שתף קטע נבחר

 

נשא ראשון: הווירוס המסתורי מסין הגיע לארה"ב

אחרי 300 נדבקים ו-6 מתים: הרשויות בסיאטל גילו את נגיף הקורונה בגופו של אדם שהגיע מסין. נדבקים התגלו גם ביפן, תאילנד ודרום קוריאה

הרשויות בארצות הברית הודיעו אמש (שלישי) כי לראשונה גילו בשטחן נשא של נגיף הקורונה המסתורי מסין, הווירוס שמעורר בימים אלה דאגה בעולם. לפי המרכז האמריקני לבקרה ולמניעה של מחלות, הנשא התגלה בסיאטל, והוא הגיע לאחרונה מסין.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חשש מהנגיף: בדיקות בנמלי התעופה    (צילום: רויטרס)

חשש מהנגיף: בדיקות בנמלי התעופה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף וירוס סיני סין קורונה בדיקות ל מגיעים מ סין ל הודו (צילום: AFP ,Ministry of Civil Aviation-MoCA)
סורקים את הבאים מסין בנמל תעופה בהודו (צילום: AFP)

השפעת הסינית המסתורית (צילום: EPA)
מסכות בסין. המלאי אוזל(צילום: EPA)

הנגיף, נזכיר, התגלה לראשונה בעיר הסינית ווהאן, ויש חשד כבד שהראשונים להידבק בו שם היו עובדים או מבקרים בשוק מקומי לממכר דגים, עופות, עטלפים וחיות אחרות. מאז התפשט הנגיף לבייג'ינג ולשנגחאי, ובסך הכול נדבקו בו כבר יותר מ-300 בני אדם. לפי הרשויות בסין, שישה אנשים במדינה כבר מתו. נשאים של הנגיף התגלו גם בדרום קוריאה, בתאילנד וביפן.

 

 

בימים האחרונים מורגשת חרדה הולכת וגוברת מהנגיף בסין ובעולם, במיוחד בעקבות הגילוי כי הוא יכול לעבור גם מאדם לאדם, ולא רק מבעלי חיים לבני אדם כפי שחשבו תחילה. בסין עצמה אוזל במהירות מלאי המסכות, האמורות להפחית את הסיכוי להידבקות, ועובדים בנמלי התעופה ובתחנות הרכבת במדינה בודקים את הנוסעים כדי לראות אם הם סובלים מחום, אחד מתסמיני הנגיף. תסמינים ראשוניים אחרים שלו הם שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה.

  ()

נגיף וירוס סיני סין קורונה בית מרקחת שנגחאי אזלו מסכות (צילום: AP)
רוקחת תולה שלט המודיע שאזלו המסכות. שנגחאי, סין(צילום: AP)

נגיף וירוס סיני סין קורונה נמל תעופה קואלה לומפור מלזיה (צילום: AP)
דפי מידע לנוחתים בנמל התעופה בקואלה לומפור, מלזיה(צילום: AP)

בימים אלה נערכת סין לחגיגות השנה הירחית החדשה, שבהן נוסעים המוני סינים לבקר את בני משפחותיהם, ויש חשש כבד שתנועתם ממקום למקום תגרום לעוד רבים להידבק. סביב החג יוצאים הסינים במצטבר לכשלושה מיליארד נסיעות. גולשים סינים סיפרו בימים האחרונים ברשתות החברתיות כי בכוונתם להישאר השנה בבית בגלל החשש מהנגיף.

 

בבורסות אסיה נרשמו אתמול ירידות בשל הדאגה מההשפעה שתהיה לנגיף על הכלכלה, ובמיוחד על התיירות. בעולם חוששים שהתפשטות הנגיף תהיה דומה בהיקפה להתפשטות של נגיף הסארס הקטלני בשנים 2003-2002. הנגיף ההוא התפשט מסין לעשרות מדינות, ובצל החשש הזה החלו בימים האחרונים שלל מדינות, בהן ארה"ב ואוסטרליה, לערוך בדיקות בנמלי התעופה לנוסעים המגיעים מסין, במיוחד אלה הבאים מווהאן, העיר שבה החלה כנראה ההתפרצות.

נגיף וירוס סיני סין קורונה נמל תעופה  (צילום: AFP)
בדיקות לנוסעים הנכנסים למלזיה. חום הוא אחד התסמינים(צילום: AFP)

בהתייחסות הפומבית הראשונה שלו לנגיף הורה השבוע נשיא סין שי ג'ינפינג למשרדי הממשלה לפרסם ללא דיחוי מידע על הנגיף ולהגביר את שיתוף הפעולה עם העולם. כשנגיף הסארס החל להתפשט בדרום סין בשנת 2002 ניסתה תחילה ממשלת סין להסתיר את חומרת ההתפרצות, ובסופו של דבר מתו מהנגיף 800 בני אדם. את ניסיונות ההסתרה של סין חשף אז רופא רם דרג. לפי עדויות, הפעם סין הגיבה להתפרצות מהר הרבה יותר. לעת עתה, הנגיף החדש נראה קטלני הרבה פחות מנגיף הסארס.

 

הנגיף הסיני החדש משתייך למשפחת נגיפי ה"קורונה", משפחה המונה שישה תתי-זנים בעלי פוטנציאל הדבקה לאדם. הנגיף החדש הוא השביעי. משפחת הנגיפים נקראת כך בשל המבנה של הנגיף, העטוף במעין "כתר". בדרך כלל עוברים נגיפים אלה לאדם מבעלי חיים, אך הנגיף החדש יכול לעבור גם מאדם לאדם, בין השאר בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין.


פורסם לראשונה 21/01/2020 21:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חשש: נוסעים יביאו איתם את הווירוס
צילום: AP
מומלצים