שתף קטע נבחר
 

היהודי הראשון בתחנת החלל: "מצפים שאהיה בראד פיט"

האסטרונאוט גארט רייזמן סיפר לאולפן ynet על המזוזה שהביא לתחנת החלל, על הפעמים הרבות שבהן תיעד את ישראל מגובה של כ-400 ק"מ וגם על איך זה להיות "נמוך ומקריח" שמייעץ לסרטים בהוליווד

גארט רייזמן, האסטרונאוט היהודי הראשון שהיה בתחנת החלל הבינלאומית, המבקר בישראל לרגל שבוע החלל - סיפר לאולפן ynet על החיים כיהודי בגובה של כ-400 ק"מ מעל כדור הארץ, על התמונות של ישראל שצילם מהחלל וגם על הביקורים שלו בישראל.

 

ריאיון באולפן ynet עם האסטרונאוט גארט רייזמן    (צילום: ירון ברנר, שמוליק דודפור)

ריאיון באולפן ynet עם האסטרונאוט גארט רייזמן    (צילום: ירון ברנר, שמוליק דודפור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אמנם היו יהודים לפניו בחלל - אבל רייזמן הוא הראשון ששהה בתחנת החלל הבינלאומית. רייזמן אמר על ההיסטוריה שעשה בחלל: "זה כבוד להיות היהודי הראשון. אני גאה, אבל זה לא אומר שאני היהודי היחיד בתחנת החלל הבינלאומית". הוא סיפר על המזוזה שהביא לחלל: "התקנתי את המזוזה מעל מקום השינה שלי בתחנת החלל. אם את רוצה לראות את זה, את יכולה ללכת לפילדלפיה. זה נמצא במוזיאון האמריקני להיסטוריה יהודית בפילדלפיה".

 

הוא סיפר על הפעמים שתיעד את ישראל מהחלל: "ראיתי את ישראל הרבה פעמים, צילמתי הרבה תמונות. יש לי תמונות של תל אביב וירושלים, חיפה. כל פעם שעברנו ליד המזרח התיכון אני השתדלתי לשים לב ולצלם תמונות טובות". רייזמן הוסיף כי ישראל נראית גם יפה מהקרקע: "טיילתי בארץ, בים המלח ובמקומות מעניינים. זו נקודת מבט שונה".

 

לדבריו, הוא מגיע לישראל מדי שנה. "הכל חוזר ל-1999 כשנהייתי אסטרונאוט, זה היה באותה שנה שאילן רמון התחיל להתאמן לקראת המשימה שלו", אמר רייזמן. "התאמנו יחד אז, הכרתי אותו כחבר לכיתה שהתאמנו למעבורת חלל, ואז אחרי הטרגדיה הכרתי גם את משפחתו מקרוב, ביליתי הרבה זמן עם רונה והילדים, ניסיתי לעזור להם במה שאפשר. התחלתי להגיע פעם בשנה על מנת להיות איתם וגם לתמוך בקרן רמון ועשיתי כל מה שאני יכול כדי לתמוך לא רק במשפחה, אלא גם במורשת של אילן ורונה".

 

האסטרונאוט גארט רייזמן  (צילום: ירון ברנר)
האסטרונאוט גארט רייזמן (צילום: ירון ברנר)

 

רייזמן ניהל עד לאחרונה את מחלקת חטיבת החלל ב-SpaceX של היזם אילון מאסק ומכשיר כיום אסטרונאוטים באוניברסיטת דרום קליפורניה. הוא אף מייעץ לסדרות וסרטים ההוליוודיים הלוהטים ביותר בנושא חלל. רייזמן הגיע לישראל לקחת חלק בשבוע החלל, יוזמה של קרן רמון, סוכנות החלל הישראלית, משרד המדע והטכנולוגיה וסטארט אפ ניישן סנטרל.

 

על העבודה השונה מזו של אסטרונאוט בייעוץ לסרטים, הוא סיפר: "זה שונה, נהניתי מאוד לעבוד עם בראד פיט, אבל אמרתי לו שיש לי תלונה, היה לי משהו שלא הייתי שמח איתו, והוא שאל מה זה? אמרתי לו 'למה אתה צריך להיות האסטרונאוט בסרט הזה, ואם זה לא אתה, זה מט דיימון, או מקונוהיי, או גורג' קלוני', אמרתי, 'למה כשאנשים פוגשים אותי אני נמוך וקירח והם מאוכזבים? הם מצפים לבראד פיט', והוא צחק. הוא אמר 'אתה יודע, גארט, אני לא באמת יכול להטיס את החללית הזאת. כל מה שאני יכול לעשות זה לעמוד במקום הנכון ולהגיד מילים בשכנוע שמישהו כתב על פיסת נייר. זה הכישרון היחיד שלי, אם אתה לוקח את זה ממני, אין משהו אחר שאני יכול לעשות". בזמן שסיימנו, הרגשתי רע מאוד בשביל בראד פיט.

 

לגבי המשימות העתידיות בחלל, אמר רייזמן: "זו תקופה מרגשת מאוד כי יש עוד ועוד פעולות בסקטור הפרטי וחברות מסחריות. ארה"ב מובילה את כל העולם להיות מעורב בחקר החלל כשבעבר רק ממשלות עשו את זה, יש הרבה חידושים ותהליכים מהירים של שינויים טכנולוגיים. 2020 תהיה שנה חשובה מאוד וככל שנתקדם נראה יותר שינויים בכל שנה וזה יהיה מהיר. אני חושב שזה מרגש, זו הסיבה שהגענו לפה היום, למרכז סטארט אפ ניישן סנטרל; אנחנו מנסים להיפגש כאן בעזרת קרן רמון כדי לקחת את כל אנרגיות היזמות הנפלאות כאן בישראל שהועילו כל כך הרבה לחדשנות, אנחנו מנסים לאתגר אותם קצת יותר לכיוון החלל, לעזור לנו עם חקר החלל. אנחנו חושבים שהם יכולים לתרום המון לתחום החלל, ואנחנו גם רוצים לשים על הראדר של כולם את העובדה שתעשיית החלל באמת גדלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
האסטרונאוט גארט רייזמן
צילום: ירון ברנר
מומלצים