שתף קטע נבחר

 

גופה ברחוב בעיר הנגיף, כ-10,000 כבר נדבקו

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט, ומנכ"ל משרד הבריאות מודה שלא ניתן כנראה למנוע את הגעתו לישראל: "העצה שלי – להשתעל למרפק, ולא ליד". תמונה קשה מהמשבר בווהאן הנצורה: גופה של מבוגר ברחוב – ליד בית חולים. בייג'ינג מכריזה: ננצח במאבק עם "הצעדים הכי נוקשים"

 

מצב חירום עולמי: בבית חולים בווהאן    (צילום: רויטרס)

מצב חירום עולמי: בבית חולים בווהאן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נגיף הקורונה, שבעקבות התפרצותו הוכרז מצב חירום עולמי, ממשיך להתפשט ברחבי סין ושאר העולם, עם מקרים ראשונים שהתגלו היום (ו') בבריטניה, איטליה ורוסיה. כבר 9,800 נדבקו בו, רובם הגדול בסין – אך המקרים מחוצה לה רק הולכים ומתרבים. לפחות 120 חולים התגלו במדינות אחרות, ובארה"ב, גרמניה, וייטנאם ותאילנד מדווחים על מקרים ראשונים של העברת המחלה בתוך שטחיהן, ולא רק של חולים שנדבקו בנגיף בסין. מנכ"ל משרד הבריאות בארץ הודה כי ההערכה היא שלא ניתן יהיה למנוע את הגעתו של הנגיף לישראל.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

היום הודיעו הרשויות בבריטניה כי שני בני אותה משפחה מאנגליה נדבקו גם הם, המקרים הראשונים מסוגם בממלכה. הם הועברו לבידוד במתקן עבור מחלות מדבקות בניוקאסל. הרשויות בבריטניה קראו לכל מי שחוזר מסין להתבודד בביתו כדי לבדוק אם הוא מפתח תסמיני מחלה כמו שיעול או חום, כאלו שעלולים להצביע על הידבקות בנגיף.

  (צילום: AFP)
שקית הקניות עדיין ביד. גופה ברחוב בווהאן (צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
צוות החיטוי היה יסודי, וריסס גם את חבריו(צילום: AFP)

 

  ()
העצות של מנכ"ל משרד הבריאות

באיטליה הכריזה הממשלה על מצב חירום, בעקבות שני תיירים סינים ברומא שנדבקו בנגיף. גם הם הועברו לבידוד. גם ברוסיה דיווחו היום הרשויות על שני מקרים ראשונים. לפי סגנית ראש הממשלה טטיאנה גוליקובה, מדובר בשני אזרחים סינים שהועברו לבידוד.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

מצב חירום עולמי בעקבות ההתפרצות

משרד החוץ לישראלים בסין: לעזוב בהקדם

המונים בנמל התעופה בשנגחאי: "לברוח רחוק"

"היעד הבא - אבדון": מסע למחוז התפרצות הנגיף 

 

הבהלה העולמית מהנגיף הובילה חברות תעופה רבות להפסיק זמנית את הטיסות לסין. היום הודיעו רוסיה ואיטליה כי יפסיקו את כלל הטיסות לסין וממנה, והצטרפו בכך למדינות כמו ישראל. רוסיה החליטה גם לסגור את הגבול שלה עם סין במזרחה הרחוק. במקביל, ארה"ב החמירה את אזהרת המסע שלה לאזרחיה והשוותה אותה לאזהרות עבור מדינות כמו אפגניסטן ועיראק. "אל תיסעו לסין בגלל נגיף הקורונה החדש", נכתב בפשטות באזהרה שפורסמה באתר מחלקת המדינה.

 

עם רחפנים: מזהירים את מי שלא עוטה מסכה בסין

עם רחפנים: מזהירים את מי שלא עוטה מסכה בסין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

  (צילום: gettyimages)
יש מחסור במסכות. בבייג'ינג(צילום: gettyimages)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

צעדים אלו עומדים בניגוד מסוים לקריאתו של ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, שלא להטיל הגבלות תנועה וסחר על סין. הארגון, נזכיר, הכריז אמש על מצב חירום עולמי בעקבות ההתפשטות המהירה של הנגיף – אך הדגיש שלא מדובר ב"הבעת אי-אמון בסין". ארגון הבריאות של האו"ם מגדיר מצב חירום כ"אירוע יוצא דופן", שמהווה סכנה למדינות אחרות ומצריך תיאום בינלאומי.

 

אולי בהתייחסות לבהלה בתוך סין ומחוצה לה, שפוגעת קשות בכלכלה השנייה בעולם, מסרה היום בייג'ינג כי הצעדים שבהם נקטה כדי להילחם בנגיף הם "המקיפים והנוקשים ביותר". הואה שוניינג, דוברת משרד החוץ הסיני, הוסיפה כי "יש לנו אמון ויכולת מלאים לנצח במאבק הזה".

 

לצד ביטול חגיגות השנה החדשה ודחיית החזרה ללימודים, סין הטילה למעשה עוצר על רוב מחוז חוביי שבמרכזה, שבו גרים כמעט 60 מיליון תושבים. בירת המחוז הזה, ווהאן, היא מוקד ההתפרצות. שם לפי החשד עבר הנגיף לראשונה מבעלי חיים לבני אדם, בשוק שבו סחרו באופן לא-חוקי בחיות בר כמו עטלפים ונחשים.

  (צילום: AFP)
מתפללים בודהיסטים בבנגקוק(צילום: AFP)
 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AP)
בודקים טמפרטורה לנערות בבית ספר במנילה(צילום: AP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

אישה עם תינוק בתחנת רכבת מסיכות  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

טייס מטוס מטען עם מסיכה ב ווהאן סין  (צילום: AP)
(צילום: AP)

לפי רויטרס, יעילותו של העוצר בחוביי מוטלת בספק. עדי ראייה סיפרו לסוכנות הידיעות כי אנשים עוזבים את המחוז ונכנסים אליו רגלית, דרך גשר שעובר מעל נהר היאנגצה. וו מינזהאו, בעל עסק בן 40, סיפר לרויטרס בעודו דג בנהר כי הוא מודאג מכך שאלו שחוצים את הגשר אל מחוץ למחוז – גם אם אינם מראים תסמינים של מחלה – עלולים להיות נשאים של הנגיף ולהדביק אחרים. המשטרה הסבירה כי בעוד כלי רכב לא יכולים לנסוע בגשר, ניתן לחצות אותו ברגל ולצאת אל מחוץ למחוז ב"נסיבות מיוחדות". "כולם נכנסו לפאניקה עכשיו, אבל אני חושב שהדברים לא כל-כך רעים", אמר גואן, מהגר עבודה בן 45, שיצא מהמחוז דרך הגשר.

 

בווהאן עצמה, עיר של 11 מיליון בני אדם, הסגר הוא החמור ביותר ובתי החולים מוצפים בחולים רבים ותושבים חוששים כי נדבקו גם הם. הרשויות הזהירו היום כי למרות משלוחי האספקה האחרונים, עדיין חסר להם ציוד מסוים כמו מסכות רפואיות. ראש העיר ווהאן, ז'ו שיאנוואנג, אמר כי ההתפשטות של הנגיף בתוך העיר ממשיכה להיות "חמורה ומורכבת".

 

אולי באופן שממחיש יותר מכל את שמתרחש בתוך העיר הנצורה, צוות של סוכנות הידיעות הצרפתית בווהאן תיעד אתמול גופה של אדם מבוגר מוטלת ללא רוח חיים, סמוך לאחד מבתי החולים בעיר. לא ברור מה זהותו של האיש, אך הוא נראה כגבר בשנות ה-60 לחייו. בתמונות שצילם הצוות נראתה מסכה רפואית על פניו, וידו אחזה עדיין בשקית קניות.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

צוות חירום עם חליפות מגן בחן את הגופה, ומיד לאחר מכן רוסס בחומר חיטוי על-ידי עמיתיו. לאחר כשעתיים הגופה פונתה ברכב מסחרי עם חלונות כהים, וצוות החיטוי ניקה את הרחוב. אישה שעמדה בסמוך סיפרה כי היא מאמינה שהאיש מת מהנגיף. "זה נורא", היא אמרה. "בימים האלה הרבה אנשים מתים".

 

מזכיר המפלגה הקומוניסטית בעיר ווהאן הודה כי תגובתו למשבר הייתה איטית מדי. בריאיון לתחנת הטלוויזיה הממלכתית בסין אמר מא גוג'יאנג: "אני חש אשמה וחרטה, ומאשים את עצמי. אם הייתי מטיל הגבלות קשות מוקדם יותר, התוצאה הייתה טובה יותר".

 

בתוך כך, בישראל התייחס היום מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, להוראה לישראלים המגיעים מחו"ל להתבודד בבתיהם ולהפסקת התעבורה האווירית עם סין. "אנחנו נאפשר לישראלים ולעובדי השגרירות הסינית להגיע לישראל, והם יהיו בבידוד 14 יום. במקביל, אנחנו סוגרים גם את המעברים היבשתיים ואומרים לכל ישראלי שהיה בשבועיים האחרונים בסין והגיע לארץ כי עליו להישאר בבידוד עד שיעברו 14 יום מהתקופה שבה היה בסין. זו תקופת הדגירה של המחלה". 

 

מנכ"ל משרד הבריאות ממליץ להשתעל למרפק

מנכ"ל משרד הבריאות ממליץ להשתעל למרפק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אנחנו מאמינים שלא ניתן למנוע את ההגעה של נגיף הקורונה לישראל. הוא כבר נמצא בחמש יבשות, אבל אנחנו מנסים לדחות את זה ככל הניתן", הוסיף. "כשזה יקרה, אנחנו נדע להתמודד. אנחנו בקשר שוטף עם ארגון הבריאות העולמי, אנחנו נערכים ומכינים את קופות החולים ואת בתי החולים. אנחנו חוזרים לעצות שאנחנו נותנים לכם תמיד: תמיד טוב להשתעל למרפק ולא ליד, תמיד חשוב לשטוף ידיים ולשמור על היגיינה. בהיערכות נכונה נדע להתמודד גם עם ההתפרצות של הנגיף הזה". בינתיים, היום המריאה לבייג'ינג טיסת היינאן איירליינס האחרונה מנתב"ג, ובה כ-200 סינים.

 

ענבר טויזר ואיתי בלומנטל השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
גופה מוטלת ברחוב. בווהאן הנצורה
צילום: AFP
מומלצים