אישום: חמאס גייס שני סוכנים ישראלים מתל אביב ומלוד
שב"כ והמשטרה חשפו וסיכלו תשתית ריגול של חמאס שהפעילה סוכנים בתוך ישראל. במוקד הפרשה: שני תושבי הרצועה במקור המתגוררים בישראל שנגדם הוגשו כתבי אישום חמורים. אחד מהם צילם בין היתר נפילת רקטות בסבב ההסלמה לאחר חיסול בכיר הג'יהאד האיסלאמי
שב"כ והמשטרה חשפו שני ישראלים שפעלו כסוכני חמאס, צילמו בין היתר מיקום של סוללת כיפת ברזל ומיקומי נפילת רקטות בסבב הלחימה האחרון בעקבות חיסולו של בהא אבו אל-עטא. אחד מהם, ראמי אל-עמודי, בן 30, מתגורר בתל אביב, והאחר - רג'ב דכה בן 34 מלוד. בכתב האישום שהגישה הפרקליטות היום (ב') נגד אל-עמודי מיוחסות לו עבירות של מגע עם סוכן חוץ וגילוי החלטה לבגוד. לרג'ב דכה מיוחסים אישומי מגע עם סוכן חוץ, סיוע לאויב במלחמה, חברות בארגון טרור והעמדת אמצעים לארגון טרור.
על פי כתב האישום, שהוגש על-ידי עו"ד גלעד ארליך, נציגים מחמאס פנו לדכה ולאל-עמודי, אזרחים ישראלים בעלי קשרי משפחה ברצועת עזה, במטרה להפעיל באמצעותם מערך ריגול מתוך שטח ישראל לצורכי חמאס במלחמתו נגד מדינת ישראל ואזרחיה.
אל-עמודי הוא בנם של תושב רצועת עזה ואזרחית ישראלית המתגוררת בתל אביב והתגורר עם משפחת אביו ברצועת עזה מילדותו. לפני כשנתיים חודש הקשר בינו לבין אמו הישראלית, ובחודשים האחרונים פעל בסיוע אמו להוצאת תעודה ישראלית ועבר להתגורר עמה בתל אביב.
רג'ב דכה הוא בן לאם ישראלית תושבת לוד. הוא התגורר כל חייו ברצועת עזה ולפני שלוש שנים פעל להוצאת דרכון ישראלי בשל אזרחות אמו. מאז עבר להתגורר בישראל כאשר אשתו וחמשת ילדיהם מתגוררים ברצועת עזה, אותם נהג לבקר באופן תכוף אחת לכמה חודשים. נוכח מצבו המשפחתי ניתנה לו הרשות לצאת ולהיכנס לתוך שטח מדינת ישראל מרצועת עזה.
מחקירות השניים בשב"כ עלה כי הם גויסו באופן דומה בעודם ברצועה, ונשלחו מטעם חמאס להיכנס לישראל, תוך שמתקיים עמם קשר מבצעי-חשאי. עוד העלתה החקירה כי השניים התבקשו עם כניסתם לישראל לרכוש טלפונים ניידים וכרטיסי סים, על מנת שיוכלו לעמוד בקשר חשאי מול אותם גורמי חמאס.
צילם סוללת כיפת ברזל ואת בית השוטר
מאז אוקטובר 2019 ועד למעצרו בתחילת החודש, פעל דכה בהנחיית מפעילו מטעם חמאס בפעולות איסוף וריגול. דכה תיעד בסיסי צבא ומתקנים רגישים והעביר את מיקומם לידי מפעילו. כמו כן תיעד את מיקומה של סוללת כיפת ברזל במרכז הארץ והעביר את התיעוד והמיקום לידי מפעילו. במהלך התקופה האמורה ובעקבות חיסולו של בכיר הג'יהאד האיסלאמי, בהא אבו אל-עטא, הנחה המפעיל את דכה לעדכן אותו בדבר מיקומי נפילות טילים שנורו לעבר שטח ישראל. דכה ביצע את ההנחיה והעביר למפעיל עדכונים על אודות מיקום נפילת הטילים.
