יפה יששכר יצאה לפגישה עם פוטין: מקווה שיחזיר את בתי הביתה
אמהּ של נעמה יששכר, הכלואה ברוסיה על החזקת כמות סם מזערית, יצאה מבית המלון בירושלים לפגישה עם נשיא רוסיה: "המסע מאחורינו. אני, האדם הפשוט הישראלי, הולכת לפגוש את הנשיא במעמד שכזה. קשה להכיל את זה"
יפה יששכר, שבתה נעמה כלואה ברוסיה בגין החזקת כמות סם מזערית, יצאה הבוקר (חמישי) מבית המלון שבו שהתה בירושלים לפגישה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במעון ראש הממשלה בירושלים. "אני מתרגשת, אופטימית", אמרה האם. "המסע מאחורינו, של נעמה, שלי, של המשפחה. ואני באמת כל כך מקווה שזהו, שאני אשמע היום מהנשיא משהו טוב, שהוא מחזיר את הבת שלי הביתה, למדינה שלה, לחיים שלה, לעתיד שלה".
כשנשאלה יפה יששכר מה תגיד לפוטין השיבה: "עדיין לא יודעת, יש לי כל מיני דברים ממני מהלב שלי ממני אליו. זה קשה לעכל באמת שאני, האדם הפשוט, הישראלית, הולכת לפגוש את הנשיא במעמד הזה, וזה קשה להכיל את זה".
יששכר תצטרף לחלק מן הפגישה של הנשיא פוטין עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן שבת. בפגישה ישתתף גם גם הפטריארך היווני תאופילוס השלישי, שעל מעורבותו במגעים פורסם לראשונה ב-ynet.
גורמים בישראל העריכו כי במהלך הפגישה יודיע פוטין על החלטתו לחון את נעמה. עם זאת עדיין לא ברור אם פוטין יגיד את הדברים באופן פומבי, ולא מן הנמנע שראש הממשלה נתניהו יודיע על כך. ואולם, בכירים בירושלים אמרו כי הזמנתה של יפה יששכר לפגישה היא ההוכחה הטובה ביותר שפניה של הבת נעמה לחופשי, גם אם לא ממש ברור מתי בדיוק היא תגיע לישראל.
פוטין הגיע לביקור קצר בישראל כדי להשתתף בפורום השואה העולמי, הנערך במלאת 75 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ. את פניו קיבל שר החוץ ישראל כץ. מנתב"ג הוא ייסע היישר לפגישה במעון ראש הממשלה בירושלים.
בקרמלין מצפים בתמורה לשורת מחוות הקשורות באינטרסים, אתרים ונכסים רוסיים בישראל. אתמול חתמו ישראל ורוסיה על הסכם לאימוץ תינוקות, אך הסכם זה הוביל לסערה מכיוון שלא יאפשר לזוגות להט"בים לאמץ תינוקות ברוסיה. בנוסף, השר זאב אלקין עדכן בפגישתו עם בכירים רוסים על כמה צעדים והחלטות ישראליות בכמה סוגיות הקשורות לנכסי הכנסייה הרוסית בישראל ודרכי ניהולם, בעקבות הדיאלוג שנוהל בנושא זה בחודשים האחרונים בין ישראל לרוסיה.
בין השאר, ישראל אפשרה לראשונה לפדרציה הרוסית לרשום את בעלותה על חצר אלכסנדר שליד כנסיית הקבר - נכס שהיה במחלוקת בין פלגים של הכנסייה הרוסית. ישראל סירבה במשך שנים להתערב במחלוקת. בישיבת הכנה לקחו חלק נציגים בכירים מהצד הישראלי ממשרד החוץ, משרד הפנים, משרד האנרגיה ומשרד החקלאות.