התקבלה בקשת נוחי דנקנר לשחרור מוקדם מהכלא
לאחר שהפרקליטות הודיעה כי אינה מתנגדת, קיבלה ועדת השחרורים את בקשת איש העסקים לקיצור עונשו. "עבר הליך טיפול משמעותי, הביע חרטה ולקח אחריות מלאה", הסבירו בפרקליטות
ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט קיבלה היום (ה') את בקשת השחרור המוקדם מהכלא של איש העסקים נוחי דנקנר. בתחילת החודש החליט נשיא המדינה ראובן ריבלין להמיר כארבעה חודשים מתקופת מאסרו של דנקנר במאסר על תנאי בעקבות מצבו הרפואי, ובכך אפשר לו לעלות באופן מיידי לוועדת השחרורים. דנקנר לא ישוחרר היום, אלא בימים הקרובים, עקב העובדה שאין היום שחרור מנהלי.
בהודעת הוועדה נמסר: "שלא כדרכנו, נעתרנו לבקשה לשמוע את דברי האסיר בפתח הדיון. הוא פרש בפנינו את משנתו תוך מתן משקל להליך השינוי שעבר במסגרת הטיפול שלו זכה במהלך שהותו בבית הסוהר, והוא מודה לרשויות הכליאה על העזרה שהושיטו לו, על הרגישות וההגינות בהתייחסות אליו. לדבריו, היום הוא מבין כי העבירות שביצע היו חמורות, הוא מתחרט על מעשיו ורואה במהלכיו טעות חמורה ביותר - 'פעלתי בפזיזות' כך אמר, 'ובניגוד לדרך שבה נהגתי עד לאותו יום מר ונמהר. כל חיי הייתי איש שומר חוק, הגון וישר, מאמין בחוק ובבתי המשפט'. לאחר שקראנו את כל החומר שבפנינו ושמענו בהרחבה יתרה את דברי באי-כוח הצדדים והאסיר בעצמו, הגענו למסקנה כי עלינו לכבד את אותו מעין הסדר שאליו הגיעו הצדדים, המבקשים בצוותא כי נורה על שחרור מוקדם".
בתוך כך, הבוקר הודיעה פרקליטות המדינה כי היא אינה מתנגדת לשחרורו המוקדם של דנקנר, מאחר שהוא "הרים את הנטל הדרוש לשכנע שהוא ראוי לשחרור מוקדם על פי החוק". בפרקליטות ציינו כי הגיעו למסקנה הזו בעקבות חוות הדעת של שב"ס וחוות דעת טיפוליות שמלמדות על הליך טיפולי משמעותי שעבר בכלא, ושבמהלכו הביע חרטה ולקח אחריות מלאה שביצע ובגינם הורשע.
בפרקליטות ציינו כי בין היתר ניתן משקל לתוכנית השיקום של הרשות לשיקום האסיר, למצבו הרפואי, ולאינטרס הציבורי של שיקום ומתן הזדמנות למי שריצה את עונשו ועמד בכל הפרמטרים הקבועים בחוק. "גם תיק החקירה נגדו, שנסגר, נבחן באופן יסודי ואין בו עילה למניעת שחרורו המוקדם", נמסר עוד.
בהודעה מטעם בית הנשיא בתחילת החודש נמסר כי ההחלטה התקבלה על בסיס מצבו הרפואי של דנקנר. "מדובר בנסיבות רפואיות שלא עמדו בפני בית המשפט בעת מתן גזר הדין ואשר על פי חוות דעת רפואיות, הוחמרו מאוד במהלך מאסרו ומחייבות התערבות רפואית דחופה", נכתב. עם זאת, בקשתו של דנקנר למחיקת המרשם הפלילי שלו נדחתה.
דנקנר עמד בעבר בראש קונצרן איי.די.בי והיה אחד האנשים החזקים ביותר במשק הישראלי. בין היתר שלט באמצעות הקונצרן ברשת המזון שופרסל, בחברת הסלולר סלקום ובחברת התעופה ישראייר, אולם בהמשך נפתחה נגדו חקירה פלילית שהובילה לכתב אישום נגדו בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
הוא נידון לשנתיים מאסר בעקבות הרשעתו בהרצת מניות, ובית המשפט העליון החמיר את עונשו לשלוש שנים. הוא הגיש בקשת חנינה באמצעות עורך הדין המנוח אלי זוהר ז"ל ושני אילוז, שאותה נימק במצב בריאותו הלקוי. באוקטובר 2018 החל לרצות את עונשו בכלא מעשיהו ברמלה בגין הרצת מניות. הוא שוכן באגף 10 שנבנה בשעתו לקראת כניסתו לכלא של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. בהמשך ריצו בו את עונשיהם האסירים המפורסמים ביותר, בהם הנשיא לשעבר משה קצב, הרב הראשי לשעבר יונה מצגר והזמר קובי פרץ. לאחרונה חלק את תאו עם הנאשם ברצח אופיר חסדאי - ויקטור קטן.
בעודו בכלא נפתחה נגדו חקירה נוספת אך הוחלט לסגור את התיק החדש נגדו - מבלי להגיש כתב אישום. גם אחרי סגירת התיק נותר על כנו הצו האוסר לפרסם את מהות החשדות וכל פרט מפרטי החקירה.