אלפי ישראלים עדיין בסין; משרד הבריאות מעריך שהווירוס יגיע גם לכאן
באיגרת שפרסם משרד הבריאות נכתב: "בישראל לא התגלה נגיף קורונה, אולם זה עלול להתרחש בכל יום". מנכ"ל המשרד: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש". ברשתות הפארם מדווחים על מחסור במסכות להגנה מפני זיהום
בעוד נגיף הקורונה מתפשט לעוד ועוד מדינות, וממשיך לגבות קורבנות בסין, במערכת הבריאות בישראל מעריכים כי במוקדם או במאוחר הוא יגיע גם לארץ. "אנו יוצאים מנקודת הנחה שמקרה קורונה יגיע בשלב כזה או אחר לישראל", אמר היום (שלישי) מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, בשיחה עם עיתונאים. "אנחנו ערוכים לכל תרחיש", הוא הדגיש. לפי ההערכות, אלפי ישראלים עדיין שוהים בסין, ומשרד הבריאות פרסם איגרת בנושא שבה נכתב: "בישראל לא התגלה נגיף קורונה, אולם זה עלול להתרחש בכל יום".
האיגרת שהפיץ משרד הבריאות. לחצו על התמונה להגדלה
למרות ההערכה כי הנגיף יגיע גם ארצה, בשלב זה לא נערכות בדיקות בנתב"ג לנוסעים המגיעים מסין, ומנכ"ל משרד הבריאות הסביר כי אין בכך טעם. "אין כרגע המלצה של ארגון הבריאות העולמי לבצע בדיקות בשדות התעופה. זה לא יעיל ויכול אפילו להזיק. למחלה יש תקופת דגירה בין יומיים ל-14 ימים, ולכן התקהלות של כאלף איש שמגיעים מסין כל יום יכולה בעצמה ליצור אפקט הפוך. הכל יכול להשתנות בכל נקודת זמן, אבל כרגע אין צורך לבצע את הפעולה הזו של בדיקות רפואיות בשדה התעופה", אמר.
עם זאת הוא ציין כי בימים הקרובים יקים משרד הבריאות עמדת מידע בשדה התעופה, שבה יוכל להיבדק כל נוסע שיחזור מסין. לדברי מנכ"ל המשרד, במקרה הצורך יועבר למשרד תקציב להתמודדות עם הנגיף: "יש אמירה ברורה מצד החשב הכללי באוצר לתקצב את הטיפול במגיפה במקרה הצורך, ואנו סומכים על הקשר שלנו איתם".
בינתיים, למרות המלצות משרד הבריאות שלא לטוס לסין, אלפי ישראלים שוהים כעת במדינה. חברת ביטוח הנסיעות לחו"ל PassportCard מסרה כי כ-5,000 ממבוטחיה נמצאים כעת בסין. חודש ינואר נחשב לתקופת שיא בתיירות לסין, לרגל חגיגות ראש השנה הסיני.
על רקע הבהלה מהנגיף, ברשתות הפארם בארץ מדווחים על מחסור במסכות פנים היגייניות, המסייעות למנוע חשיפה לזיהומים, אחרי שבימים האחרונים ישראלים רבים קנו מסכות כאלה. אחת מחברות הביטוח רכשה מסכות כדי לחלק אותן בנתב"ג למבוטחיה היוצאים לחו"ל.
שר הבריאות יעקב ליצמן חתם אתמול על "צו פקודת בריאות העם", שיאפשר להרחיב את סמכויות המשרד להתמודדות עם נגיף הקורונה הסיני.החתימה על הצו מאפשרת למנכ"ל המשרד, לראש שירותי בריאות הציבור פרופ' סיגל סדצקי ולרופאי המחוזות במשרד לבצע במידת הצורך את כל הצעדים הנדרשים להתמודד עם התפרצות של הנגיף בארץ.
עד כה מתו מן הנגיף 106 בני אדם, כולם בסין, ומלבד שישה כולם בעיר ווהאן שבה התפרצה המחלה בחודש שעבר. מספר הנדבקים הגיע ליותר מ-4,500, ועשרות מקרים התגלו במדינות מחוץ לסין, בהן ארה"ב, צרפת, גרמניה, יפן, תאילנד ודרום קוריאה.
לפי משרד החוץ הסיני, ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, שהגיע לבייג'ינג כדי לבחון מקרוב את הטיפול בהתפרצות, אמר היום כי הוא בטוח ביכולתה של סין לעצור את התפשטות הנגיף. הוא קרא לשמור על רגיעה, והצהיר כי לדעתו אין סיבה שאזרחים זרים יתפנו מסין.
בצהריים נפגש נשיא סין שי ג'ינפינג עם ראש ארגון הבריאות העולמי ואמר לו כי הוא בטוח שארצו תנצח את הנגיף "השטני", כדבריו. "הנגיף הוא שטן, ואיננו יכולים לאפשר לשטן להסתתר", צוטט שי בטלוויזיה הסינית. "סין תהדק את שיתוף הפעולה הבינלאומי ומקדמת בברכה את הסיוע של ארגון הבריאות העולמי לעצירת הנגיף".