סין: 46 מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה
במחוז חוביי, שבו פרץ הווירוס, מתו ביממה האחרונה 45 חולים, וחולה נוסף נפטר במחוז צ'ונגצ'ינג. עד כה נספו בסין 259 בני אדם ואובחנו 11,791 חולים. בארה"ב, שם זוהה מקרה שביעי, הוכרז על מצב חירום רפואי. בספרד אותר מקרה ראשון, אוסטרליה משעה טיסות לבייג'ינג
46 חולים בסין מתו ביממה האחרונה, מצב חירום רפואי בארה"ב, מקרה הידבקות ראשון בספרד, גם אוסטרליה משעה טיסות לבייג'ינג: נגיף הקורונה ממשיך לגבות קורבנות, ומדינות בעולם ממשיכות לנקוט בצעדים למניעת התפשטותו.
הרשויות הסיניות מסרו הלילה (בין שישי לשבת) כי מתו 46 חולים נוספים ביממה שחלפה - 45 מהם במחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף, ואחד במחוז צ'ונגצ'ינג שבדרום-מערב המדינה. בהודעתם נמסר כי עד כה נספו בסין 259 חולים בווירוס ונדבקו 11,791. במקביל דווח כי בעיר טיאנג'ין הוחלט שבתי הספר יישארו סגורים עד להודעה חדשה, כמו גם "חברות לא חיוניות". למעשה, כמעט 60 מיליון תושבים סינים נמצאים כעת תחת עוצר או הגבלות.
נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:
משרד החוץ עדכן את אזהרת המסע, הומלץ לישראלים לעזוב
שר הבריאות ליצמן אסר על טיסות מסין לישראל
מצב חירום עולמי בעקבות התפרצות נגיף הקורונה
בתוך כך, אמש הכריז הממשל האמריקני על מצב חירום רפואי ברחבי ארה"ב. בהמשך דיווחה רשת CNBC כי בקליפורניה זוהה מקרה שביעי של הידבקות בווירוס הקטלני. מזכיר הבריאות אלכס אזר הודיע כי תיאסר כניסתם של אזרחים זרים שביקרו בסין ב-14 הימים שקדמו להגעתם לארה"ב. בנוסף, שלוש חברות התעופה הגדולות בארה"ב הודיעו על ביטול הטיסות לסין, וטיסות בקו זה יוגבלו לשבעה שדות תעופה. כמו כן, אזרחים אמריקנים שביקרו במחוז חוביי יוכנסו להסגר למשך שבועיים.
ממשלת בריטניה הודיעה שהיא מחזירה חלק מאנשי הצוות בשגרירות ובקונסוליות שלה בסין, וכי היא משאירה רק את הצוות ההכרחי להמשך הפעילות השוטפת. בהודעה שנמסרה הלילה מטעם הממשלה נכתב כי אם המצב ימשיך להתדרדר, "יכולת השגרירות לספק שירות ועזרה לאזרחים הבריטים בסין תוגבל".
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
מדינות נוספות הודיעו על צעדים במסגרת המאמצים למניעת התפשטות הנגיף. חברת התעופה הלאומית של אוסטרליה, קוואנטס, הודיעה כי היא משעה את טיסותיה מסידני לשנגחאי ולבייג'ינג בין ה-9 בפברואר ועד ל-29 במרץ. רוסיה החליטה שלשום לסגור את גבולה במזרח הרחוק עם סין, וארה"ב, בריטניה, יפן ודרום קוריאה שלחו מטוסים עבור פינוי אזרחיהן ששוהים בעיר ווהאן שבמחוז חוביי.
עד כה זוהו מקרי הידבקות בנגיף בכ-20 מדינות, אולם לא נרשמו בהן מקרי מוות. לפי הדיווחים, בין היתר באוסטרליה אובחנו 9 מקרים, בקנדה 3, בבריטניה 2, בצרפת לפחות 6, בגרמניה 5, באיטליה 2, בהונג קונג 12, במקאו 7, במלזיה 8, בסינגפור 13, בדרום קוריאה 11, בתאילנד 19, בטייוואן 9, בווייטנאם 5, באיחוד האמירויות 5, ובארה"ב כאמור זוהו לפי שעה 7 מקרי הידבקות.
בעקבות ההתפשטות המהירה של נגיף הקורונה, ארגון הבריאות העולמי הכריז שלשום על מצב חירום. בהצהרה נמסר כי הדאגה הגדולה ביותר היא מפני האפשרות שהנגיף יתפשט למדינות שבהן פועלות מערכות בריאות חלשות. "ההכרזה אינה מהווה הבעת אי אמון בסין", נמסר.
בישראל, כזכור, נערך שלשום דיון באגף לשעת חירום של משרד הבריאות בנושא היערכות הטיפול בווירוס. בסופו הודיע השר יעקב ליצמן על איסור טיסות מסין לישראל. עוד הוחלט כי מי ששב לארץ מסין ייאלץ לשהות בבידוד בביתו במשך שבועיים.
אתמול המליץ משרד החוץ הישראלי להימנע מנסיעה לסין, ובמקביל עשרות ישראלים נקראו לעזוב בהקדם את המדינה. עוד נמסר אז כי בהמלצת משרד הבריאות, רשות האוכלוסין וההגירה תבצע סגירה מלאה של מעברים יבשתיים וימיים לבני אדם שאינם אזרחי או תושבי ישראל, וששהו בסין ב-14 הימים טרם הגעתם למעבר הגבול. בתוך כך, הם לא יורשו להיכנס לשטח ישראל ויתבקשו לחזור למדינה שממנה הגיעו.
במשרד החוץ עדכנו עוד כי נציגיות ישראל בסין ממשיכות לפעול כרגיל, ובין היתר מסייעות לישראלים שנמצאים בתחומה.