הקטל בענף הבנייה: 6 קבלנים הואשמו בעבירות רשלנות
שלושה כתבי אישום הוגשו נגד שישה קבלנים ומנהלי עבודה בגין עבירות של חבלה ברשלנות, חובת שימוש בציוד להגנה, עבירות לפי תקנות בטיחות בעבודה ועוד. הפרקליטות: "נפעל בכל הכלים כדי למצות את הדין עם האחראים לגרימת התאונות הקשות"
פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה היום (שני) שלושה כתבי אישום נגד שישה קבלנים ומנהלי עבודה, בגין תאונות שארעו לאחרונה באתרי בנייה ובהן נפגעו פועלים, חלקם באורח קשה.
40 הרוגים בתאונות עבודה בענף הבנייה ב-2019 - המספר הגבוה מאז 2010
הנאשמים הם יהושוע כהן (66), בעלים של חברת קבלן לעבודות חשמל בשם "כהן שוקי ויוסי- קבלנים לעבודות חשמל בע"מ", מנהל העבודה בחברה גיא זגורי (28), וראש צוות בחברה בלאל סויטי (33).
לפי כתב האישום, בחודש מרץ 2019 העסיקה חברת אופק את חברת הקבלן לצורך ביצוע חיבור מחסן לחשמל סולארי, הממוקם באזור התעשייה שער הנגב. במסגרת העבודה, פועל בשם סאמי קאעוד (33) עלה לגג המבנה שגובהו שמונה מטרים וחצי. בשלב מסוים הוא דרך על לוח פלסטיק שקוף שהורכב על הגג - והלוח נשבר. העובד, שלא אובטח במערכת הגנה כלשהי מפני נפילה, נפל מטה אל רצפת המחסן ונפצע באורח קשה.
בפרקליטות מציינים כי כהן, בהיותו מנהל חברת קבלן ומעסיקו של העובד, לא נקט במידה סבירה של זהירות למניעת הסכנה לחייו ולא סיפק לו ציוד מגן אישי. זאת בניגוד לחוזה בין החברה לבין חברת הקבלן.
במסגרת זו, עבד אחד הפועלים על הגג מבלי שהיה בעל אישור לעבודה בגובה, מבלי שקיבל הדרכה לעבודה בגובה, ומבלי שהיה מחובר לנקודת עיגון מתאימה - כך שלמעשה בזמן עבודתו על הגג הוא לא היה מוגן כלל מפני נפילה מגובה. הפועל דרך על לוח פלסטיק שלא היה מקובע לגג, הלוח התקפל, והעובד נפל מגובה של כשישה מטרים אל רצפת המפעל ונפצע קשה.
על פי כתב אישום שלישי, בחודש אפריל 2019 העסיק הנאשם דוד קבסה (59) עובד לשם ביצוע עבודות ריצוף ובניית מעקה בגרם מדרגות בבית בשדרות. במסגרת עבודתו, עסק הפועל בהדבקת אריחי קרמיקה על משטחו העליון של גרם המדרגות. בשלב מסוים זז העובד לאחור, לעבר קצה המשטח שלא היה מגודר, ונפל מגובה של כשלושה מטרים.
כתבי האישום מייחסים לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, עבירות של חבלה ברשלנות, חובת שימוש בציוד להגנה בעת ביצוע עבודה בגובה, עבירות לפי תקנות הבטיחות בעבודה ועבירות נוספות.
מהפרקליטות נמסר: "הפרקליטות, יחד עם משרד העבודה ומשטרת ישראל, פועלת בכל הכלים המשפטיים שברשותה במטרה למצות את הדין עם האחראים לגרימת התאונות הקשות עקב הפרת חוקי הבטיחות בעבודה, מתוך מטרה להביא לצמצום תופעה זו".