מקורבי נתניהו על אדלשטיין: "נפל למלכודת השמאל, מאפשר קרקס פוליטי"
בתגובה להודעת יו"ר הכנסת על כינוס המליאה במטרה לקדם דיון בחסינות ראש הממשלה, אמרו המקורבים: "הכל בידיים של אדלשטיין, לא מאוחר לתקן". גנץ: "נמנע את קואליציית החסינות". העבודה-מרצ: "דחיית המליאה ליום שלישי כובלת את המערכת לסד זמנים לחוץ". יאיר נתניהו תקף את אדלשטיין
מקורבים לראש הממשלה תקפו הערב (יום א') את יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אחרי הודעתו על כך שנעתר לכנס את המליאה ביום שלישי הבא, במטרה לדון באישור הקמת "ועדת החסינות" שתעסוק בבקשתו של בנימין נתניהו. "עצוב לראות כיצד אדלשטיין נופל למלכודת של השמאל, הוא מאפשר במו ידיו להפוך את הכנסת לקרקס פוליטי בזמן בחירות בכך שהוא נותן את ידו לתחבולות השמאל שמנסה להשתמש בכנסת רק כדי לנטרל את נתניהו".
המקורבים הוסיפו כי "לא משנה כמה התקשורת והשמאל יחבקו יו"ר הכנסת, הוא לעולם לא יוכל לברוח מהאחריות לכך. החלטתו קובעת דה פקטו שענייניו של ראש הממשלה יוכרעו פוליטית ולא באופן ענייני ומעין שיפוטי, כפי שהחוק דורש. ברור לכולם שהטירוף של השמאל לדון בבקשת נתניהו נובעת משתי סיבות מרכזיות: האחת - זה ישמש את קמפיין הבחירות שלהם 'רק לא ביבי'. השנייה - הם בונים על עתירה לבית המשפט שתקבע שאין אפשרות להטיל על נתניהו את הרכבת הממשלה לאחר שכתב האישום יוגש בפועל, שכן ביהמ"ש לא הסיר את האופציה הזו מעל השולחן. אין חולק שהכל בידיו של יולי אדלשטיין, הוא עדיין יכול למנוע את העוול הנורא שייגרם לנתניהו, לימין ולמדינה כולה. עוד לא מאוחר לתקן".
גם בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, תקף בחריפות את אדלשטיין. בציוץ שנמחק לאחר שעה קלה שיתף ידיעה מלפני כחודשיים על מעורבות כביכול של יו"ר הכנסת בפוטש נגד אביו, והוסיף: "אבא של אשתו הוא לאוניד נבזלין. אוליגרך שמבוקש על *רצח* ברוסיה, והבעלים של עיתון 'הארץ'. רק בזכות הכסף הרב שהוא מזרים לעיתון העיתון לא פושט רגל".
בכחול לבן צפויים לקבל את החלטת יו"ר הכנסת, אף שלוח הזמנים יקשה ככל הנראה על ועדת הכנסת לקבל החלטה על החסינות לפני הבחירות ב-2 במרץ. בני גנץ אמר בתגובה להודעה: "נתניהו ביקש דיון בחסינות - נתניהו יקבל. נמנע מקואליציית החסינות הקיצונית להמשיך ולדרדר את ישראל אך ורק למען האינטרסים האישיים של נתניהו. חייבים להתקדם".
ח"כ רויטל סויד (העבודה-גשר-מרצ) תקפה את יו"ר הכנסת ח״כ אדלשטיין ואמרה שהוא מסייע לנתניהו למסמס את הדיון בחסינות: "קביעת הדיון במליאה לשלישי הבא כובלת את כל המערכת, במודע, לסד זמנים לחוץ. הוא בחר לכבד באופן מוגבל ביותר את הכרעת הרוב הדמוקרטית בכנסת. כך או כך, אנחנו נקיים את ההליך באופן הוגן ויעיל, ונביא אותו לכדי סיום עוד בכנסת הזו, בטווח זמן ראוי לפני הבחירות. אזרחי ישראל זכאים ללכת לקלפי כשהם יודעים אם המועמד-נאשם נתניהו יעמוד לדין בבית משפט".
ח"כ מאיר כהן, מועמד כחול לבן לתפקיד יו"ר הכנסת, אמר: "אני יודע באיזה לחצים עמד יולי מתוך המחנה שלו. אפשר היה לעשות את זה מוקדם יותר, אבל אני מברך את יולי שבחר במסלול הנכון ושהממלכתיות ניצחה. רוב זה רוב ויש לכבדו".
תהליך החסינות: מה קורה עכשיו?
אחרי האישור במליאה תתכנס ועדת הכנסת ותשמע את טענות ראש הממשלה ופרקליטיו. לרשות נתניהו עומדים כמה טיעונים שלדבריו מזכים אותו בחסינות מפני העמדה לדין: כתב האישום הוגש שלא בתום לב או בתוך הפליה, בשל ניהול ההליך הפלילי ייגרם נזק של ממש לתפקוד הכנסת או לייצוג הבוחרים או העבירה שבה הוא מואשם נעברה במסגרת מילוי תפקידו כחבר כנסת.
חברי הוועדה ישמעו את הטענות ולבסוף יצביעו בהצבעה גלויה אם להמליץ על הענקת חסינות או לא. אם הוועדה תחליט להעניק את החסינות, ההצבעה בנושא תעבור למליאת הכנסת – שם יצביעו כל חברי המשכן על נושא החסינות.
בסביבת ראש הממשלה הודיעו שברצונם להביא שורה ארוכה של עדים, דבר שיאריך את תקופת הדיונים, שלא מוגבלת לפי החוק. מנגד, בכחול לבן אומרים שהבאת עדים לדיוני הוועדה מנוגדת לחוק הקיים ורק נתניהו ועורכי דינו יוכלו לטעון בהליך. לפי כחול לבן, דיוני הוועדה צפויים להימשך בין שבועיים לשלושה.
בליכוד יעשו כמעט הכל כדי למרוח את הזמן והם צפויים לעתור לבג"ץ כמעט נגד כל החלטה שתעלה בדיוני הוועדה וסביבם. כבר עכשיו הודיע יו"ר סיעת הליכוד מיקי זוהר שחוות הדעת של עו"ד ינון נכונה רק לעניין הרכבת הוועדות, אך לא קבילה לעניין כינוס המליאה. לטענתו, כינוס המליאה מצוי בסמכותו של אדלשטיין ועתירה בנושא תעכב את הקמת ועדת הכנסת.
ואם הוועדה לא תעניק לנתניהו חסינות? במקרה כזה, כתב האישום נגד ראש הממשלה יוגש לבית המשפט ומשפטו ייפתח באופן רשמי. עד עתה לא הוגש כתב האישום מכיוון שלא התנהל הדיון בבקשת החסינות. אם בקשת החסינות שלו תידחה, בוועדה או במליאה, הוא לא יוכל לשוב ולבקש חסינות מהכנסת הבאה.