שתף קטע נבחר
 

בן 13 גילה סימון קבר של אדם אמיד מקיסריה העתיקה

סתיו מאיר, שיצא עם בני משפחתו לחפש פטריות, זיהה אבן ועליה כתובת ביוונית מהתקופה הביזנטית

כתובת ביוונית מהתקופה הביזנטית התגלתה על ידי נער בן 13 מקיסריה, שיצא יחד עם בני משפחתו לחפש פטריות באזור מגוריו. מדובר בסימון קבר של אדם בשם אנסטסיוס או אנסטסיה.

 

כתובת ביוונית התגלתה בקיסריה    (צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)

כתובת ביוונית התגלתה בקיסריה    (צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סתיו מאיר יצא בשבוע שעבר עם אביו זוהר, אחיו ובני דודיו, לחפש פטריות באזור קיסריה לאחר הגשמים. לפתע, זיהה לוח אבן מבצבץ מן האדמה. הוא קרא לאביו והראה לו את החפץ, שעליו הופיעה כתובת ביוונית. "מיד זיהיתי שמדובר במשהו עתיק", סיפר סתיו. "בבית הספר 'יסודי קיסריה' למדתי ארכיאולוגיה עם רשות העתיקות, כך שאני יודע לזהות עתיקות בקלות כשאני רואה אותן". סתיו מיהר לעדכן את אנשי רשות העתיקות במציאת הכתובת וארכיאולוג הגיע לאסוף אותה לטובת מחקר.

 

סתיו מאיר מקבל את תעודת ההוקרה מכארם סעיד מרשות העתיקות (צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)
סתיו מאיר מקבל את תעודת ההוקרה מכארם סעיד מרשות העתיקות(צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)

 

ד"ר פטר גנדלמן, חוקר קיסריה ברשות העתיקות, אמר: "מדובר בכתובת קבורה - לוח שיש שעליו חקוקה כתובת ביוונית, ובראשה מופיע צלב. על הלוח, אשר ציין, ככל הנראה, את מיקום הקבר בבית הקברות ואת זהותו של הנפטר - או הנפטרת, נכתב - 'קבר של .... ושל אנסטסיוס, או אנסטסיה .....".

 

ד"ר גנדלמן הוסיף כי "כבר בעת העתיקה הייתה קיסריה מוקד משיכה לאוכלוסיה חזקה. השימוש בשיש מיובא על מנת ליצור את מצבת הקבר שגילה סתיו מעיד על מעמדו האמיד של הנקבר, ובכלל - על מנהגיהם, אמונתם ועושרם של אנשי קיסריה התקופה הביזנטית. כתובת זו מצטרפת לאוסף גדול של כתובות קבורה, שהתגלו בעבר סביב קיסריה העתיקה".

סתיו מאיר והכתובת ביוונית (צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)
סתיו מאיר והכתובת ביוונית(צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות)

 

בתקופה הביזנטית בנו עשירי העיר קיסריה בתי אחוזה מפוארים בפרברי העיר. מבנים אלה, הקנו לבעליהם איכות חיים, כך שהם נהנו מאופיו הכפרי של האזור מחד, ומהקירבה לליבה של העיר מאידך.

 

ברשות העתיקות אמרו כי עד היום נתגלו באזור קטעים של חמישה בתי אחוזה מפוארים שהשתרעו על שטח נרחב, שהמוכר בהם הוא מבנה 'פסיפס הציפורים', ששטחו נאמד כדונם וחצי. רוב הרצפות בחלקי המתחם, אשר נחפר וחלקו פתוח היום לציבור, היו עשויות פסיפסים צבעוניים. לדברי כארם סעיד, ארכיאולוג מחוז חיפה ברשות העתיקות, "סערות הגשמים שפקדו את הארץ לאחרונה מעלות על פני השטח ממצאים ארכיאולוגים שהיו קבורים באדמה. רשות העתיקות שמחה וגאה בסתיו על אזרחותו הטובה, ועל יישום בפועל של התוכן שהוא - וגם שני אחיו - לומדים איתנו בכיתה ובשטח. מציאת הכתובת מעשירה את הידע הארכיאולוגי ואת ההבנה של קיסריה העתיקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות
סתיו מאיר והכתובת
צילום: כארם סעיד, רשות העתיקות
מומלצים