 

הפחד של טראמפ לצאת מהבועה לא מפתיע, הרי מדובר באחד הנשיאים הכי חסרי ביטחון בהיסטוריה, אבל לפחות בכל הקשור להוליווד, החשש הזה הפך במהלך כהונתו למיותר לגמרי. בשנה הראשונה עוד הרגישו כוכבי העל מחויבות להביע את דעתם עליו. הוא כמובן לא נותר חייב ובין היתר הודיע שמריל סטריפ לא כזו שחקנית גדולה. אבל זה השתנה בשנתיים האחרונות, וחוץ מרוברט דה נירו, שמשתלח בו בכל הזדמנות, השם שלו בקושי מוזכר באירועים הוליוודיים גדולים.

 

 

חלק מזה הוא תוצאה של התשה. לחיות באמריקה של דונלד טראמפ זה להיות עייף 24 שעות ביממה. הדרך היחידה לשמור על בריאות, נפשית ופיזית, היא להתנתק ככל האפשר, וכשאתה כוכב הוליוודי אתה יכול להרשות לעצמך להתנתק לגמרי. עוד חלק הוא ההבנה שטראמפ הוא מוצר טלוויזיוני, ושעבורו כל דבר, כולל הנשיאות, היא תוכנית ריאליטי תלוית רייטינג. לתת לו חומר לעבוד איתו זה לשפר לתוכנית שלו את הרייטינג. והרי אי אפשר לנצח בהתגוששות בוץ איתו, אז בשביל מה.

 

לכן צרם לשמוע את ריקי ג’רווייס, מנחה טקס פרסי גלובוס הזהב בתחילת החודש, אומר לשחקנים לא לדבר על פוליטיקה, כי הם לא מבינים בזה ולאף אחד לא אכפת מה הם חושבים. ג’רווייס מעולם לא שמר את דעותיו לעצמו, והניסיון המזויף שלו להתחפש למצביע טראמפ ולעלוב בהוליווד היה גם אידיוטי וגם מזיק.

 

אידיוטי, כי לכוכבים הוליוודיים אין באמת את האפקט שמייחסים להם. איש מהם לא משפיע על מערכות בחירות מעבר לכסף הגדול שהם יכולים לתרום. המקרה היחיד שמתקרב אולי למיתוס הוא הודעת התמיכה של אופרה ווינפרי בברק אובמה, בשלבים המוקדמים של הפריימריז של המפלגה הדמוקרטית ב-2008, מה שעזר לו להפוך לשם מוכר בכל בית, וזהו בערך.

 

ומזיק, כי שחקני קולנוע הם אזרחים אמריקנים כמו כל אחד וזכותם לנצל את הפלטפורמה שלהם כדי להביע דעה. הסיבה היחידה שהם מטריפים את טראמפ כל כך היא לא כי הוא שונא אותם, אלא להפך. כל מה שהוא באמת רוצה בחיים זה שמריל סטריפ תאהב אותו.

 

  • ציפי שמילוביץ היא כתבת "ידיעות אחרונות" בארה"ב

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך אלבום משפחתי
ציפי שמילוביץ
מתוך אלבום משפחתי
מומלצים