"אופס, שכחתי": עבודות הכנה שמצריכות אינסטלטור
רגע לפני שאתם נפרדים מדמי ביקור מיותרים ולוקחים חצי יום חופש סתם, עצרו. ישנן עבודות שמחייבות אתכם להזמין תחילה אינסטלטור. אתר "המקצוענים" עם הטיפים שיחסכו לכם זמן וכסף
מתקין מדיח הכלים מגיע לביתכם, ואתם מגלים שאין לכם נקודת מים מתאימה? מתקין בר המים מגיע ומעדכן אתכם שהוא צריך לקדוח בשיש? הדגם החדש של המקרר שרכשתם יעלה לכם בעוד כ-1,000 שקל עבור התקנת נקודת מים נוספת? כדי שלא יהיו הפתעות במעמד ההתקנה, כאלה שיעלו לכם בזמן, כסף ובחצי יום חופש מיותר – הנה כמה דברים שכדאי לדעת, כשעוברים דירה או כשמתחדשים במכשיר חשמלי.
מתקינים מדיח כלים או מכונת כביסה? דאגו לנקודת מים תחילה
רכשתם מדיח כלים חדש ואתם ממהרים להזמין מתקין מטעם החברה או מתקין עצמאי? טעות.
אם זה מעודד אתכם, אז אתם לא לבד. זה קורה לרבים, שחושבים שמתקין מדיחי כלים יוכל לעשות זאת במסגרת ההתקנה. ובכן, זה לא תפקידו של הנגר שדאג לקחת מידות מדויקות, להכין את תשתית המטבח ובמקרים מסוימים גם להכין חיפוי למדיח הכלים שלכם. זה גם לא תפקידו של מתקין מדיחי הכלים, שהוא לרוב בעל ידע טכני במכשירי חשמל, ולא בתשתית אינסטלציה.
מה עושים? ראשית, עליכם לוודא שיש לכם נקודת מים מתאימה למדיח. לא בכל דירה יש כזו, וכדי לחסוך הגעה מיותרת של מתקין מדיחי הכלים, כדאי מאוד שתזמינו תחילה אינסטלטור שיתקין נקודת מים מתאימה למדיח.
גם מכונת כביסה, היא מקרה נפוץ נוסף שבו מגלים את גודל הטעות רק לאחר שהמתקין כבר בדירה שלכם או בדירה השכורה. לא משנה היכן החלטתם למקם את מכונת הכביסה בביתכם (במטבח, באמבטיה, בחדר השירות או בתוך רהיט סמוי – עליכם לוודא תחילה שיש שם נקודת מים מתאימה.
לרוב, אינסטלטור מקצועי הוא זה שיבצע את התקנת נקודת המים הייעודית, אך ישנם מקרים שבהם גם טכנאי מכונות הכביסה יוכל לבצע זאת. כדי להסיר ספק, ודאו איתו לפני כן, ובררו כמה תעלה תוספת של נקודת מים, להצעת המחיר שקיבלתם עבור ההתקנה.
רכשתם בר מים למטבח? קחו בחשבון שיהיה צורך בקידוח במשטח העבודה
בשונה ממכונת כביסה או מדיח כלים, הרי שתכנון נקודת מים למכשיר בר המים, מעט מורכב יותר. זאת, משום שמיקום נקודת המים, ישפיע על מיקום הצינור – האם הוא יעבור דרך השיש או דרך הקיר.
אם נקודת המים הנוכחית שלכם במטבח, ממוקמת מתחת לכיור, מתקין המכשיר יצטרך לקדוח חור בשיש, לצורך העברת צינור המים שמתחבר אל נקודת המים. לכן, אם אין ברצונכם לבצע קידוח בשיש, כמו רבים שמגלים זאת רק במעמד ההתקנה – תוכלו לדאוג לעבודה סטרילית ומוקפדת יותר, אם תזמינו אינסטלטור שיתקין נקודת מים חדשה בקיר. לאחר מכן, הזמינו את מתקין בר המים, שיחבר את המכשיר ישירות אל נקודת המים, ובכך ייחסך מכם הקידוח.
כמה זה עולה? "התקנת מים נוספת, בסיום שלבי בנייה או שיפוץ תעלה לכם 800-1,200 שקל", מציינים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המחיר יהיה נמוך משמעותית לכל נקודה, אם היא תבוצע במסגרת הליך שיפוץ כולל. קחו בחשבון, שהמחיר מתייחס המחיר מתייחס להתקנת נקודת מים בגישה קלה, לא כולל חציבה וחיבור לשפכים. אורך הצנרת הסטנדרטי להתקנה הוא שני מטרים. אם תצטרכו צנרת ארוכה יותר, העלות תחושב לפי אורך וסוג הצנרת".
עוד כתבות בנושא:
מתי לא משתלם לתקן את המקרר?
הכל על התקנת והחלפת דוד שמש
הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה
קניתם מקרר? לא חייבים נקודת מים
אם אתם בשלבי שיפוץ או שדרוג של דירת קבלן, ואתם מתלבטים אם למקם נקודת מים בקרבת הגומחה המיועדת למיקום המקרר, קחו בחשבון שזה ישפיע על הדגם שתוכלו לרכוש. ככלל, לצורך שימוש במקרר רגיל, אין חובה לחבר אותו לנקודת מים.
תצטרכו להזמין אינסטלטור לצורך התקנת נקודת מים בסמוך למיקום המקרר, רק אם הדגם שרכשתם כולל בר מים או מתקן לייצור קרח. כאמור, אם אתם בשלבי בנייה, ואינכם בטוחים איזה דגם עתידי תרצו לרכוש, כדאי לבצע את הכנת הנקודה מראש, גם אם בפועל לא תשתמשו בה. תוספת נקודת מים בהמשך, תעלה לכם יותר מאשר אם היא מבוצעת כחלק אינטגרלי מהכנת תשתית האינסטלציה הכוללת של הבית.
רטיבות ועובש בקיר? תחילה טפלו במקור הבעיה
לא רק במקרה של התקנת מכשירי חשמל, יש צורך להזמין בעל מקצוע על פי סדר העבודה הנדרש. גם במקרים של בעיות רטיבות ועובש בבית. בימים אלו, איטום הבית עומדת למבחן. מי שלא תחזק את הבית היטב (ולפעמים גם מי שכן), מגלה סימני רטיבות שהן תוצאה של חדירות מים. במקרה כזה, לפני שממהרים להזמין בעל מקצוע להסרת העובש, לקילוף הצבע מהקיר ולצביעתו מחדש, יש לתקן תחילה את מה שגרם לרטיבות.
לכן, גם אם תזמינו בעל מקצוע מתחום העובש והצבע, סביר להניח שהוא יגיד לכם שתחילה יש להזמין בעל מקצוע אחר.
אם מקור הרטיבות והעובש הם בכשלי איטום בבית, תצטרכו להזמין תחילה קבלן איטום. אם מקור הרטיבות והעובש הם הפרשי טמפרטורה גבוהים מאוד בין פנים הבית לחוץ הבית, תצטרכו להזמין קבלן שיפוצים, ולתקן את כשלי הבידוד בקירות. לעתים, יהיה צורך גם להחליף חלונות, ולא רק לטפל בבידוד הקירות.
סיבה נוספת, שאינה קשורה לחורף, היא נזילת מים בשל כשלים בחיבורים של צנרת המים. במקרה כזה, תצטרכו להזמין אינסטלטור, לפני שאתם ממהרים לטפל בנזקים שנגרמו לקירות.
צריכים אינסטלטור? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"