לפי כתב האישום, דכה צילם את האתרים הבאים והעביר באפליקיית טלגרם למפעיליו:
סוללת כיפת ברזל שמוקמה באותה העת סמוך לג'לג'וליה וליישוב נירית.
מפקדת מחוז דן של פיקוד העורף - מחנה ארד ביהוד.
מתקן בית השוטר בתל אביב.
מפקדת יחידת לה"ב 433 בלוד.
בסיס צבאי סמוך לצומת רנטיס.
בית סוהר במתחם כלא השרון.
הוא גם העבירו למפעילו עדכונים אודות מיקום נפילת הטילים באזור תל אביב, מודיעין, אשדוד, אשקלון וחבל אשכול.
בנוסף, אסף ותיעד אדם שעבד בביתו שסבר כי הוא איש שירות הביטחון הכללי, העביר את פרטיו לידי מפעיליו ואף הביע הסכמה לגייס מועמדים נוספים לריגול עבור חמאס. דכה לא הסתפק בביצוע פעולות אלו עבור חמאס והצטרף לשורותיו של הארגון כחלק מהזרוע הצבאית, גדודי עז א-דין אל-קסאם.
"איתרו מטרות רגישות לפעולות טרור"
לפי האישום השני המיוחס לאל-עמודי, מאז סוף נובמבר הידק את הקשר עם אמו וביקש מהרשויות להתאחד עמה ולחיות בישראל. טרם כניסתו לישראל פנה אליו מפעילו מטעם חמאס וביקש ממנו לסייע לו במהלך שהותו בישראל. אל-עמודי נענה להצעה ביודעו כי מדובר באדם שפועל מטעם חמאס. הוא קיבל הנחיות מבצעיות כיצד ליצור קשר עם המפעיל בערוצים מאובטחים. לאחר כניסתו לישראל בדצמבר האחרון רכש טלפונים ניידים והתקין תוכנה ייעודית על מנת לעמוד בקשר עם מפעילו ויצר עמו קשר.
התיק נחקר על-ידי שב"כ ומחלק פח"ע של היחידה המרכזית מרחב נגב במשטרת ישראל. עו"ד גלעד ארליך מפרקליטות מחוז מרכז מסר: "מדובר בכתב אישום חמור נגד שני אזרחי ישראל, שגויסו על-ידי חמאס, ניצלו את נגישותם לרצועת עזה וסייעו לפעילים בזרוע הצבאית של החמאס לאיתור מטרות רגישות לצורך ביצוע פעולות טרור נגד אזרחי ישראל. אחד הנאשמים אף הצטרף לזרוע הצבאית של חמאס".
החקירה בשב"כ חשפה את פעילי חמאס שעוסקים בריגול. בחקירה עלה גם כי מתקאל רסיע, פעיל הזרוע הצבאית של חמאס כבן 32 מבית להיא, גייס את רג'ב דכה והפעיל אותו. "חמאס ברצועת עזה ממשיך לנצל באופן ציני את מעבר ארז בין רצועת עזה לישראל לטובת קידום טרור בישראל", נמסר בהודעת שב"כ.
עו"ד אייל בסרגליק שמייצג את אל-עמודי אמר כי מרשו כופר בכל ההאשמות. "חומר החקירה טרם נבחן על ידינו ולאחר בחינתו ובדיקתו אוכל להגיב לגוף העניין. יש לזכור ברקע שתקופה ארוכה לא ניתנה למרשי האפשרות להיפגש עם עורך דין ולא ידוע לאור מצבו הנפשי והאישי כיצד נגבו הודאותיו. עוד בשלב מעצר הימים בחן בית המשפט באופן חריג את האפשרות לשחרר את מרשי לאור דרישותיי ואנו נמשיך לעשות הכול עבור שחרורו".