שתף קטע נבחר

 

פיראטים, נהגי מוניות ונשות מנהיג הכת: המפלגות שמתחרות על כל קול

30 מפלגות מתחרות על הקול של הבוחר הישראלי. מי מציגה את עצמה כאלטרנטיבה לפתק הלבן? מי מבטיחה להיכנס לממשלה כדי לשנות את השיטה ולצאת לבחירות חדשות? ומי קראה לעצמה "לדמוקרטיה לחצו כאן"? וגם: המפלגה שדואגת ליהודים יוצאי מדינות ערב

 

בחירות 2020 ראשי מפלגות קטנות (צילום: שלו שלום, אפי רוזנברג)
חלק מראשי המפלגות הקטנות(צילום: שלו שלום, אפי רוזנברג)

מערכת הבחירות השלישית ברצף לא התישה את כוחן של מפלגות רבות ששבות ומתמודדות פעם אחר פעם, במטרה להיכנס לבית המחוקקים. 30 רשימות הוגשו לוועדת הבחירות המרכזיות, תשע מהן גדולות ומוכרות, אך עבור מי שמתלבט יש עוד 21 רשימות לבחור בהן.

 

עוד בנושא:

אחיו של דודו טופז ויוסי גיספן: הרשימות הראשונות שיתמודדו לכנסת

מאבק בפורנו ומס אחיד: החזון של המפלגות הקטנות

 

כל העדכונים על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

הפיראטים

המפלגה שקמה ב-2013 אחרי המחאה החברתית על ידי פעילים לשעבר בעלה ירוק ממשיכה להתמודד ולנסות להיכנס לכנסת. נציגיה חברו לצי של מפלגות פיראטים ברחבי העולם והם מאמינים שבאמצעות האינטרנט ניתן לשפר את הדמוקרטיה והאזרחות. בין היתר הם מבקשים לבטל את אחוז ההצבעה ולערוך את הבחירות דרך האינטרנט. אחרי שבבחירות הקודמות הם ביקשו לרשום על פתק ההצבעה "פתק לשלשול", כעת הם הוסיפו לשם הרשימה "לדמוקרטיה לחצו כאן".

הגשה רשימות מפלגות לכנסת ה-23 (צילום: שלו שלום)
הפיראטים מגישים את הרשימה לוועדת הבחירות(צילום: שלו שלום)

החמישייה הראשונה: נועם כוזר, דן בירון, אוהד שם טוב, קיט גולדשטיין ועו"ד לילך רובין.

 

דבר היו"ר: "הסיכויים שלנו להיבחר הם אפסיים ומטה בעיקר בגלל אחוז החסימה הגבוה שמונע מהבוחר הישראלי להצביע כרצונו, אבל לא מונע מהמפלגות הקטנות להתמודד – ואנחנו הראיה לכך" (נועם כוזר).

 

אדום לבן

התנועה שהובילה בבחירות האחרונות קמפיין שעסק ברובו בלגליזציה אבל גם בחירות הפרט ושיפור התנאים של בני העדה האתיופית, מתמודדת שוב על קולם של הישראלים. לפני כמה חודשים הם גרפו כ-4,000 קולות ובבחירות האלה הם חברו לאישים המקושרים לתנועת חב"ד ומקווים שכך יגרפו קולות נוספים. בראש הרשימה עומד סגן ראש העיר רחובות לשעבר עמי פיינשטיין, שטען כי רצה להריץ ברשימתו גם את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואת הרבי מלובביץ'.

עמי פיינשטיין (צילום: אפי רוזנברג)
עמי פיינשטיין. "אם אתה חושב לשים פתק לבן - אנחנו הכתובת שלך"(צילום: אפי רוזנברג)

החמישייה הראשונה: עמי פיינשטיין, עיסא ג'בר, כושי רימון, הרב אפרים קפרא ועו"ד דן כוכבי.

 

דבר היו"ר: "אם אין לך למי להצביע ואתה חושב לשים פתק לבן אנחנו הכתובת שלך. אם נהיה לשון המאזניים במדינה המצב ישתנה. אנחנו המחאה וצריך להצביע עבורה" (עמי פיינשטיין).

 

צומת

המפלגה הוותיקה שבתחילת 2019 העמידה בראשה את ח"כ לשעבר אורן חזן, הרימה בבחירות האחרונות את דגל החקלאות וזכתה להישג מכובד של כמעט 15 אלף קולות. כעת חברה המפלגה אל מחאת המוניות ונהגי האוטובוס והיא דוגלת בפרנסה בכבוד למגזרים שונים במשק וביטול פערי התיווך בכמה מקצועות.

בחירות 2020 ראשי מפלגות קטנות מפלגה רשימה צומת משה גרין ()
משה גרין. "נדאג לפרנסה של מגזרים במעמד הבינוני"

החמישייה הראשונה: משה גרין, שי דיין, איציק אבוקרט, יוסי לוינקופץ ורבקה מחלוף.

 

דבר היו"ר: "אנחנו נדאג בכנסת הבאה לפרנסה של מגזרים במשק שמשתייכים למעמד הבינוני" (משה גרין).

 

סדר חדש

רשימת סדר חדש תרוץ זו הפעם השנייה לכנסת ומטרתה היא להחליף את שיטת הבחירות הנוכחית, שלטענת ראשיה מביאה לחוסר משילות ולסחטנות פוליטית. המפלגה מציעה שהח"כים ייבחרו בבחירות אזוריות וישירות ואילו הממשלה תורכב על ידי ראש ממשלה שנבחר אישית ברוב קולות האזרחים ומ-11 שרים מקצועיים שאינם חברי כנסת. בנוסף, ראש הממשלה יוכל לכהן שתי קדנציות רצופות בלבד.

בחירות 2020 ראשי מפלגות קטנות אביטל אופק, סדר חדש ()
אביטל אופק."נצטרף לממשלה במטרה אחת - לשנות את שיטת הבחירות ולצאת לבחירות חדשות"

החמישייה הראשונה: עו"ד אביטל אופק, דודי לנדאו, שלום זנזורי, גלית בוכבינדר וגבריאל הבה.

 

דבר היו"ר: "אם אנחנו לא נהיה – כולנו נידרש לבחירות רביעיות. אם ניבחר וניכנס לכנסת ונהיה לשון מאזניים, נצטרף לממשלה במטרה אחת – לשנות את שיטת הבחירות ולצאת לבחירות חדשות" (אביטל אופק).

 

מנהיגות חברתית

זו הפעם השישית שבה המפלגה רצה לכנסת וכבר פעם רביעית שהיא נושאת את השם "מנהיגות חברתית". הרשימה מתבססת על מפלגת "מורשת אבות" של הרב יוסף בא-גד, שהוקמה ב-1992 ולא נכנסה לכנסת. לפני כשבע שנים לקח אותה אילן משיח איר-זנבר והקים עליה את המפלגה הנוכחית, שלה אין שום קשר למפלגה המקורית. בבחירות האחרונות היא אמנם חוותה עלייה במספר המצביעים, אך עדיין הייתה הרשימה עם מספר התומכים הנמוך ביותר – 434 בלבד.

אילן משיחא ()
אילן משיחא יר-זנבר. "מאמינים שממשלה רחבה תפעל טוב יותר למען האזרח"

החמישייה הראשונה: אילן משיחא יר-זנבר, שקד כחלון, טליה רוטנברג, אהוד ברקוביץ ושחר בונאנו.

 

דבר היו"ר: "אנחנו מפלגה שלא קשורה למחלוקת. דרכנו היא לפעול למען ממשלה רחבה ככל האפשר, כי ככה אנחנו מאמינים שהיא תפעל טוב יותר למען האזרח" (אילן משיח איר-זנבר).

