שתף קטע נבחר

 

החברים שנאבקו: "היינו חיילים של נעמה"

דור צור ושחר שטיינר סיפרו באולפן ynet על שעבר עליהם בחודשים שבהם יששכר הייתה כלואה בכלא הרוסי. מהפוסטים הראשונים, הלחץ על הפוליטיקאים, החמ"ל, המימון והיועצים: "זו הייתה זכות להיאבק עבורה"

 

 

חבריה של נעמה באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

חבריה של נעמה באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דור צור, מיטל לזר ושחר שטיינר, חבריה הקרובים של נעמה יששכר שהיו פעילים בולטים במאבק לשחרורה, סיפרו הבוקר (חמישי) על שעברו בחודשים הארוכים שבהם היא הייתה כלואה בכלא הרוסי.

 

הם תלו שלטים והתראיינו לתקשורת, פתחו קבוצות והובילו יחד עם משפחת יששכר את המאבק, אולי המשמעותי בחייהם עד כה, וכעת ממתינים לנעמה שעושה את דרכה לישראל: "תחושה מדהימה, הצלחנו. זו הייתה זכות להיאבק עבורה", אמרו בהתרגשות. 

 

נעמה יששכר עולה על המטוס חזרה לישראל לאחר שחרורה מהכלא ברוסיה (צילום: MCT)
נעמה יששכר ואימה לפני העלייה למטוס(צילום: MCT)

"בחודשים הראשונים היינו לבד, בכלל לא יצאנו לתקשורת", סיפרה מיטל לזר, בת דודתה של נעמה. "זה היה קשה. מצד אחד בכירים אמרו לנו לא לפנות לכלי התקשורת, מצד שני – המקרה הוא כזה שאי אפשר שלא לגעת בו. זה היה מתסכל".

 

אכן לקח זמן עד שהמשפחה החליטה לחשוף את הסיפור. "יידעו אותנו על כך בטלפון", ציינה לזר, "וגם שהתחלנו לצאת החוצה נתקלנו בבעיות. בשלב זה פנינו ליועץ התקשורת דניאל קוגן והוא עשה עבודה מצוינת. הוא הביא את הסיפור לעם וברגע שנולד סיפורו של ההאקר – הבועה ממש התפוצצה".

 

דור צור מיטל לזר ו שחר  שטיינר חבריה חברים של נעמה יששכר (צילום: אלי סגל)
דור צור, שחר שטיינר ובת הדודה מיטל לזר(צילום: אלי סגל)

דור צור מיטל לזר ו שחר  שטיינר חבריה חברים של נעמה יששכר (צילום: אלי סגל)
(צילום: אלי סגל)

שחר שטיינר, שהכיר את נעמה עוד מימיהם ביישוב אלפי מנשה, סיפר: "האנרגיה של המאבק נוצרה בחמ"ל - בקבוצת וואטסאפ שבה ארגנו את הדברים. יצרנו אותה כי הבנו שבגלל ההאקר הרוסי היא עלולה לקבל עונש רציני. החמ"ל הפך פתאום לאופרטיבי יותר, הקמנו סיירות דיגיטל שהמטרה שלהם הייתה ללחוץ על פוליטיקאים להצהיר הצהרות בנושא. הקבוצה בפייסבוק עלתה אז ל-26 אלף איש".

 

"היינו חיילים של נעמה, היועצים נתנו עצות - וחיבוק"

רבים עזרו לחבורה הזו במאבקם, בהם שני יועצים אסטרטגיים: נוי ארז ויועץ נוסף שלו הם קוראים ד'. "מדובר בשני מאסטרים בניהול משברים והחזרת שבויים", אמרה לזר.

 

"פניתי אליהם והם נתנו לנו ייעוץ נכון אבל לא רק, אלא גם חיבוק". מי שעוד סייע היה היועץ האסטרטגי רון ורבר, שלקח חלק בפרסום החוצות והשלט הגדול שנתלה באיילון, וכך בעצם נולד הקמפיין בצבעי האדום והלבן.

 

הפגנה מחאה כיכר הבימה תל אביב נעמה יששכר כלא רוסיה לאחר מציאת סמים שדה תעופה קונקשן הודו (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנות בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

הפגנה מחאה נעמה יששכר כיכר הבימה תל אביב החזקה הברחה סמים הודו (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הסלוגנים Bring Naama home ו-We Want Naama נולדו בשיחה טרנס-אטלנטית בין צור לשטיינר. "דיברנו בשיחת ווטסאפ וחיפשנו משהו שאנשים יוכלו לכתוב על היד, והגענו לזה", הם סיפרו.

"היינו החיילים של נעמה, עשינו הכול למענה – גם מול התקשורת", סיפר צור, חבר הילדות של נעמה, שבתקופה שהיא הייתה כלואה - נולד לו ילד ראשון. "היינו גאים בכך שהצלחנו להעלות את הסיפור לסדר היום התקשורתי, והיום נגזור את הפירות. זו הייתה זכות להיאבק עבורה".

 

על מימון הקמפיין, שעלה לדבריהם כמה מאות אלפי שקלים, הם מספרים: "המשפחה השתמשה בחסכונות. באיזשהו שלב ראינו שאנחנו הולכים למשפט אז התחלנו להתרים. היעד הראשוני היה 100 אלף שקלים, אבל הסכום גדל וגלש למאות אלפי שקלים בזכות עם ישראל ויהודי ארצות הברית ומוסקבה שנרתמו".

 

כעת, בזמן שנעמה עושה את דרכה לביתה, הם מסתכלים לעתיד ומחכים לשוב לחייהם שנעצרו זמנית. "אולי היא השתנתה", תוהה צור, "אולי חל שינוי אצל מישהו שישב כל כך הרבה זמן בכלא רוסי קר. עכשיו היא חוזרת לחיים שוב, נחכה לה, ניתן לה לנחות ולהתאקלם. אני יודע שהיא חזקה, היא חיזקה אותנו מהכלא. אני בטוח שהיא תחזור בראש מורם".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
דור צור ושחר שטיינר
צילום: אלי סגל
מומלצים