חשש מהתפרצות הנגיף: אזהרות מסע לסין, 23 חולים אובחנו מחוץ למדינה
משרד הבריאות הישראלי ממליץ להימנע מנסיעות למוקד התפרצות וירוס הקורונה, ומחלקת המדינה האמריקנית הורתה לאנשי הקונסוליה בווהאן להתפנות מהאזור מחשש להידבקות. חולה שנייה אותרה בארצות הברית, כוננות בנמל התעופה הית'רו
משרד הבריאות בישראל הודיע הערב (שישי) כי יש להימנע מנסיעות לא הכרחיות לעיר ווהאן שבסין בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. עוד נמסר כי המשרד נמצא בקשר עם כל הגופים הבינלאומיים וגורמי המקצוע בארץ ובעולם ויוסיף לעדכן את הציבור בהתפתחויות. גם המרכזים לבקרת ומניעת מחלות בארצות הברית (CDC), האמונים על בריאות הציבור, המליצו שלא להגיע לאזור.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בתוך כך, הרשויות בארצות הברית הודיעו על איתורה של חולה שנייה בנגיף הקורונה, שהגיעה מווהאן לאילינוי ב-13 בינואר מבלי שאובחנה במחלה. החולה, בשנות ה-60 לחייה, אושפזה בבידוד בבית חולים מקומי. לפי הרשויות, אין חשש להתפרצות הנגיף באזור.
מחלקת המדינה האמריקנית הורתה לכל אנשי הקונסוליה שנמצאים במחוז חוביי (שהעיר ווהאן היא בירתו) ואינם הכרחיים להמשך עבודת הקונסוליה לעזוב את האזור יחד עם משפחותיהם.
נכון להערב, 26 בני אדם מתו כתוצאה מהנגיף, ו-860 אובחנו כחולים בו, בהם 23 מחוץ לסין. חמישה חולים אותרו בתאילנד, שלושה בסינגפור ובטיייוואן, שניים בהונג קונג, מקאו, יפן, וייטנאם ודרום קוריאה, ושניים בארצות הברית.
הרשויות במדינה חוששות שמספר הנדבקים יעלה בצורה דרמטית בתקופה הקרובה, בעיקר לאור החופשה לקראת השנה הירחית החדשה, שנת העכברוש. שבמהלכה מאות מיליוני סינים יוצאים לחופשות ברחבי המדינה ובעולם. שר האוצר הסיני הורה להעביר מיליארד יואן (כ-145 מיליון דולר) למחוז שבו התפרץ הנגיף.
יאסין גארדו, סטודנט לרפואה מסומליה המתגורר בווהאן, אמר ל-CNN כי רחובות העיר ריקים והתושבים פשטו על החנויות ואוגרים מוצרים בביתם. "מעולם לא ראיתי כל כך הרבה מכוניות כאן", סיפר גארדו. "זה כבר לא מצחיק, חיכיתי 40 דקות למונית כי אין תחבורה ציבורית ומסוכן מאוד להיות במקומות ציבוריים בכלל. 90% מהתושבים נשארים בבתים", אמר.
11 מיליון התושבים בווהאן, והעיר השכנה הואנגאנג שבה 7 מיליון איש, נמצאים למעשה בעוצר. כעשרה בני אדם בלבד ירדו מהרכבת שעצרה היום בווהאן, התושבים התבקשו שלא לצאת מהבית בלי מסכה רפואית לפנים. כמעט כל תחנות הרכבת נסגרו, טיסות בוטלו ומחסומים הוקמו בכניסות והיציאות של הכבישים המרכזיים.
בינתיים הודיעו הרשויות על סגירתן של 13 ערים, "העיר האסורה" (אתר התיירות הפופולרי ביותר בבייג'ינג), דיסנילנד בשנגחאי, ואף חלקים מהחומה הסינית מחשש להתפרצות הנגיף למימדים גדולים יותר. גם מקדשים מפורסמים נסגרים, כולל מקדש הלאמה בבייג'ינג, שאליו מביאים סינים מנחות לרגל השנה החדשה.
בבריטניה, שבה היו 14 חולים שאובחנו עם חשש לנגיף הקורונה, הודיעו כי החשד נשלל וכי לא מדובר במחלה המסתורית. עם זאת, בכיר במשרד הבריאות הבריטי אמר כי המדינה ערוכה בכל הנוגע לנגיף וכי בנמל התעופה הית'רו בלונדון תוקם יוקם מרכז עם רופאים וגורמים רפואיים נוספים ליתר ביטחון. גם בקטאר הודיעו כי הרשויות יבדקו את כל הנוסעים שיגיעו לנמל התעופה בדוחא מסין ייבדקו.
לפי ההערכות, מוצאו של הנגיף בשוק בעיר שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי, ומתחקיר ראשוני הנגיף עבר לבני אדם מנחשים. ארגון הבריאות העולמי הכריז על מצב חירום בסין, אך לא פירט על ההשלכות הבינלאומיות של הנגיף. בינתיים, בבתי המרקחת של ווהאן, האספקה נגמרה. לבתי החולים נוהרים אזרחים מבוהלים שמבקשים להיבדק.