מחאת הורים: כ-300 תלמידי גנים בתל אביב נשארו בבית
מעבר ממבנה לשימור אמור להקשות משמעותית על התנאים, וההורים דורשים ממשרד החינוך להתערב. העירייה: "בגנים החדשים יהיו חצרות תקניות, תתאפשר פעילות במתחם הקיים"
כ-300 ילדים ממרכז תל אביב לא פקדו היום (ב') את גני הילדים באשכול הגנים שברחוב העבודה בעיר, במסגרת מחאת הוריהם נגד העירייה. באשכול כיום תשעה גנים וההורים טוענים כי תוכניות עתידיות של העירייה לגבי המקום עלולות להביא לכך שהוא יהפוך ל"אשכול הגנים הצפוף בישראל". מנגד, בעיריית תל אביב-יפו טוענים כי תוכנית השינוי של האשכול תאפשר "שמירה מקסימלית על מאפייניו הייחודיים".
אשכול הגנים פועל כיום במבנה היסטורי המיועד לשימור. בחודשים האחרונים הודיעה העירייה כי תעביר את האשכול למבנה סמוך ותוסיף לו עוד כיתת גן אחת לפחות.לטענת ההורים משמעות ההחלטה היא כי התלמידים ילמדו במבנה קטן יותר מאשר היום, אך בעירייה טוענים כי למעשה המבנה החדש בהיקפו. עוד טענו ההורים כי בכוונת העירייה לנצל את השטח שנותר לטובת "רווח נדל"ני" ואולם בעירייה הכחישו בתוקף טענה זו.
בימים האחרונים, לקראת השבתת הלימודים היום, שיגרו ההורים מכתב לשר החינוך רפי פרץ, לסגן השר ח"כ מאיר פרוש ולמנכ"ל המשרד שמואל אבואב. "השיחות הגיעו למבוי סתום, נוכח הסיטואציה שנוצרה אנו מבקשים את התערבותכם הדחופה במציאת פתרונות שיאפשרו לנו לגשר בין עמדות העירייה לבין ציפיות ההורים", כתבו.
הם דרשו כי "הפרויקט המתוכנן להקמת אשכול גנים חדש יתבצע תוך התחשבות בצרכים הפדגוגיים והחברתיים של הילדים", והזהירו מכך ש"בשטח המצומצם שיוקצה לגני ילדים, בכוונת העירייה להקים מבנה דחוס, ללא חצר, הכולל 10 כיתות גן לגילאים 4-6 ובתפוסה של 350 ילדים. משמעות ההחלטה היא כי אשכול הגנים 'העבודה' יהפוך לאשכול הגנים הגדול והצפוף בישראל".
לבסוף כתבו ההורים כי "ועד ההורים קורא לצוות המקצועי במשרד החינוך להתערב בדחיפות במשבר, בייחוד לאור העובדה כי העירייה מקדמת מבנה חינוך המנוגד לכל אמת מידה תכנונית סבירה, מתוך שיקולים הסותרים את טובת הילדים המתחנכים במתחם, ומנסה להציב עובדות בשטח בפני התושבים ובפני משרד החינוך, כשותף לבנייה".
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "אנו מבינים את רצון ההורים לספק לילדיהם סביבת גן מרווחת במיוחד, ואולם יש לזכור כי בעיר בכלל (ובשכונה בפרט) יש גידול מבורך במספר הילדים המצריך גנים נוספים. על כן הוחלט כי המבנה ההיסטורי יישמר לטובת צרכי הקהילה, ולצידו ייבנה מבנה גנים גדול יותר במקום שני הגנים הקיימים. הגנים החדשים ייהנו מחצרות תקניות, בגודל הנהוג ברחבי העיר כולה. החלופה המתוכננת תאפשר את הפעילות במתחם הקיים, תוך שמירה מקסימלית על מאפייניו הייחודיים".