שתף קטע נבחר

 

סוף להוסטל של קים ג'ונג און בברלין

שנתיים אחרי שנחשף כי במתחם שגרירות צפון קוריאה פועלת אכסניה זולה ופופולרית לתרמילאים, בית המשפט קבע: זו הפרה של סנקציות האו"ם, המקום לא ישוב לפעול. הפעלת ההוסטל אפשרה הזרמה של מטבע קשה למדינה הקומוניסטית האכזרית

בית משפט בגרמניה פסק אתמול (יום ג') כי האכסניה השוכנת במתחם שגרירות צפון קוריאה בברלין חייבת להיסגר משום שפעילותה במקום היא הפרה של הסנקציות שהוטלו על פיונגיאנג. מטרת ההחלטה היא למנוע הזרמת מטבע קשה אל משטרו של הרודן קים ג'ונג און.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

קים עם טראמפ בגבול בין הקוריאות אשתקד    (צילום: רויטרס)

קים עם טראמפ בגבול בין הקוריאות אשתקד    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפון קוריאה קים ג'ונג און מופע (צילום: AFP)
קים ג'ונג און. צריך כסף(צילום: AFP)

השגרירות היא שריד של היחסים הדיפלומטיים שהיו בין צפון קוריאה למדינת מזרח גרמניה הקומוניסטית בימי המלחמה הקרה. היא המשיכה לפעול גם אחרי איחוד גרמניה ב-1990, ואחד הבניינים שלה הפך לאכסניה שמציעה מקומות לינה זולים ושהפכה לפופולרית בקרב תרמילאים.

 

לפי חוזה שגובש בשנת 2016, מפעילי ההוסטל שכרו את המקום מהשגרירות ב-38 אלף אירו לחודש, אולם בית המשפט המנהלי בברלין פסק אתמול כי זו הפרה של הסנקציות שהטיל האו"ם על צפון קוריאה ושל הנחיה מצד האיחוד האירופי. הסכמי שכירה כאלה עם שגרירויות צפון קוריאה נאסרו ברחבי העולם מתוקף החלטה 2321 של מועצת הביטחון של האו"ם, שאושרה בנובמבר 2016, אחרי שפיונגיאנג ביצעה את הניסוי הגרעיני החמישי שלה.

ההוסטל בברלין. "כמו כלא" (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ההוסטל בברלין. "כמו כלא"(צילום: gettyimages)

בנובמבר 2018 אסרו הרשויות בברלין על מפעיל ההוסטל להשתמש בנכס, אך המפעיל – שזהותו אינה ידועה – פנה לבית המשפט וטען כי אין להן הסמכות להורות לו לסגור את המקום. בפנייה טען כי הפסיק לשלם שכר דירה לשגרירות באפריל 2017.

 

בהוסטל הסובייטי: "עשינו טעות גדולה"

למרות דבריו, בית המשפט אישר את החלטת הרשויות, והסביר: "כיוון שהאיסור המבוסס על הסנקציות של האו"ם מחייב, יכולתן של הרשויות להפעיל שיקול דעת מתבטלת ומותירה להן רק לקבל את ההחלטה שקיבלו".

 

שגריר ארה"ב בגרמניה ריצ'רד גרנל מסר בתגובה כי השגרירות האמריקנית בברלין פעלה רבות כדי להביא לסגירת האכסניה: "מבחינתנו, אין כאן על מה לחשוב בכלל – צפון קוריאה נתונה לסנקציות של האו"ם, והגרמנים יושבים בראש ועדת האכיפה של האו"ם".

  (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה על סוס. מימון מחו"ל(צילום: רויטרס)

ב-2017, כשהתקשורת הגרמנית חשפה כיצד מנצלת צפון קוריאה את קיומה של האכסניה, סיפרו תיירים כי כלל לא ידעו שאם יתארחו במקום יסייעו בעקיפין לממן את תוכנית הגרעין של המדינה הקומוניסטית המסוגרת. "אוי לא, אנחנו מממנים את השגרירות הצפון קוריאנית! אנחנו מצטערים. מצטערים מאוד", אמר אז ל-AFP אלכס סמית, תייר מבריטניה. סמית הסביר שחברו "עשה טעות גדולה" כשהזמין מקום באכסניה בעלת החזות הסובייטית.

 

 

אלכסנדרה ברוסו, תיירת קנדית, סיפרה על השיקול הכלכלי: "אין לנו הרבה כסף אז החלטנו ללכת לשם. אם היינו יודעים לא היינו מגיעים. צריך לכתוב את זה איפשהו, בביקורות או במשהו מהסוג הזה". עמנואל ג'ורנו, איטלקי בן 28, הסכים איתה. "זה לא טוב להוציא כסף על המשטר הצפון קוריאני".

 

את דיאנה ווקוביץ' משווייץ הדיון דווקא שעשע. הסיבה היא הקשר בין המשטר הצפון קוריאני לחוויה שהייתה לה באכסניה: המקום הרגיש לה "קצת כמו בית סוהר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הרודן קים. "אילו ידענו, לא היינו מגיעים"
צילום: AFP
מומלצים