 

קמ"ה

כמחצית מחברות מפלגת קמ"ה (קידום מעמד הפרט), שרצה זו הפעם השנייה לכנסת, הן בנות זוגו של דניאל אמבש, חסיד ברסלב שנשוי לשש נשים ומרצה עונש מאסר בגין התעללות מינית והחזקת בני אדם בתנאי עבדות. במפלגה מבקשים להגן על הפרט מול מוסדות המדינה, למנוע הוצאת קטינים מהבית שלא לצורך וכן לשנות את שיטת המשפט ולהגביר את הפיקוח על הפרקליטות והמשטרה. אחת מחברות הרשימה נפסלה על ידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית מכיוון שעדיין לא תמה תקופת הקלון על עבירה שבה הורשעה.

מייסות מפלגת קמ
חברות קמ"ה. "רוצים להביא קהלים שלא מאמינים בהצעה לכנסת ולחבר אותם מחדש לעם"(צילום: יח"צ)

החמישייה הראשונה: מרדכי צוברה-צור, דורית בירן, שרית לחיאני, יהודית אלישע ונועה בר.

 

דבר היו"ר: "כאחד שעוסק בציבוריות הישראלית אני יודע שקבוצה מנצחת והערכתי היא שאנחנו נקבל בין חמישה לשישה מנדטים. אנחנו רוצים להביא קהלים שלא מאמינים בהצבעה לכנסת ולחבר אותם מחדש לעם" (מרדכי צוברה-צור).

 

כח להשפיע

המפלגה שהקים הרב אמנון יצחק בשלהי 2012 חוזרת לזירה הפוליטית אבל ללא המייסד. הרשימה תרוץ יחד עם נציגי גימלאים ואבות גרושים ותשים על סדר היום את מתן השוויון בין גברים לנשים בגירושים. לפי מצע המפלגה, צריך לסגור את משרד הרווחה ולהקים משרד לקידום חברתי שיעביר את תקציבי הרווחה לעיריות והן יחלקו אותם לתושבים הזקוקים לסיוע.

בחירות 2020 ראשי מפלגות קטנות מפלגה רשימה כח להשפיע כוח יעקב בן יששכר ()
יעקב בן יששכר. "מכוונים לשישה מנדטים"

החמישייה הראשונה: יוחאי דוק, מיכאל אפציאשוילי, שלמה תורג'מן, אסתר בן יששכר ואיתן אטיאס.

 

דבר היו"ר: "אנחנו כוח משפיע למען העם, לחיות בכבוד. אנחנו מאמינים שניכנס לכנסת הקרובה ומכוונים לשישה מנדטים" (יעקב בן יששכר).

 

פעולה לישראל

המפלגה שמייצגת את מאבק היהודים שגורשים ממדינות ערב, האיסלאם ואיראן ניסתה כבר כמה פעמים להיכנס לכנסת ללא הצלחה. מטרות המפלגה הן מימוש ויישום החלטות הממשלה לפיצוי יהודים יוצאי ארצות ערב, האיסלאם ואיראן, יישום התחייבויות בינלאומיות להקמת קרן לפיצוי היהודים וכן קידום הסדר אזורי לאי-לוחמה ומניעת טרור על בסיס היפרדות ביטחונית. במפלגה מקדמים גם גיבוש תוכנית לאומית למאבק בעוני וחיזוק אוכלוסיות חלשות, בדגש על פיצוי וסיוע לניצולי שואה.

 

חברי הרשימה: דוד נאוי, אהרון ששון, יובל שוקר ומרדכי כהן.

 

מפלגות נוספות שמתמודדות בבחירות לכנסת ה-23: כבוד האדם, ישראליסט, משפט צדק, הברית המשותפת ועוצמה ליברלית כלכלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
הפיראטים בכנסת
צילום: שלו שלום
מומלצים