שתף קטע נבחר

 

המועמדים הדמוקרטים נגד טראמפ: "אור ירוק לסיפוח"

המתמודדים המובילים בפריימריז לנשיאות, שההצבעה בהם תחל בשבוע הבא, יוצאים נגד "תוכנית המאה". ג'ו ביידן: "תרגיל פוליטי, סכנה למהלכים חד-צדדיים. זו לא הדרך". הסנאטור היהודי סנדרס: "הכיבוש הישראלי חייב להסתיים". אליזבת וורן: "חותמת גומי לסיפוח, שום סיכוי למדינה פלסטינית אמיתית"

ארבעה ימים לפני שתחל ההצבעה בפריימריז הדמוקרטיים לנשיאות ארצות הברית, המועמדים המובילים במרוץ יצאו הלילה – חלקם בחריפות – נגד התוכנית של הנשיא דונלד טראמפ להשגת שלום בין ישראל לפלסטינים.

 

הפריימריז הדמוקרטיים – סיקור נרחב ב-ynet:

 

"ירושלים לא תחולק". תוכנית טראמפ    (צילום: רויטרס )

"ירושלים לא תחולק". תוכנית טראמפ    (צילום: רויטרס )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פיט בוטיג'ג' ברני סנדרס ג'ו ביידן ו אליזבת וורן (צילום: gettyimages , AP, AFP)
מימין למעלה עם כיוון השעון: ביידן, וורן, סנדרס ובוטיג'ג'(צילום: gettyimages , AP, AFP)

Democratic presidential hopeful Joe Biden  (Photo: AFP)
ביידן. "בשביל תוכנית שלום צריך שני צדדים"(Photo: AFP)

סגן נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ו ביידן, שכיהן לצד ברק אובמה וצועד כרגע במקום הראשון בסקרים בפריימריז, התייחס לתוכנית בביטול: "בשביל תוכנית שלום צריך ששני הצדדים ישבו יחד. זה תרגיל פוליטי שעלול להוביל למהלכים חד-צדדיים של סיפוח שטחים ולהחזיר את תהליך השלום לאחור אפילו יותר", כתב ביידן בטוויטר. "העברתי פרקי חיים שלמים בעבודה למען קידום ביטחונה וכושר הישרדותה של ישראל יהודית ודמוקרטית. זו לא הדרך".

 

הסנאטור היהודי ברני סנדרס, מבקר חריף של מדיניות ישראל בשטחים, תקף כצפוי בחריפות את תוכניתו של הנשיא. "ארה"ב יכולה להביא הנהגה שאין דומה לה בכל הקשור לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אבל אנחנו חייבים לנצל את ההנהגה הזו כדי לקדם הסכם צודק ובר-קיימא", מסר. "כדי שתהיה מתקבלת על הדעת, כל תוכנית שלום חייבת לתאום את החוק הבינלאומי ואת שלל החלטות האו"ם. היא חייבת לסיים את הכיבוש הישראלי ולאפשר לפלסטינים הגדרה עצמית במדינה עצמאית משלהם לצד ישראל בטוחה. 'תוכנית השלום' כביכול של טראמפ אפילו לא מתקרבת לזה, והיא רק תנציח את הסכסוך. זה בלתי מתקבל על הדעת".

עצרת של ברני סנדרס סנאטור פריימריז דמוקרטיים דמוקרטים אייווה ארה
סנדרס. "התוכנית תנציח את הסכסוך"(צילום: AFP)

סנאטורית אליזבת וורן פריימריז דמוקרטיים דמוקרטים אייווה ארה
אליזבת וורן. "זו לא דיפלומטיה - זו רמאות"(צילום: AP)

הסנאטורית אליזבת וורן, שניצבת במקום השלישי בסקרים בפריימריז ונחשבת יחד עם סנדרס לאחת ממנהיגי השמאל הרדיקלי בתוך המפלגה הדמוקרטית, טענה כי לא באמת מדובר בתוכנית שלום. "'תוכנית השלום' של טראמפ היא חותמת גומי לסיפוח ולא נותנת שום סיכוי למדינה פלסטינית אמיתית", צייצה וורן בטוויטר. "פרסום תוכנית בלי משא ומתן עם הפלסטינית זה לא דיפלומטיה – זו רמאות". בהתייחסות – כך נראה – לאופן שבו תפעל אם תיבחר לנשיאה, אמרה: "אתנגד לסיפוח חד-צדדי בכל צורה שהיא – ואבטל כל מדיניות התומכת בזה".

 

הפלסטינית מהקונגרס נגד נתניהו

פיט בוטיג'ג', שהסתמן במהלך הקמפיין כאחד הכוכבים העולים של המפלגה הדמוקרטית אך מתקשה להדביק את הפער מהשלישייה המובילה, האשים את טראמפ בהחרפת המצב במזרח התיכון. "'תוכנית המאה' של הנשיא למזרח התיכון, כמו כל כך הרבה דברים אחרים שעשה בתחום מדיניות החוץ, הופכת מצבים מסובכים לגרועים עוד יותר", כתב. "כדי להשיג שלום, צריך ששני הצדדים יישבו לשולחן המשא ומתן – לא לתת אור ירוק פוליטי למנהיג של צד אחד לסיפוח חד-צדדי".

 

אבו מאזן: "המזימה לא תצליח"

אבו מאזן: "המזימה לא תצליח"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש העיר ניו יורק לשעבר מייקל בלומברג, יהודי שהצטרף למרוץ הדמוקרטי בשלב מאוחר ומקווה גם הוא להדביק את הפער מביידן, סנדרס ואליזבת וורן, בין השאר על-ידי הצגת עמדות מתונות יחסית, נקט לשון עדינה בהרבה: "פתרון של שתי מדינות שיושג במשא ומתן הוא דבר חיוני לביטחון ולרווחה ארוכי הטווח של ישראל והפלסטינים, וטוב שתוכניתו של הנשיא טראמפ מצהירה זאת. לכל תוכנית שלום מגיעה הזדמנות, אבל כל תוכנית בת-קיימא מחייבת היענות משני הצדדים, ובשלוש השנים האחרונות, הנשיא לא עשה דבר חוץ מלפגוע במעמדה של ארה"ב כמתווך יעיל בסכסוך הישראלי-פלסטיני. כעת כשהתהליך הזה מתחולל, חשוב ששום צד לא ינקוט צעדים חד-צדדיים העלולים להוביל לערעור היציבות ולאלימות".

פיט בוטיג'ג' (צילום: AP)
פיט בוטיג'ג'. "אור ירוק פוליטי למנהיג של צד אחד"(צילום: AP)

ארה
בלומברג. "לכל תוכנית שלום מגיעה הזדמנות, אך הנשיא לא עשה דבר"(צילום: רויטרס)

בכירה דמוקרטית אחרת, יושבת ראש בית הנבחרים ננסי פלוסי, לא מיהרה לשלול את תוכנית טראמפ. "אם יש אפשרות לשלום – אנחנו רוצים לתת לה הזדמנות", אמרה אחרי שקראה תקציר בן שני עמודים של התוכנית שהעביר הבית הלבן לקונגרס לפני פרסום התוכנית המלאה, המתפרסת על פני 180 עמודים. "בקריאה ראשונה של שני העמודים נראה שיש בסיס למשא ומתן, אז בואו נהיה אופטימיים ונשמור על תקווה, ובואו נתפלל לשלום", אמרה.

 

חברת בית הנבחרים הדמוקרטית רשידה טליב, הפלסטינית הראשונה בקונגרס האמריקני, צייצה: "כמה הולם ש'תוכנית' טראמפ-נתניהו מתפרסמת על-ידי נשיא שהודח לַנצח (בבית הנבחרים) באותו היום שבו מוגש נגד נתניהו כתב אישום בגין שחיתות. התרגיל הפוליטי לא מקרב אותנו לשלום ולצדק. כחברת קונגרס, אני רואה בו תוכנית שאין לה סיכוי להצליח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages , AP, AFP
ביידן, וורן, סנדרס ובוטיג'ג'. התנגדות ברורה
צילום: gettyimages , AP, AFP
מומלצים