שתף קטע נבחר

משרד הבריאות: הנחיות לטיפול בחשד לנושאי "הנגיף הסיני"

בישראל נערכים לקראת התפשטות הנגיף מסין: הבוקר הופץ לכלל בתי החולים חוזר מטעם משרד הבריאות עם הנחיות מדויקות לצוותים הרפואיים כיצד לפעול בנוגע לחשודים כנושאים את הנגיף. בין ההמלצות: אשפוז בבידוד באופן מיידי והתמגנות מפני הדבקה. נוסעים שמגיעים מסין – לא ייבדקו

במשרד הבריאות נערכים לאפשרות כי הנגיף המסתורי שתוקף בעיר ווהאן בסין יגיע לישראל. הבוקר (חמישי) הופץ לכלל בתי החולים חוזר מטעם משרד הבריאות עם הנחיות מדויקות כיצד לפעול בנוגע לחשודים כנושאים את הנגיף.

 

קיראו עוד

החל הסגר על עיר הנגיף: "הדרך חסומה, לא יכולתי לצאת"

 

על פי החוזר, כל אדם ששהה בשבועיים האחרונים בעיר 'ווהאן' בסין ויש לו תסמינים של חום או בעיות בדרכי הנשימה, צריך להגיע לבית חולים בהקדם האפשרי, ומרגע שנקלט במרכז הרפואי, יש לשים אותו בבידוד, הצוות הרפואי מתמגן מפני הידבקות ומבצעים למטופל את כלל הבדיקות לווירוסים למיניהם. במידה ותוצאות כל הבדיקות מתגלות כשליליות, יישלחו הדגימות שנלקחו ממנו אל המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות שיושבת במרכז הרפואי שיבא תל-השומר, ושם יידעו לזהות את הנגיף ממשפחת הקורונה.

 

סין נגיף העיר ווהאן אוטובוסים קורונה (צילום: gettyimages)
מפחדים מהתפשטות הנגיף(צילום: gettyimages)

 

פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות הסביר בשיחה עם ynet: "הנחינו את כלל הנוסעים לעיר ווהאן שלא להיכנס לשווקים של בעלי חיים, לא לגעת בבעלי חיים בין אם חיים או מתים ולהקפיד יתרה על היגיינה ושטיפת ידיים. עוד הנחינו שלא להתקרב לחולים ובמיוחד כאלו עם מחלות נשימה".

  

האם בעקבות הנגיף, יבוצע בידוק בשדות התעופה בישראל?

 פרופ' גרוטו עונה: "חסימה של כניסת נוסעים בשדות התעופה היא מהלך שנעשה בדרך כלל בתיאום והנחיית ארגון הבריאות העולמי - כרגע דבר כזה לא נמצא על הפרק בישראל. לא תינתן הנחייה שכזו אלא אם הדבר יומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי".

 

מספר הנפטרים מנגיף הקורונה הסיני שמעורר דאגה בעולם עלה ל-17 ומניין הנדבקים הכללי עומד על קרוב ל- 500 איש. השבוע התגלה לראשונה נשא של הנגיף בארצות הברית, ועוד דווח חשד לנשאים בהונג-קונג ובמקסיקו. בסין עצמה פרסמו הרשויות סרטון מתוך בית חולים בעיר ווהאן, שם החלה התפרצות הנגיף. בתיעוד נראים אנשי בית החולים, לבושים חליפות מגן, מטפלים בנדבקים שאושפזו בבידוד.

 

מדובר בנגיף ממשפחת נגיפי ה"קורונה", שישה תתי זנים בעלי פוטנציאל הדבקה לאדם, והחדש הוא השביעי שבהם. משפחת הנגיפים הללו נקראת "קורונה" בשל המבנה שלהם העטוף במעין מבנה של "כתר".

 

פרופ' גרוטו הוסיף: "המטרה שלנו היא לזהות בהקדם האפשרי במקרה של מטופל שנדבק בנגיף ולתת לו מענה בבית החולים. הבדיקות יישלחו למעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות ובה יתבצע התהליך לזיהוי הנגיף. מדובר בתהליך שעלול לקחת מספר שעות ואנו פועלים כעת כדי לפתח שיטה כדי שתהיה תשובה מיידית".

 

למעלה מ-11 מיליון בני אדם גרים בוואהן והיא נחשבת למרכז התעשייה והמסחר החשוב ביותר במרכז סין. הווירוס לא היה מוכר לעולם הרפואי עד לשבועות האחרונים, ומוצאו כנראה בשוק העירוני שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. בין השאר נמכרו שם דגים, עופות ועטלפים. תחילה נראה היה שהנגיף עובר רק מבעלי חיים לבני אדם, אולם השבוע התברר כי הוא מסוגל לעבור גם מאדם לאדם – למשל בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין.

 

העיר 'וואהן' הינה "עיר תאומה" לאשדוד ובמסגרת יחסים אלו, משלחת תיירים סינית מהעיר הייתה אמורה להגיע לישראל לביקור באשדוד, אלא שלאור התפרצות המגיפה הוחלט לבטל את הביקור המדובר. לדבריו של פרופ' גרוטו, לא קיימת אינדיקציה לכך שישנם ישראלים ששוהים בימים אלו בעיר: "לא ידוע לנו על ישראלי שנמצא בווהאן, אך ההערכה היא שההידבקות בנגיף נעשית במעבר מבעלי חיים, אך יש עדות גם להידבקות בין בני אדם". משרד הבריאות עומד על קשר עם ארגון הבריאות העולמי, המרכז הלאומי לבקרת מחלות בארצות הברית והמרכז האירופאי לבקרת מחלות.

 

המלצות משרד הבריאות הצפויות לנוסעים לאיזור ווהאן לסין:

להימנע מחשיפה לבעלי חיים, חיים או מתים, במיוחד בשווקי חות, או מוצאים שבהם מבעלי חיים שלא בושלו באופן מלא.

להימנע ממגע עם אנשים חולים.

לשטוף ידיים היטב במים משך 20 שניות ועדיף גם באמצעות מגבוני אלכוהול לחיטוי הידיים.

 

הרופאים מונחים שבמידה והגיע חולה מאזור נגוע, הסובל מתסמינים דמויי שפעת ובהם כאבי גפיים, עייפות, שיעול, וחום גבוה יש לפנות לבדיקת רופא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים