שתף קטע נבחר

שנה חדשה בסין בצל הווירוס המסתורי: 18 ערים בהסגר

חגיגות ראש השנה הסיני בוטלו עבור כ-56 מיליון איש, מחשש להתפשטות נגיף הקורונה. אתרי תיירות ומקדשים נסגרו. מניין ההרוגים עלה ל-41. שוטרים מנעו מכלי רכב לצאת מהעיר ווהאן, בעוד שארצות הברית נערכת לפינוי אזרחיה מהעיר

 

 

צבא סין הציב מומחי רפואה במוקד ההתפרצות של נגיף הקורונה בעיר ווהאן, לאחר שמניין ההרוגים כתוצאה ממנו עלה ל-41 בני אדם. הבוקר (שבת) הודיע הממשל בסין על סגירתן של חמש ערים נוספות מחשש להתפרצות הנגיף למימדים גדולים יותר - מה שהביא לביטולן של חגיגות ראש השנה הסיני עבור כ-56 מיליון בני אדם. גם בהונג קונג בוטלו חגיגות השנה החדשה מחשש להתפשטות הווירוס.

 

בימים האחרונים כבר הודיעה סין על סגירתן של 13 ערים ואתרים פופולריים נוספים, בהם "העיר האסורה" (אתר התיירות הפופולרי ביותר בבייג'ינג), דיסנילנד בשנגחאי, ואף חלקים מהחומה הסינית. גם מקדשים מפורסמים נסגרו, כולל מקדש הלאמה בבייג'ינג, שאליו מביאים סינים מנחות לרגל השנה החדשה. גם העיר סניה שבאי היינאן הודיעה כי כל אתרי התיירות בתחומה נסגרו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AP)
חמש ערים נוספות נסגרו. חוגגים בסין עם מסכות על האף(צילום: AP)
 

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AP)
חגיגות השנה החדשה בסין (צילום: AP)

 

במקום לחגוג, תושבי ווהאן מבלים את ראש השנה בתורים בבתי המרקחת ובמרפאות כדי לרכוש מסכות אף מהעובדים שלובשים ביגוד מיגון מלא. שוטרים נפרסו ביציאות מהעיר ואילצו כלי רכב שביקשו לצאת מהאזור לשוב על דרכם. "אף אחד לא יכול לעזוב", הסביר שוטר לכתב סוכנות הידיעות הצרפתית AFP.

 

עם זאת, השוטרים התירו לכמה עובדים מתחום הרפואה להיכנס שוב לעיר כדי לתגבר את בתי החולים. "הם צריכים אותנו שם, אחרת הם יקרסו מהעומס", הסבירה אחת הנשים שחזרו לשטח הסגור, זאת לצד מאמצים לבנות בעיר בית חולים חדש לטיפול בחולים בווירוס.

 

הרשויות בסין חוששות שמספר הנדבקים יעלה בצורה דרמטית בתקופה הקרובה, בעיקר לאור החופשה לרגל השנה הירחית החדשה, שנת העכברוש - שבמהלכה מאות מיליוני סינים יוצאים לחופשות ברחבי המדינה ובעולם. שר האוצר הסיני הורה להעביר מיליארד יואן (כ-145 מיליון דולר) למחוז שבו התפרץ הנגיף. לפי ההערכות, מוצאו של הנגיף בשוק בעיר שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי, ומתחקיר ראשוני הנגיף עבר לבני אדם מנחשים.

 

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: רויטרס)
גם מקדשים מפורסמים נסגרו(צילום: רויטרס)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

משרד הבריאות של יפן אישר כי אובחן במדינה מקרה שלישי של הידבקות בנגיף. מדובר באישה בשנות ה-30 לחייה המתגוררת בעיר ווהאן, שבה התגלה הנגיף. היא הגיעה ליפן ב-18 בינואר. יותר מ-1,300 בני אדם נדבקו ברחבי העולם, 237 מהם במצב קשה.

 

במהלך הלילה נמסר כי גם בצרפת אובחן אדם נוסף כחולה בווירוס בפריז, בן משפחה של אחד משני החולים שעליהם כבר דווח אמש. גם במדינת המחוז ויקטוריה שבאוסטרליה דווח כי אובחן חולה ראשון בווירוס הקורונה - אזרח סיני בשנות ה-50 לחייו. שרת הבריאות במחוז, ג'ני מיקאקוס, אמרה כי החולה הגיע למקום בטיסה מגואנגז'ו ב-19 בינואר.

 

שרת הבריאות הצרפתית אנייז בוזין אמרה אמש במסיבת עיתונאים כי מדובר ככל הנראה בפעם הראשונה שהנגיף מאובחן ביבשת אירופה. השרה קראה לאזרחים שחוששים כי חלו בווירוס להימנע מלהגיע לבתי החולים ולהדביק אחרים - והורתה להתקשר למוקד מידע מיוחד שהוקצה לטובת הבירורים.

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

ארגון הבריאות העולמי הכריז שלשום על מצב חירום בסין, אך נמנע מלהכליל מדינות נוספות תחת מצב החירום. ב"סקיי ניוז" דווח כי מקרים של הידבקות בנגיף אובחנו כבר ב-11 מדינות, בהן גם ארצות הברית, תאילנד, סינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה, נפאל ומלזיה. ארצות הברית אף הגדילה לעשות, והורתה על פינוי כל אזרחיה מהעיר ווהאן.

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צייץ אמש בטוויטר כי "סין עובדת מאוד קשה כדי להילחם בווירוס הקורונה. ארצות הברית מעריכה מאוד את מאמציה ושקיפותה של סין. בשם העם האמריקני אני מודה לנשיא שי ג'ינפינג".

 

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

חגיגות השנה החדשה בסין בצל וירוס הקורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אתמול הודיע משרד הבריאות הישראלי להימנע מלהגיע לאזור שבו התפרץ הנגיף, וכך גם מחלקת המדינה האמריקנית הורתה לכל אנשי הקונסוליה שנמצאים במחוז חוביי (שהעיר ווהאן היא בירתו) ואינם הכרחיים להמשך עבודת הקונסוליה לעזוב את האזור יחד עם משפחותיהם.

 

 

 

בבריטניה, שבה היו 14 חולים שאובחנו עם חשש לנגיף הקורונה, הודיעו כי החשד נשלל וכי לא מדובר במחלה המסתורית. עם זאת, בכיר במשרד הבריאות הבריטי אמר כי המדינה ערוכה בכל הנוגע לנגיף וכי בנמל התעופה הית'רו בלונדון יוקם מרכז עם רופאים וגורמים רפואיים נוספים ליתר ביטחון. גם בקטאר הודיעו כי הרשויות יבדקו את כל הנוסעים שיגיעו לנמל התעופה בדוחא מסין ייבדקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים