שתף קטע נבחר

 

דרום קוריאה הדיחה חיילת טרנסג'נדרית

צבא דרום קוריאה משחרר את ביון הוי-סו, החיילת הטרנסג'נדרית הראשונה שלו. ביון התגייסה כגבר, ועברה ניתוח לשינוי מין בהמלצת הרופאים בצבא. אחרי הניתוח הוחלט לשחרר אותה. "איאבק בהחלטה עד בית המשפט העליון", הכריזה בבכי. "אני חיילת של קוריאה"

חיילת טרנסג'נדרית שהתגייסה לצבא דרום קוריאה כגבר ועברה ניתוח לשינוי מין בשנה שעברה ביקשה היום בדמעות להישאר בצבא, שהחליט לשחרר אותה. החיילת אמרה שהיא מתכוונת לתבוע את הצבא. "אני אמשיך במאבק עד שיגיע היום שבו יוחלט שאני ממשיכה לשרת את ארצי", אמרה ביון הוי-סו, והבהירה שהיא מוכנה להגיע עם המקרה "עד לבית המשפט העליון".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ביון הוי-סו, חיילת בשנות העשרים לחייה, התגייסה לצבא ב-2017. בנובמבר יצאה לחופשה ועברה ניתוח לשינוי מין בתאילנד. כשחזרה לצבא קיוותה להמשיך לשרת ביחידה של נשים, אך ועדה קבעה שהיא תשוחרר. ביון בחרה להיחשף וכינסה מסיבת עיתונאים בבית החולים הצבאי שבו היא עוברת בדיקות. היא התייצבה במדים מול העיתונאים והצלמים ופרצה בבכי. "אני חיילת של רפובליקת קוריאה", אמרה בקול רועד.

צבא דרום קוריאה חיילת טרנסג'נדרית (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

צבא דרום קוריאה חיילת טרנסג'נדרית (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ביון סיפרה שהיא תמיד חלמה לשרת בצבא. בילדותה סבלה מדיכאון בגלל דיספוריה מגדרית – מתח מתמיד מהקונפליקט שבין הזהות המינית לגופנית. כשהתגייסה היא לא תכננה לעבור ניתוח לשינוי מין, אך הקשיבה לעצת הרופאים בבית החולים הצבאי – שאליו נשלחה אחרי שסבלה מבעיות נפשיות קשות. "להודיע לבסיס שלי על הזהות שלי הייתה החלטה קשה מאוד, אבל ברגע שעשיתי את זה הרגשתי טוב יותר", אמרה.

 

דובר במשרד ההגנה אמר ל-AFP שאחרי שביון עברה את הניתוח היא נשלחה לבדיקות בבית החולים, שם הגדירו את אובדן איבר המין הזכרי כ"נכות פיזית או נפשית", ולכן הוקמה ועדה שתבחן את המשך שירותה. מאחר שמדובר באירוע חסר תקדים, בצבא לא היו הנחיות שנוגעות למצב שכזה. בהצהרת הצבא נמסר שלמרות המאמצים להגן על זכויות החיילים ולמנוע אפליה, הניתוח הפך את ביון לבלתי כשירה לשירות.

צבא דרום קוריאה חיילת טרנסג'נדרית (צילום: AP)
(צילום: AP)

צבא דרום קוריאה חיילת טרנסג'נדרית (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

"אם נשים את הזהות המינית שלי בצד, אני רוצה להראות לכולם שאני יכולה להיות אחת החיילות הכי טובות ששומרות על המדינה הזאת. בבקשה תנו לי את ההזדמנות הזאת", ביקשה ביון. היא מאשימה את צבא דרום קוריאה בחוסר סובלנות לקהילת הלהט"ב במדינה. המרכז הצבאי לזכויות אדם, ארגון שפועל בסיאול, דיווח שביון תשוחרר כשתעזוב מחר את בית החולים. "זה מראה את הנחישות של הצבא לא לאפשר לטרנסג'נדרית לשרת ולו לשנייה אחת", אמרו בארגון. "זו אכזרית לשמה".

 

דרום קוריאה שמרנית מאוד כל הנוגע לזהות מגדרית ונטיות חד מיניות, גם בהשוואה לאזורים אחרים באסיה. ארגוני זכויות אדם הביעו חשש מהדרך שבה המדינה מתייחסת לחיילים הומואים. חיילים שנתפסים מקיימים משכב זכר עלולים להישלח למאסר של שנתיים, למרות שמחוץ לצבא הדבר מותר.

 

בדרום קוריאה יש גיוס חובה לצבא, בשל המתיחות עם צפון קוריאה והחשש שתשתמש נגדה בנשק גרעיני. הגברים נדרשים לשרת כמעט שנתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ביון הוי-סו. "אני חיילת של רפובליקת קוריאה"
צילום: AP
מומלצים