חברי פרלמנט אירופים דנו בצעדים למלחמה באנטישמיות
ועידה בנושא האנטישמיות נערכה בקרקוב שבפולין בהשתתפות כמאה חברי פרלמנט אירופים. "להילחם ברעיונות שהובילו לשואה"
את הוועידה ארגנו יו"ר איגוד הארגונים היהודיים באירופה הרב מנחם מרגולין והרב שלמה כובש מהליגה האירופית לפעולה והגנה. חילופי ההאשמות בין רוסיה לפולין בנושא השואה, ריחפו מעל הכנס. הרב כורש התייחס למחלוקת ואמר כי "אפשר להתווכח על השאלה מי אחראי יותר, אבל עלינו להסכים שהרעיונות שהובילו לשואה הם אלו שנגדם צריך להילחם".
שר החינוך וההנצחה הפולני, ירוסלאב סאלין, אמר פתח נאומו כי הרוסים החלו ברדיפת היהודים עוד לפני מלחמת העולם השנייה. "הפולנים היו בין הראשונים להנציח את השואה ואת יהדות פולין, עוד בשנת 1944. הם נלחמו למנוע רצח עם עד 1945 ואז החל הכיבוש הסובייטי", הוא אמר.
וולפגאנג סובוטקה, נשיא האסיפה הלאומית האוסטרית, הודה כי "לקח לנו זמן להודות ולהכיר בעברנו". הוא הוסיף כי "הפרלמנט האוסטרי יציע בשבוע הבא חקיקה, שתתמוך בישראל ותגנה תנועות כמו ה-BDS". סובוטקה הציג כדוגמה את ארגון Human Right watch "שהגיש לאו"ם 50 הצעות לגינוי נגד ישראל, בזמן שלא הוגשה אפילו הצעה אחת לגינוי צפון קוריאה, סין או ונצואלה".
אזילה גאטולאן, השליחה המיוחדת לוועידה של נציגי מועצת איראן לבחירות חופשיות, הצהירה כי "אחרי האנטישמיות, הקרב הכי חשוב הוא למנוע מאיראן להגיע לנשק גרעיני. אירופה צריכה להפעיל מדיניות של לחץ מקסימלי בנושא".
בוועידה השתתפה גם קרן קנול, נכדתה של ניצולת השואה מיריי קנול שנרצחה ב-2018 בפריז על רקע אנטישמי. היא ריגשה את האולם כשהקרינה תמונות של סבה וסבתה שצולמו מיד לאחר שחרורם ממחנות ההשמדה.
"סבתא שלי נדקרה 11 פעמים על ידי שכן שצעק 'אללהו אכבר'", אמרה הנכדה. "היא שרדה את השואה ונרצחה כי הייתה יהודייה".