שתף קטע נבחר

תיעוד מהבידוד: עם הנדבקים בנגיף הסיני המסתורי

479 נדבקו, 17 כבר מתו: אחרי שנגיף הקורונה המסוכן הגיע לארה"ב, סין מפרסמת סרטון של רופאים בחליפות מגן מטפלים במאושפזים בבידוד בווהאן, העיר שבה החלה ההתפרצות. ישיבת חירום של ארגון הבריאות העולמי, בווהאן נקראים התושבים לא לצאת מהעיר. המסכות בבתי המרקחת אוזלות: "אחת לכל אחד"

מספר המתים מנגיף הקורונה הסיני שמעורר דאגה בעולם עלה היום (ד') ל-17, ומניין הנדבקים הכללי עומד כבר על 479. אחרי שאתמול התגלה לראשונה נשא של הנגיף בארצות הברית, היום דווח כי יש חשד לנשא ראשון במקסיקו. בסין עצמה פרסמו היום הרשויות סרטון מתוך בית חולים בעיר ווהאן, שם החלה התפרצות הנגיף. בתיעוד נראים אנשי בית החולים, לבושים חליפות מגן, מטפלים בנדבקים שאושפזו בבידוד.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

סין נגיף סיני קורונה מתוך בית החולים ב ווהאן ב בידוד (צילום: רויטרס)
בבידוד בווהאן. קודם לכן: רופא ו-13 אחיות נדבקו(צילום: רויטרס)

סין נגיף סיני קורונה מתוך בית החולים ב ווהאן ב בידוד (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

סין נגיף סיני קורונה מתוך בית החולים ב ווהאן ב בידוד (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הנגיף, נזכיר, הוא וירוס שלא היה מוכר עד לשבועות האחרונים, ומוצאו כנראה בשוק בווהאן שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. בין השאר נמכרו שם דגים, עופות ועטלפים. תחילה נראה היה שהנגיף עובר רק מבעלי חיים לבני אדם, אולם השבוע התברר כי הוא מסוגל לעבור גם מאדם לאדם – למשל בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין. לפי שעה אין חיסון לנגיף.

  ()

נגיף סין סיני תמונה שצולמה ב קזינו ב מקאו (צילום: AFP)
בדיקות בכניסה למלון במקאו(צילום: AFP)

נגיף סין סיני תמונה שצולמה ב תחנת רכבת ב שנגחאי (צילום: EPA)
צעדי מנע בתחנת הרכבת בשנגחאי(צילום: EPA)

אם בימי ההתפרצות של נגיף הסארס בתחומיה, בשנים 2003-2002, הואשמה סין בהסתרת פרטים עליו, הפעם נראה כי היא מתאמצת לספק עדכונים שוטפים, בניסיון להרגיע את הבהלה. מיליוני סינים נוסעים בימים אלה מעיר לעיר בסין וכן מסין למדינות אחרות לרגל חגיגות השנה הירחית החדשה, שתתחיל ביום שישי, והחשש בסין ובעולם הוא שכך יקל על הנגיף להתפשט. ארגון הבריאות העולמי התכנס היום לישיבת חירום כדי לקבוע אם התפרצות הנגיף מצדיקה הכרזה על מצב חירום עולמי.

 

מאמינה לממשלה, אבל פוחדת

כשברקע הקריאות להימנע מבהלה, סינים רבים החליטו לבטל נסיעות, מצטיידים במסכות מגן ונמנעים מהגעה למקומות ציבוריים כמו בתי קולנוע וקניונים. דרכי התמודדות נוספות של סינים הן פנייה למשחקי מחשב המדמים התפרצות של מגפות או צפייה בסרט The Flu, העוסק בהתפרצות של נגיף קטלני. "הדרך הטובה ביותר לשלוט בפחד היא להתעמת איתו", הסביר אחד הגולשים ברשת החברתית הסיני "ווייבו".

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום: רויטרס)
בבית חולים בווהאן. עיר של 11 מיליון תושבים(צילום: רויטרס)

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום:  AP)
(צילום: AP)

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום:AFP  )
חוששים מראש השנה. צוות רפואי בווהאן(צילום:AFP )

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נגיף סין בית חולים ב שנגחאי  (צילום: AFP)
מחטאים ידיים בבית חולים בשנגחאי(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים התפשט הנגיף מווהאן למרכזים אורבניים ענקיים בסין. בין השאר הגיע לבייג'ינג, שנגחאי, מקאו והונג קונג. הרוב המוחלט של מקרי ההידבקות שהתגלו עד כה בעולם נרשם בסין, ומבין המקרים האלה הרוב הגדול נרשם בווהאן, אבל נדבקים זוהו כבר גם בתאילנד (ארבעה), בארה"ב, בטייוואן, בדרום קוריאה וביפן (אחד בכל אחת). בסין, כ-2,200 בני אדם שבאו במגע עם אנשים שנדבקו בנגיף הושמו בהסגר.

 

"אני מאמינה לגמרי לממשלה, אבל עדיין פוחדת, כי אין תרופה לווירוס", אמרה היום פו נינג, תושבת בייג'ינג בת 36. "אם אתה נדבק אתה צריך לסמוך על המערכת החיסונית שלך. זה נשמע מפחיד". החשש ממגפה גרם בימים האחרונים לתנודות בשווקים במזרח אסיה, אבל היום הם הראו סימני התאוששות – במה שנראה כתגובה חיובית למאמצים שמשקיעה סין בבלימת הנגיף.

נגיף סין סיני תמונה שצולמה בנמל התעופה הבינ
נמל התעופה בטוקיו, יפן(צילום: EPA)
 

נגיף סין סיני תמונה שצולמה בתחנת רכבת הונג קונג (צילום: AP)
תחנת רכבת בהונג קונג(צילום: AP)

 

אחת לכל אחד: אין מספיק מסכות

הטלוויזיה הממלכתית בסין שידרה היום לראשונה תמונות של רופאים בווהאן, לבושים בחליפות מגן, מטפלים בחולים שנדבקו בנגיף ואושפזו בבידוד בבית חולים בעיר. אנשי צוותים רפואיים בחליפות מגן נראו סוחבים ציוד ואלונקות. מאז תחילת ההתפרצות נדבקו בנגיף כבר 15 אנשי צוות רפואי, ו-14 מהם – רופא אחד ו-13 אחיות – נדבקו מחולה שאושפז לצורך הליך נוירוכירורגי ובדיעבד התברר שנשא את הנגיף.

 

נגיף סין סיני טיפול בבידוד ב תאילנד בנדבק תאילנדי שחזר מסין  (צילום: EPA)
טיפול בבית חולים בתאילנד באזרח תאילנדי שחזר מסין עם הנגיף(צילום: EPA)

נגיף סין סיני טיפול בבידוד ב תאילנד בנדבק תאילנדי שחזר מסין  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

יותר מ-11 מיליון בני אדם גרים בווהאן, והיא מרכז התעשייה והמסחר החשוב ביותר במרכז סין. היא משמשת גם מרכז תחבורתי חשוב, אבל חברות שונות ברחבי סין, בהן Foxconn ו-Huawei, נאלצו בימים האחרונים להזהיר את את עובדיהן שלא לנסוע אליה.

 

כיוון שבווהאן אוזל שוב ושוב מלאי מסכות המגן בשל הביקוש הגדול של התושבים, בתי מרקחת בעיר החלו להגביל את הלקוחות ולהתיר לכל אחד מהם לקנות מסכה אחת בלבד. גם היום נצפו בבתי המרקחת בעיר תורים של לקוחות המעוניינים במסכות. "כאדם בוגר אני לא מודאג מדי מהמחלה", סיפר יאנג בין, אב לילד בן 7, אחרי שקנה מסכה. "אני חושב שאנחנו מודאגים יותר מהילדים שלנו. אם הם יידבקו, זה יהיה בלתי מתקבל על הדעת".

 

שדה הקרב המרכזי

בתקשורת הסינית הממלכתית מתארים את ווהאן כ"שדה הקרב המרכזי" במלחמה נגד הנגיף. ראש העיר ווהאן, ז'ואו שיאנוונג, קרא לתושבים שלא לצאת מהעיר, ולתושבי ערים אחרות קרא שלא לבקר בה בעת הקרובה, כדי לאפשר השתלטות על התפרצות הנגיף.

נגיף סיני סין תמונה שצולמה ב טייוואן קורונה (צילום: EPA)
מתגוננים בטייוואן. גם שם אותר נשא(צילום: EPA)

נגיף סין סיני מסכות ב בית מרקחת ב ווהאן סין (צילום: AP)
מלאי המסכות אוזל. ווהאן, סין(צילום: AP)

בתחנת הרכבת המרכזית של ווהאן ובנמל התעופה הראשי שלה הוצבו סורקים לבדיקת חום גופם של נוסעים, ובדיקות נערכות גם לנהגים בכבישים. אירוע תפילות שנערך מדי שנה במקדש בעיר, ושאליו הגיעו אשתקד כ-700 אלף בני אדם, בוטל.

 

 

למרות הקריאה שלא לצאת מווהאן, יש מי שהחליטו לנסוע ממנה בכל זאת. "כבר עשינו תוכניות מראש, אז אין ברירה", הסביר קונג ג'ון, תושב ווהאן שנחת היום בנמל התעופה בבנגקוק, תאילנד. שרלי בונסי, סטודנט בן 24 מצרפת, עלה היום על רכבת מווהאן: "כולם, ואני מתכוון 100% מהאנשים, חובשים מסכות", העיד.

 

מליסה סנטוס, סטודנטית מהרפובליקה הדומיניקנית שגרה בווהאן, נשארה לעומתם בבית. היא סיפרה שחבר שלה שגר בעיר אחרת בסין והזמין אותה לבקר אותו בחג ביטל את ההזמנה: "הוא פחד שאדביק אותו. אישית גם אני העדפתי לבטל את הביקור כדי לא להצטרך לנסוע ברכבת ולשבת ליד אנשים שנדבקו בנגיף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בבידוד בבית החולים בווהאן
צילום: רויטרס
מומלצים