שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים דוחים את עסקת המאה: "ניסיון לסייע לנתניהו בבחירות"

הרשות הפלסטינית שוב דוחה את עסקת המאה, וגורם בסביבתו של אבו מאזן אמר ל-ynet כי הזמנתם של נתניהו וגנץ לבית הלבן היא מהלך פוליטי, והעמדה הפלסטינית על התוכנית לא השתנתה. "אם ארה"ב תכריז על עסקת המאה, ננקוט צעדים שיאפשרו לנו להגן על זכויותינו"

 

 

רה"מ וסגן הנשיא בפגישתם בשגרירות    (צילום: אלי מנדלבאום)

רה"מ וסגן הנשיא בפגישתם בשגרירות    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרשות הפלסטינית דחתה הערב (חמישי) פעם נוספת את עסקת המאה של הממשל האמריקני. "דוחים בתוקף את התוכנית של ארה"ב", מסר דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודינה שהוסיף כי הפלסטינים "מזהירים מחציית קווים אדומים".

 

"אנו מסרבים ומתנגדים בתוקף לכל ההצהרות האמריקניות בנוגע להיותה של ירושלים בירת ישראל", נמסר בהודעה רשמית מלשכתו של אבו מאזן. "העמדה הפלסטינית תומכת בסיום הכיבוש הישראלי של השטחים הפלסטיניים שבירתם ירושלים המזרחית. אם ארה"ב תכריז על עסקת המאה, הרשות תנקוט כמה צעדים שיאפשרו לה להגן על זכויותיה הבסיסיות ותדרוש מישראל שתישא במלוא אחריויותיה ככוח כובש. אנו מזהירים את ישראל ואת ארה"ב מפני חציה של הקווים האדומים".

 

ברמאללה תולים את הרצון להכריז על תוכנית השלום בשיקולים פוליטיים פנים ישראליים ומזהירים מפני פקיעת הסבלנות של הרחוב הפלסטיני. "ברור לנו שהצגת התכנית הזאת נועדה לסייע לנתניהו בבחירות בישראל, אנחנו יודעים להבחין באינטרסים הקיימים" אמר ל-ynet גורם בכיר בסביבתו של אבו מאזן.

 

אבו מאזן ב רמאללה (צילום: AFP)
אבו מאזן (צילום: AFP)

"אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך שלא החל היום. קודם כל הכריזו על ירושלים כבירת ישראל, אחר כך העבירו אליה את השגרירות, לאחר מכן נשמעו הצהרות אמריקניות שתומכות בהכרה בהתנחלויות ולאחרונה אנחנו עדים לנכונות אמריקנית לספח את הבקעה. ההצהרה היום היא רק שלב נוסף" , אמר הגורם הבכיר, שהבהיר כי העמדה הפלסטינית נותרה בעינה: סירוב מוחלט לתוכנית אמריקנית חד-צדדית, שברמאללה מוגדרת לא מאוזנת ופרו-ישראלית באופן מובהק.

 

הגורם הפלסטיני הזהיר כי פרסום התכנית עשוי לערער את היציבות הביטחונית שקיימת היום ביהודה ושומרון. "אין ספק שלפרסום התכנית תהיה השפעה על הרחוב הפלסטיני", אמר. "זה יכול ליצור מתיחות ולהוביל להסלמה. יש גבול לסבלנות הקיימת כלפי צעדים חד-צדדיים". עם זאת, הבכיר לא ציין מונחים קיצוניים כאינתיפאדה בתגובה לפרסום התוכנית.

 

  (צילום: יואב דודקביץ, AP, אוהד צויגנברג)
גנץ, טראמפ ונתניהו(צילום: יואב דודקביץ, AP, אוהד צויגנברג)

הבכיר גילה כי ההנהגה הפלסטינית תולה יותר תקוות בתמיכה מצד מדינות אירופה וסין מאשר מדינות ערב. "אנחנו לא מרגישים לבד במערכה. גם אם ירדן או מצרים יסרבו לצאת באופן מובהק נגד התוכנית, יש לנו את התמיכה של אירופה ושל סין מאחורינו, יחד עם מדינות נוספות בעולם". עם זאת, הגורם העריך שירדן תתקשה לתמוך בתכנית אם היא תכלול סיפוח משמעותי של בקעת הירדן לישראל".

 

מוקדם יותר אמר ראש הממשלה נתניהו, שנפגש עם סגן נשיא ארה"ב מייק פנס בשגרירות האמריקנית: "הצעתי שבני גנץ יוזמן לאירוע הזה, כדי שלא נפספס את ההזדמנות ההיסטורית הזו. הנשיא מחפש לתת לישראל שלום וביטחון שהיא ראויה להם ואני שמח לקבל את הזמנתך לבוא לוושינגטון ולשוחח על הרעיונות שלו ולקדם את זה. אנחנו צריכים להביא לקונצזוס גדול כמה שיותר ולהשיג שלום וביטחון לישראל".

 

גם בירדן הגיבו על הפרסומים. שר החוץ איימן א-ספדי צייץ בטוויטר כי "סיפוח בקעת הירדן הכבושה יחסל לחלוטין את תהליך השלום. ירדן תמשיך לפעול עם הקהילה הבינלאומית במטרה להגיע לשלום הוגן שיכלול סיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית בהתאם לפתרון שתי המדינות".

 

גורמים בימין תיארו את ההזמנה האמריקנית "מתנת חייו של נתניהו". הגורמים טענו כי בכך ישתנה השיח הציבורי מדיוני החסינות לריבונות: "יש פה מעורבות מלא מלא של האמריקנים בבחירות פה"

 

דניאל סלאמה השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים