שתף קטע נבחר

 

לעצור את הנגיף: סין סוגרת את העיר ווהאן

בניסיון למנוע את התפשטות וירוס הקורונה: יופסקו הטיסות, הרכבות והאוטובוסים מהעיר שבה התפרץ הנגיף שמדאיג את העולם. לפי דיווח, על התושבים ייאסר לצאת ממנה. ארגון הבריאות העולמי דחה להיום את ההחלטה אם להכריז על מצב חירום בינלאומי. צפו בתיעוד מהבידוד: רופאים בחליפות מגן

התקשורת הממלכתית בסין דיווחה אמש (יום ד') כי הרשויות בעיר ווהאן, שבה החלה התפרצות נגיף הקורונה שמדאיג כעת את העולם, החליטו להשעות את כל הטיסות והרכבות היוצאות מהעיר, בניסיון לעצור את התפשטות הווירוס, שבו נדבקו כבר יותר מ-500 איש. קודם לכן הערב דווח כי עלה ל-17 מספר המתים מהנגיף, כולם בסין.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בתוך ביה"ח בווהאן: בבידוד עם הנגיף    (רויטרס)

בתוך ביה"ח בווהאן: בבידוד עם הנגיף    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום: רויטרס)
בבית חולים בווהאן. עיר של 11 מיליון תושבים(צילום: רויטרס)
סין תחנת רכבת ב ווהאן העיר שבה התפרץ נגיף ה קורונה (צילום: gettyimages)
מהבוקר - אין יציאה. תחנת רכבת בווהאן(צילום: gettyimages)

  ()

סוכנות הידיעות הסינית "שינחואה" דיווחה כי הרשויות בווהאן ביקשו מהתושבים שלא לצאת ממנה אם אין להם סיבה מיוחדת לעשות זאת, ובעמוד הטוויטר של העיתון הסיני "יומון העם" דווח על הנחיה חריפה בהרבה. לפי ציוץ של העיתון, הרשויות מתכוונות למנוע לחלוטין יציאה של אנשים מהעיר החל מ-10:00 בבוקר ותחנות הרכבת ונמל התעופה ייסגרו. לפי הדיווח הזה, תופסק זמנית גם פעילותם של אוטובוסים ורכבות תחתיות.

 

נגיף הקורונה הסיני – סיקור נרחב ב-ynet:

 

בז'נבה הסתיימה אמש ללא החלטה ישיבת החירום של ארגון הבריאות העולמי, שהתכנס כדי לדון בשאלה אם להכריז על מצב חירום עולמי בעקבות התפרצות הנגיף. מעט לפני 22:00 שעון ישראל הודיע הארגון כי ההחלטה נדחתה להיום. אם ארגון הבריאות העולמי יכריז על מצב חירום בינלאומי, תהיה זו הפעם השישית בלבד בעשור האחרון שהוא נוקט צעד כזה. לפי הגדרת ארגון הבריאות, מצב חירום עולמי הוא "אירוע יוצא דופן המהווה סיכון למדינות אחרות ומחייב תגובה בינלאומית מתואמת".

 

סכנת הדבקה בראש השנה הסינית

הנגיף, נזכיר, הוא וירוס שלא היה מוכר עד לשבועות האחרונים, ומוצאו כנראה בשוק בווהאן שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. בין השאר נמכרו שם דגים, עופות ועטלפים. תחילה נראה היה שהנגיף עובר רק מבעלי חיים לבני אדם, אולם השבוע התברר כי הוא מסוגל לעבור גם מאדם לאדם – למשל בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין. תסמינים ראשונים של הנגיף הם חום, שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה. לפי שעה אין לו חיסון.

 

הנגיף הגיע לארה"ב. פרופ' נדב דוידוביץ'    (צילום: אלי סגל)

הנגיף הגיע לארה"ב. פרופ' נדב דוידוביץ'    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סין נגיף סיני קורונה מתוך בית החולים ב ווהאן ב בידוד (צילום: רויטרס)
בבידוד בבית החולים. גם עובדי רפואה נדבקו(צילום: רויטרס)
סין נגיף סיני קורונה מתוך בית החולים ב ווהאן ב בידוד (צילום: רויטרס)
חברות מזהירות: "אל תיסעו לשם". בית החולים בווהאן(צילום: רויטרס)

נגיף סין סיני צוות רפואי בית חולים ב ווהאן  (צילום:AFP  )
(צילום:AFP )

אם בימי ההתפרצות של נגיף הסארס בתחומיה, בשנים 2003-2002, הואשמה סין בהסתרת פרטים עליו, הפעם נראה כי היא מתאמצת לספק עדכונים שוטפים, בניסיון להרגיע את הבהלה. מיליוני סינים נוסעים בימים אלה מעיר לעיר בסין וכן מסין למדינות אחרות לרגל חגיגות השנה הירחית החדשה, שתתחיל ביום שישי, והחשש בסין ובעולם הוא שכך יקל על הנגיף להתפשט.

 

בשבועות האחרונים נפוץ הנגיף מווהאן למרכזים אורבניים ענקיים בסין. בין השאר הגיע לבייג'ינג, שנגחאי, מקאו והונג קונג. הרוב המוחלט של מקרי ההידבקות שהתגלו עד כה בעולם נרשם בסין, ומבין המקרים האלה הרוב הגדול נרשם בווהאן, אבל נדבקים זוהו כבר גם בתאילנד (ארבעה), בארה"ב, בטייוואן, בדרום קוריאה וביפן (אחד בכל אחת). בסין, כ-2,200 בני אדם שבאו במגע עם אנשים שנדבקו בנגיף הושמו בהסגר.

 

בחליפות מגן: תיעוד מהבידוד

הטלוויזיה הממלכתית בסין שידרה אתמול לראשונה תמונות של רופאים בווהאן, לבושים בחליפות מגן, מטפלים בחולים שנדבקו בנגיף ואושפזו בבידוד בבית חולים בעיר. אנשי צוותים רפואיים בחליפות מגן נראו סוחבים ציוד ואלונקות. מאז תחילת ההתפרצות נדבקו בנגיף כבר 15 אנשי צוות רפואי, ו-14 מהם – רופא אחד ו-13 אחיות – נדבקו מחולה שאושפז לצורך הליך נוירוכירורגי ובדיעבד התברר שנשא את הנגיף.

נגיף סין סיני מסכות ב בית מרקחת ב ווהאן סין (צילום: AP)
מלאי המסכות בווהאן אוזל(צילום: AP)

נגיף סין סיני תמונה שצולמה ב קזינו ב מקאו (צילום: AFP)
בדיקות חום: סורקים את הבאים למלון במקאו(צילום: AFP)

נגיף סין בית חולים ב שנגחאי  (צילום: AFP)
מחטאים ידיים בבית חולים בשנגחאי(צילום: AFP)

יותר מ-11 מיליון בני אדם גרים בווהאן, והיא מרכז התעשייה והמסחר החשוב ביותר במרכז סין. היא משמשת גם מרכז תחבורתי חשוב, אבל חברות שונות ברחבי סין, בהן Foxconn ו-Huawei, נאלצו בימים האחרונים להזהיר את את עובדיהן שלא לנסוע אליה.

 

כיוון שבווהאן אוזל שוב ושוב מלאי מסכות המגן בשל הביקוש הגדול של התושבים, בתי מרקחת בעיר החלו להגביל את הלקוחות ולהתיר לכל אחד מהם לקנות מסכה אחת בלבד. גם היום נצפו בבתי המרקחת בעיר תורים של לקוחות המעוניינים במסכות. "כאדם בוגר אני לא מודאג מדי מהמחלה", סיפר יאנג בין, אב לילד בן 7, אחרי שקנה מסכה. "אני חושב שאנחנו מודאגים יותר מהילדים שלנו. אם הם יידבקו, זה יהיה בלתי מתקבל על הדעת".


פורסם לראשונה 22/01/2020 22:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בבית חולים בווהאן. יותר מ-500 נדבקו
צילום: רויטרס
מומלצים