שתף קטע נבחר
 

חבל הצלה ליינות ביתן: קרן השקעות תזרים לקבוצה חצי מיליארד שקל

ההשקעה של קרן כלירמרק תאפשר לקבוצה לפרוע חוב לבנקים ולנאמני מגה. בנוסף, הכסף מיועד להאיץ תהליכי ייעול כמו שדרוג חנויות והגדלת פעילות הייבוא - לקראת הנפקה עתידית בבורסה. נחום ביתן: "שקלנו מספר הצעות שקיבלנו בתקופה האחרונה, ולאחר בחינה עמוקה של הדברים בחרנו כשותפים שלנו את קרן כלירמרק"

השקעה מהותית בקבוצת יינות ביתן: קרן כלירמרק תזרים לקבוצה למעלה מחצי מיליארד שקל, בעסקה משולבת של הון ומימון. ההשקעה תאפשר לקבוצה שבשליטת נחום ביתן להגדיל את גמישותה העסקית, לענות על הצרכים התפעוליים ולהאיץ תהליכי התייעלות וצמיחה, לקראת הנפקה עתידית בבורסה. העסקה אמורה להציל את הרשת הסובלת לאחרונה משורה של קשיים, הפסדים, מחנק אשראי ונטישת בכירים.

  

טלטלה ביינות ביתן: סמנכ"ל הכספים, מנהל אגף השיווק ומנהלי אזורים עוזבים

גל הנטישות נמשך: יוסי בכר מסיים את עבודתו עם נחום ביתן

יינות ביתן סוגרת שני סניפים בקונספט "שוק"

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

קבוצת יינות ביתן ומגה מונה כ-170 סניפים בארץ. כספי ההשקעה יאפשרו שדרוג של החנויות, התקנת קופות אוטומטיות, הגדלת פעילות הייבוא, פיתוח והצמחת פעילות התווים, מועדון הלקוחות והמכירות באונליין, כמו גם פירעון חוב פיננסי לבנקים ולנאמני מגה. השלמת העסקה צפויה בתוך חודש.

סניף יינות ביתן (צילום: צביקה טישלר)
רשת יינות ביתן(צילום: צביקה טישלר)
  

במסגרת העסקה כלירמרק תהפוך לבעלת מניות בהיקף של 30% בקבוצה, וכן תעמיד לרשותה מימון נוח (במקום בנק הפועלים ובנק מזרחי). תוכנית העבודה: להוביל את החברה להנפקה בתוך כשנתיים, תוך כדי ביצוע מהלכים תפעוליים ואסטרטגיים לחיזוקה ולמימוש הפוטנציאל הגלום ברשת הקמעונאות השנייה בגודלה בישראל.

 

העסקה מאפשרת למעשה לביתן לשלם לנאמני מגה את ייתרת החוב, המוערכת ב-150 מיליון שקל, וכן להחזיר חלק מייתרת ההלוואה - בגובה 400 מיליון שקל - שלקח ב-2013 לרכישת רשת כמעט חינם, אותה מיחזר לפני כשנתיים בכדי להתמודד עם רכישת מגה.

  

המשקיעים בקרנות של כלירמרק הם גופים מוסדיים בלבד, ובהם: אלטשולר שחם, כלל ביטוח, הפניקס, מנורה מבטחים ומיטב דש. מבנה הקרנות של החברה דומה לזה של פרייבט אקוויטי, כך שההון המגויס סגור לאורך חיי הקרן - שבע עד שמונה שנים.

  

הקרנות של כלירמרק השקיעו בעבר באג"ח של אפריקה ישראל, אי.די.בי פיתוח, בזן, פטרוכימיים, ואמפל - ואף היו שותפות להליכי הסדרי החוב בחברות הללו. הקרן הובילה בשנה החולפת את העסקה לרכישת אפריקה נכסים, בשיתוף עם מגה אור, ביג מרכזי קניות וגופים מוסדיים.

 

נחום ביתן, בעלים ומנכ"ל הקבוצה, מסר: "שקלנו מספר הצעות שקיבלנו בתקופה האחרונה, ולאחר בחינה עמוקה של הדברים בחרנו כשותפים שלנו את קרן כלירמרק. לכל אורך התקופה היה חשוב לי לדאוג לרשת ולעובדי החברה, זה הקו שהנחה אותי וזה הקו שימשיך להנחות את יינות ביתן ב-2020".

 

משבר מתמשך ומתעצם

בשבועות האחרונים סובלת קבוצת יינות ביתן מסחף של אירועים שליליים - החל ממכירת סניפים, עבור בנטישת בכירים רבים, וכלה בצמצום היקפי ביטוח אשראי ודחיית תשלומים לספקי הרשת.

  

הלחצים המופעלים על ידי הספקים וחברות ביטוחי האשראי הובילו את בעלי הרשת, נחום ביתן, לממש נכסים רבים לצורך מימון הפעילות השוטפת של רשתות מגה ויינות ביתן. כך, בתחילת השבוע הושג סיכום בין ביתן לבין אילן שבע מביכורי שדה, בנוגע למכירת סניף יינות ביתן בצומת הסיירים בחולון; זאת לאחר שיום לפני כן מכר ביתן שני סניפי דגל של מגה לשעבר לרשת ויקטורי, אחד בקניון איילון ברמת גן והשני בקניון מלחה בירושלים, בתמורה לכ־35 מיליון שקל.

 

העסקאות עם ויקטורי ואילן שבע אמנם העניקו לביתן חמצן לטווח הקצר מאוד, אולם פגעו משמעותית בפעילות הרשת, שצפויה לאבד עוד כ־150 מיליון שקל של מכירות עבור חנויות אלה. ביתן מכר לאחרונה 12 סניפים: 7 לפרשמרקט, 5 נוספים לוויקטורי, 3 ליוחננוף ואחד לקינג סטור.

 

במקביל, כאמור, נרשמה בחודשים האחרונים שורה של עזיבות בכירים את הקבוצה: סמנכ"ל הכספים רו"ח איל וינברג התפטר מתפקידו כשנה וחצי לאחר שגויס לייצב את החברה; מנהל אגף השיווק רועי וייזר התפטר לאחר שנה בלבד בתפקיד; מספר מנהלי האזורים בחברה צומצם מ-12 ל-8; מנכ"ל משרד האוצר ויו”ר בנק דיסקונט לשעבר, יוסי בכר, שמונה ליועץ מיוחד לקבוצה, החליט לסיים את ההתקשרות עם הרשת לאחר 4 חודשים בלבד; ויועץ התקשורת שגייס נחום ביתן לפני כשנתיים, זמיר דחב"ש, סיים גם הוא את עבודתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
סניף יינות ביתן
צילום: צביקה טישלר
מומלצים