ניצחון לדוברי נתניהו: ביהמ"ש אישר חיפוש רק בטלפון של אחד מהם
בית משפט השלום בת"א הפך את החלטתו והתיר חיפוש מוגבל בטלפון של עופר גולן בלבד. לפי בית המשפט, במהלך חקירת היועצים בוצעו חיפושים במכשירי הטלפון הניידים שלהם ללא צו שיפוטי כדין, ומבלי שהובהר להם כי באפשרותם לסרב לחיפוש. דוברי נתניהו מתכוונים לערער על ההחלטה
בית משפט השלום בתל אביב דחה אחר הצהריים (יום א') את בקשת המשטרה לערוך חיפוש ממוקד בטלפונים של דוברי ראש הממשלה בנימין נתניהו - יונתן אוריך, יוסי שלם וישראל איינהורן. בית המשפט התיר לערוך חיפוש מוגבל בלבד בטלפון הנייד של יועצו של ראש הממשלה, עופר גולן. בכך, הפך בית המשפט את החלטתו הקודמת, שבמסגרתה התיר חיפוש ממוקד בכלל הטלפונים. דובריו של נתניהו מתכוונים לערער על החלטת בית המשפט.
בהחלטתו ציין השופט עלא מסראווה כי "בקשה שכזו מציבה בפי בית המשפט קושי לא מבוטל, שכן קבלת הבקשה עלולה לעודד התנהלות בלתי חוקית של גופי החקירה בעתיד". הוא הוסיף כי "בקשה זו חשודה על פניה כבקשה שנועדה להלבין או להכשיר את השרץ".
השופט מסראווה העביר בהחלטתו ביקורת על המשטרה: "פקד סבן (חוקרת המשטרה - א"ס) השיבה על רוב השאלות באופן מסויג, וטענה שאיננה זוכרת את הדברים וכי היא מנועה מלפרט תשובותיה עקב צרכי חקירה וההליך שעומד להתברר במח"ש. בנסיבות אלה, ובהיעדר ממצאים פוזיטיביים ברורים, ומנשטל השכנוע מוטל על כתפי המשטרה - מצאתי לדחות את הבקשות ביחס לחשודים, למעט בעניינו של משיב 2 (עופר גולן - א"ס)".
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, המייצגים את עופר גולן ויונתן אוריך, מסרו בתגובה: "אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט שקיבל את עמדתנו. לאחר שבית המשפט העליון קבע שנפלו פגמים קשים, חוזרים ונשנים, בחקירת יועצי ראש הממשלה, היום קבע בית משפט השלום באופן סופי שלהפרות האלה יש מחיר - דחיית הבקשות למתן צווים. זהו למעשה המסמר האחרון שצריך להוביל לסגירת תיק החקירה נגד יועצי ראש הממשלה".
בחודש שעבר קיבל בית המשפט העליון באופן חלקי בקשת רשות לערעור על החלטה למתן צווי חיפוש במכשירי הטלפון הניידים של ארבעה חשודים במעורבות בביצוע עבירת הטרדת עד כלפי אדם שעתיד להעיד במסגרת פרשה המכונה "פרשת 4000". זאת, לאחר שהמחוזי בתל אביב דחה את הערר שהגישו הארבעה - אוריך, גולן, יוסי שלם וישראל איינהורן - והחליט שלא להתערב בהחלטה לבצע "חיפוש כירורגי" בטלפונים של היועצים החשודים.
השופט אלרון קבע כי התיק יוחזר לבית משפט השלום לבחינת השאלה אם צווי החיפוש המבוקשים מבוססים על מידע שהושג מחיפוש שבוצע שלא כדין במכשירי הטלפון הניידים של הארבעה, וכי אם יימצא שהמידע שעל בסיסו התבקשו הצווים הושג מחיפוש קודם שבוצע שלא כדין במכשיריהם – צווי החיפוש יבוטלו.
על פי בית המשפט, במהלך חקירתם של הארבעה בוצעו חיפושים במכשירי הטלפון הניידים שלהם ללא צו שיפוטי כדין, ומבלי שהובהר להם כי באפשרותם לסרב לחיפוש במכשירי הטלפון הניידים והדבר לא ייזקף לחובתם. בשלב מאוחר יותר, הגישה המדינה בקשה למתן צו חיפוש במכשירי הטלפון הניידים של הארבעה.
לפני כחודשיים בית משפט השלום בתל אביב קיבל את בקשת המשטרה לחיפושים מדודים בטלפונים. למרות שהבקשה אושרה, השופט מתח ביקורת על התנהלות המשטרה. החקירה נפתחה בעקבות הרכב שהוצב בפתח ביתו של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, המעורב בתיק 4000, שהשמיע מתוך רמקולים הקלטות נגד פילבר. לפי החשד, ההקלטה הוכנה מבעוד מועד על-ידי בכירי הקמפיין של ראש הממשלה - והועברה לידי נהג הרכב המסחרי.
לפני כשבוע וחצי נחשף ב-ynet כי המשטרה הוציאה צו מבית משפט לחיפוש בטלפון הנייד של זוטרה בקמפיין הליכוד שבוע לפני החדירה לטלפונים של יועצי ראש הממשלה יונתן אוריך ועופר גולן. מנגד, הבקשה לצו חיפוש בטלפונים הניידים של אוריך וגולן עצמם נדונה אז - וסורבה עוד בתוך המשטרה.
על פי המידע שהגיע לידי ynet, חוקרת המשטרה רינת סבן ככל הנראה פנתה לממונה עליה שלומית לנדס, עוד לפני חקירת אוריך וגולן, בבקשה להוציא צו חיפוש בטלפונים הניידים של השניים - אלא שאישור כזה לא ניתן. ולמרות זאת במהלך החקירה חיפשו החוקרים מידע בטלפונים הניידים של השניים - ורק כמה ימים לאחר מכן קיבלו צו שכזה. במשטרה אמרו כי "אין בכוונתנו להתייחס לחקירות מתנהלות".