שתף קטע נבחר

 

בדרך: הטבות מס למערכות בטיחות נגד נהיגה בשכרות

משרד התחבורה נערך לשינוי הזיכויים לאביזרי בטיחות במכוניות; בוחן גם הטבות למערכות שימנעו מנהגים לסמס

משרד התחבורה החל בהיערכות לשינוי של טבלת הזיכוי לאביזרי בטיחות למכוניות חדשות. כך עולה ממסמך שנשלח לכל יבואני הרכב.

 

חולדאי מעכב את המסילה הרביעית באיילון: "סכנה לחיי אדם"

מבקר המדינה העניק צו הגנה לחושף שחיתות במשרד התחבורה

בתוך שנה: 2,500 עמדות טעינה לרכב חשמלי מדן ועד אילת

 

במסמך מבקש המשרד מהיבואנים נתונים על היעילות של מערכות הבטיחות הקיימות, וכן לשלוח לו פירוט של מערכות הבטיחות שיצרני הרכב עתידים להציג בדגמי המכוניות השונים בשנה הבאה. מדובר במהלך מקדים לקראת שינוי שיטת חישוב המס על מערכות בטיחות של מכוניות חדשות המשווקות בישראל, שייכנס לתוקף כנראה השנה.

מערכת למניעת נהיגה בשכרות (צילום: יח
מערכת למניעת נהיגה בשכרות(צילום: יח"צ)
 

כיום על מכוניות חדשות שמשווקות בישראל מוטל מס קנייה של 83% (או 45% במקרה של מכונית היברידית, ו-10% במכונית חשמלית). משיעור מס קנייה זה מנוכים סכומים של עד כ-2,500 שקל בגין מערכות בטיחות ברכב. דירוג גובה זיכוי המס נקבע בהתאם לנקודות זיכוי שמקבלת כל מערכת, כאשר מקסימום הנקודות שניתן לקבל הוא עשר וחצי.

 

גובה זיכויי המס למערכות בטיחות מסוימות נקבע על ידי משרד התחבורה ורשות המיסים באופן תקופתי. העדכונים כוללים נקודות זיכוי למערכות מסוימות, אך גם גריעה של נקודות זיכוי ממערכות אחרות, כאלה שרשות המסים ומשרד התחבורה סבורים שהן מיושנות, או שהפכו לסטנדרט.

 

בעדכון האחרון שנכנס לתוקף בתחילת 2020 נקבע כי מערכות בטיחות לרכב שאינן אקטיביות, כלומר לא מסוגלות להשתלט על ההיגוי או הבלמים ומסוגלות רק לצפצף, לא יקבלו עוד זיכוי מס.

 

המהלך פגע קשות בפעילותן של משווקות מערכות בטיחות בהתקנה מקומית כדוגמת מובילאיי, איוואקס ומובון, שנותרו רק עם שוק המכוניות המשומשות. לעומת זאת, מערכות בלימה אוטומטית במקרה חירום מקבלות מהשנה את מלוא הניקוד.

 

לדברי מקורבים למשרד, משרד התחבורה ורשות המסים יבחנו הענקת זיכויי מס למערכות התרעה על עייפות נהג, מערכות הגבלת מהירות נסיעה וגם מערכות המאתרות שימוש בטלפון סלולרי שלא מותקן בתושבת ייעודית ברכב, כלומר מצב בו הנהג מרים את המכשיר כדי לסמס. היקף הניקוד שיינתן למערכות טרם נקבע. גם מערכות למניעת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, המחייבות את הנהג לנשוף לתוכן כתנאי להתנעה, צפויות להיכלל ברשימה.

 

משרד התחבורה בתגובה כי "מסוף 2013 מעניקה המדינה הטבת מס כדי לעודד יבוא ורכישה של כלי רכב מאובזרים באמצעים בטיחותיים יותר. זאת במטרה לצמצם את מספר התאונות. במסגרת ההיערכות ל-2021, המשרד פועל לעדכן את נוהל מערכות בטיחות, כך שיכלול שינוי במערכות בגינן ניתנת הטבת המס, כדי לאפשר התארגנות. העדכון עתיד להיכנס לתוקף בתחילת 2021".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מערכות למניעת נהיגה בשכרות
צילום: יח"צ
מומלצים