שתף קטע נבחר
 

רובוטית חצי-אנושית בדרך לחלל

הכירו את ויומיטרה, הרובוטית ההודית שתשוגר השנה: דוברת שתי שפות, עונה לשאלות ונחשבת לחצי דמוית אדם כי אין לה רגליים

 

הדיווח בהודו: ויומיטרה מציגה את עצמה

הדיווח בהודו: ויומיטרה מציגה את עצמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היא דוברת שתי שפות, מזהה אנשים ועונה לשאלות ממש כמו בן אדם. כמעט. הודו מתכננת לשלוח לחלל רובוטית בשם ויומיטרה, כחלק ממשימה בלתי מאוישת שהשיגור שלה אמור להתבצע בסוף השנה. צפו בה.  

 

ראש סוכנות החלל בהודו, קיילהסבדיבו סיון, תיאר את הרובוטית כ"חצי דמוית אדם" והסביר שהיא מכונה כך כי אין לה רגליים. ויומיטרה היא "אישה", הוסיף ראש סוכנות החלל, וציין כי היא תדבר באנגלית ובהודית במטרה לקשר עם מרכז הבקרה - ובעתיד אולי גם עם האסטרונאוטים.

 

רובוטית חלל הודו ויומיטרה (צילום: AFP)
ויומיטרה. בדצמבר היא תשוגר לחלל(צילום: AFP)

רובוטית חלל הודו ויומיטרה (צילום: AP)
לחיצת יד לרובוטית(צילום: AP)

 

אב הטיפוס של ויומיטרה (או, אם תרצו, אם-טיפוס) נחשף בשבוע שעבר על ידי סוכנות החלל ההודית. מטרת הרובוטית היא לבצע ניסויים כהכנה לשיגור ההודי הראשון של אסטרונאוט לחלל, שמתוכנן להתבצע בעוד שנתיים.

 

במסיבת עיתונאים בבנגלור הראתה הרובוטית את המיומנויות שלה, אך בכתבה ב"סקיי ניוז" צוין כי לא ברור מדוע שימוש בדמות רובוט ללחיצה על מתג הוא דבר יעיל יותר מתוכנה שעושה זאת באופן אוטומטי.

 

"היי, אני ויומיטרה, אב הטיפוס הראשון של חצי-הומנואיד. אני יכולה להיות בת הלוויה שלכם ולשוחח עם אסטרונאוטים, לזהות אותם וגם להגיב לבקשות שלהם", "אמרה" הרובוטית במסיבת העיתונאים, במבטא הודי כבד.

 

רובוטית חלל הודו ויומיטרה (צילום: AP)
עם מבטא הודי כבד, וגם עם איפור כבד. ויומיטרה(צילום: AP)

רובוטית חלל הודו ויומיטרה (צילום: AP)
בלי פלג גוף תחתון. ויומיטרה(צילום: AP)

רובוטית חלל הודו ויומיטרה (צילום: AFP)
סלפי עם רובוטית(צילום: AFP)

 

ראש סוכנות החלל סיון אמר ל"טיימס אוף אינדיה" כי המשימה נועדה בין היתר לעורר השראה בהודים, וכן לבסס את נוכחות המדינה בחלל. ויומיטרה היא הדוגמה האחרונה של הכוונות האמביציוזיות של הודו בחלל, לאחר שהמשימה להנחית את הנחתת ויקראם על קרקע הקוטב הדרומי של הירח כשלה ברגע האחרון בספטמבר 2019 - בדומה למה שאירע ל"בראשית" הישראלית.

 

משימת צ'נדריאן 2, שעלותה הייתה כ-140 מיליון דולר, נועדה לבדוק סימנים למים במכתשי הירח באזור זה, מכתשים שקיומם אושר לראשונה על ידי צ'נדריאן 1, לפני 11 שנה. כחודשיים לאחר כישלון המשימה איתרה נאס"א, בסיוע של אסטרונום חובב, את שברי הנחתת בקרקע הירח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים