שתף קטע נבחר

 

סין בבידוד גובר, סינים בעולם: "אנחנו לא וירוס"

אין טיסות, תיירים לא באים, דיפלומטים חוזרים הביתה ו"אפל" סגרה את כל החנויות: 14,380 כבר נדבקו בנגיף הקורונה, ואין סימני האטה. בייג'ינג לאזרחים: בטלו חתונות וקצרו לוויות. חשש למוקד הדבקה ענקי בהואנגנג: רק לדייר אחד יוּתר לצאת מכל בית. גל שנאה נגד סינים בעולם: "הגזענות מתפשטת מהר מהווירוס". הפיליפינים: מקרה מוות ראשון מהנגיף

סוף השבוע עמד בסימן בידודם ההולך וגובר של סין והסינים, על רקע החשש בעולם שהתפשטות נגיף הקורונה מתגברת. אחרי שחברות תעופה הודיעו כי הן מבטלות את הטיסות מסין ואליה עד להודעה חדשה, ושורה ארוכה של מדינות פינו את אזרחיהן מסין והמליצו לאחרים שלא להגיע אליה, מדווחים עוד ועוד סינים – ואסייתים בכלל – על תקריות גזעניות נגדם ברחבי העולם.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

כך הסתננתי לאזור האסור שבו פרץ הנגיף

ישראל סירבה להכניס 35 סינים

משרד החוץ לישראלים בסין: לעזוב בהקדם

המונים בנמל התעופה בשנגחאי: "לברוח רחוק"

 

בבית החולים בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף    (צילום: רויטרס)

בבית החולים בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף קורונה סין מטוס של סרי לנקן איירליינס מפנה אזרחי סרי לנקה מ ווהאן (צילום: EPA)
צוות מטוס של "סרי לנקן איירליינס" מפנה אזרחי סרי לנקה מעיר הנגיף ווהאן(צילום: EPA)

נגיף קורונה הכנות חדר מיוחד ב בית חולים ב אינדונזיה (צילום: AFP)
היערכות להתמודדות עם הנגיף בחדר מיוחד בבית חולים באינדונזיה(צילום: AFP)
מספר המתים הרשמי מהנגיף בסין עלה הלילה ל-304, ומספר הנדבקים הכללי ברחבי תבל – רובם בסין – טיפס ליותר מ-14,500. נדבקים זוהו כבר ב-24 מדינות לפחות, כשהחדשות הן בריטניה, רוסיה ושבדיה. אם בתחילה כל נשאי הנגיף שזוהו מחוץ לסין היו נוסעים שהגיעו מסין, כעת הולכת ומתארכת רשימת המדינות שבהן זוהה מקרה הידבקות על אדמתן שלהן. הרשימה הזו כוללת כבר את תאילנד, וייטנאם, גרמניה, יפן, צרפת וארה"ב.
 
למניין המתים הרשמי הצטרף לפנות בוקר אזרח סיני בן 44, במקור מהעיר ווהאן – העיר שבה התפרץ נגיף הקורונה, שמת בפיליפינים. הוא אושפז לראשונה ב-25 בינואר בשל חום, שיעול וכאבי גרון, ולאחר מכן פיתח דלקת ריאות. "בימים האחרונים הוא היה במצב יציב והראה סימני שיפור, אולם מצבו הידרדר ב-24 השעות האחרונות", מסר משרד הבריאות בפיליפינים. זה מקרה המוות המדווח הראשון מחוץ לאדמת סין כתוצאה מנגיף הקורונה.
 

אחרי ששורה ארוכה של מדינות יעצו לאזרחיהן שלא לנסוע לסין, ובריטניה הודיעה כי היא מתחילה להחזיר דיפלומטים מבייג'ינג וערים נוספות שם, בסוף השבוע הכריזו ארה"ב ואוסטרליה על הגבלות כניסה חמורות ביותר נגד הבאים אליהן מסין.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם על צו שלפיו תיאסר כניסתם לארה"ב של אזרחים זרים שביקרו בסין ב-14 הימים שלפני בואם – משום שלפי מדענים תקופת הדגירה של הנגיף עשויה להימשך שבועיים. אזרחים אמריקנים השבים מסין יורשו להיכנס, אך יידרשו לעבור בדיקות, והחוזרים ממחוז חוביי, מוקד ההתפרצות הראשי, יחויבו להישאר בבידוד 14 יום. החל מהיום, יום ראשון, כל הטיסות הבאות לארה"ב מסין ינותבו לשבעה נמלי תעופה גדולים, ובהם יעברו הנוסעים בדיקות.

 

בישראל, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב פרסם אמש שתי הוראות חדשות שנועדו למנוע ככל הניתן את כניסת הנגיף לישראל. בהתאם להוראתו הראשונה, מסרבת רשות האוכלוסין להכניס לארץ נוסעים לא-ישראלים ששהו בסין בשבועיים האחרונים. אמש דווח לראשונה ב-ynet כי 35 נוסעים סינים שהגיעו בטיסה ממוסקבה לא הורשו להיכנס לישראל ונאלצו לעשות את הדרך חזרה. הטיסות הישירות לסין הופסקו זה מכבר וכעת בוחנים בישראל בדקדקנות גם נוסעים שהגיעו בטיסות מסין עם עצירות ביניים. בנוסף יפורסם בהמשך צו שיחייב את תושבי ישראל ששהו בסין לשהות בבידוד ביתי עד שיחלפו שבועיים ממועד עזיבתם את סין.

המלצות משרד הבריאות למשך 14 יום מהחזרה מסין ()

גם המכות הכלכליות המלוות את הנגיף ממשיכות ליפול על סין. ענקית הטכנולוגיה אפל הודיעה כי כל החנויות שלה במדינה יהיו סגורות עד 9 בפברואר לפחות. לאפל יש 42 חנויות בפנים היבשה הסינית, וסין היא השוק השלישי בגודלו של החברה – קודמים לה רק ארה"ב ואירופה. סין היא גם היכן שרוב האייפונים והמכשירים האחרים של אפל מיוצרים. בימים האחרונים הודיעו גם חברות ענק אחרות על סגירת סניפים, בסין, בהן איקאה.

 

לא מתחתנים ב-2.2.20

סין ממשיכה להתעקש כי היא מסוגלת לבלום את הנגיף, ואת אזהרת המסע שפרסמה וושינגטון כינתה "לא מנומסת". "אין ספק שלא מדובר במחווה של רצון טוב", מסרה דוברת משרד החוץ הסיני הואה צ'וניינג.

 

אבל נראה שגם בתוך סין עצמה הכעס על התנהלות השלטונות מבעבע. בסוף השבוע הודה מזכיר המפלגה הקומוניסטית בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף לראשונה, כי הרשויות שם פעלו לאט מדי. "אם היו ננקטים אמצעי פיקוח נוקשים בשלב מוקדם יותר – התוצאה הייתה טובה יותר עכשיו", אמר מא גואוצ'יאנג. ברשתות החברתיות בסין מותחים גולשים ביקורת על פקידי ממשל בווהאן, בטענה שעיכבו את פרסום המידע על התפרצות הנגיף עד לסוף דצמבר אף שידעו על ההתרחשויות כבר שבועות קודם לכן.

 

בעיר הנגיף הריקה: צועקים ממרפסות קריאות עידוד

בעיר הנגיף הריקה: צועקים ממרפסות קריאות עידוד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף קורונה סין חנות סגורה של אפל ב בייג'ינג (צילום: gettyimages)
עובד בחנות סגורה של אפל בבייג'ינג. כל הסניפים נסגרו(צילום: gettyimages)

אף שסין עושה צעדים לבלימת הנגיף זה כמה שבועות, רק בשבוע שעבר היא הכריזה על מהלכים דרמטיים באמת, כשהטילה סגר על ערים שלמות במחוז חוביי ואילצה עשרות מיליונים להישאר בבתיהם כדי למנוע את המשך ההתפשטות. החזרה לבית הספר מחופשת ראש השנה הסינית נדחתה, שירותי אוטובוסים ורכבות הופסקו, והוגברו הבדיקות לנוסעים ברחבי המדינה.

 

אתמול ביקשו הרשויות בסין מהאזרחים לדחות חתונות ולצמצם ככל האפשר את משכם והיקפם של טקסי הלוויה. ההמלצה שברה את לבם של זוגות צעירים רבים: 2 בפברואר, שיחול מחר, נחשב לתאריך פופולרי מאוד בקרב זוגות מאורסים, בשל האמונה שהוא מביא איתו מזל בגלל רצף הספרות שלו – 02022020, שנקרא באופן זהה מההתחלה לסוף ומהסוף להתחלה.

 

למרות כל הצעדים שסין נוקטת, לפי שעה אין סימנים להאטת ההתפשטות. מספר הנדבקים – יותר מ-14,000 – הוא כבר עכשיו גבוה בהרבה ממספר הנדבקים בנגיף הסארס שהתפרץ בשנים 2003-2002. עם זאת, הנגיף ההוא גרם למתים רבים יותר: מתוך כ-8,000 נדבקים, קרוב ל-800 מתו.

נגיף קורונה תאילנד רכבת בנגקוק (צילום: AFP)
מתגוננים ברכבת בבנגקוק. מקרה הידבקות בתוך תאילנד(צילום: AFP)

נגיף קורונה סין צ'יינה טאון ב לונדון בריטניה (צילום: AP)
בצ'יינה טאון בלונדון. "הוא התרחק ממני ושם צעיף"(צילום: AP)

בשתי ערים השוכנות בסמוך לווהאן חלה עלייה גדולה במספר הנדבקים, ויש חשש שהן הופכות למוקדי הדבקה גדולים בפני עצמן. אחת הערים הללו היא הואנגנג, שממזרח לווהאן. 7.5 מיליון בני אדם גרים שם, וראש העיר אמר שייתכן כי ביממה הקרובה תירשם בה עלייה גדולה במספר מקרי ההדבקה המאומתים. בסוף השבוע הודיעו הרשויות בעיר כי מעתה יותר רק לאדם אחד מכל בית אב לצאת מהבית בכל יום – וגם זה לשעתיים בלבד – כדי לקנות מצרכים נחוצים.

 

"מסין? אל תיגע לי באבוקדו"

סין והסינים בתפוצות מודאגים מאוד לא רק מהסכנה הבריאותית עצמה, אלא גם מהפגיעה התדמיתית שנגרמת להם בעולם: עוד ועוד סינים מתלוננים על מעשי גזענות שהם סופגים מצד תושבי מדינות אחרות. בצרפת פרסם עיתון אחד את הכותרת "אזהרה צהובה" לצד תמונתה של אישית סינית עוטה מסכה, ובאיטליה הורה מנהל האקדמיה למוזיקה סנטה ססיליה לתלמידים מסין שלא להתייצב לשיעורים ברומא עד שרופא יבדוק אותם בביתם ויקבע כי לא נדבקו בנגיף. בבית קפה ברומא נתלה שלט שעליו נכתב כי אין כניסה למי שבא מסין. מקרי גזענות נגד אסייתים על רקע הנגיף נרשמו בין השאר בקנדה ובניו זילנד.

 

מחסום עם מדי חום: ביקור במחוז חוביי בסין    (צילום: BBC)

מחסום עם מדי חום: ביקור במחוז חוביי בסין    (צילום: BBC)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בצרפת מדווחים פעילים בקהילה הסינית כי מוכרים בחנויות מסוימות סירבו לשרת לקוחות ממוצא אסייתי. מהגרים אסייתים וצרפתים ממוצא אסייתי המתגוררים בצרפת יצרו השבוע בטוויטר את ההשטאג #אני_לא_וירוס, ומדווחים על תקריות גזעניות, עלבונות וקללות בשלל מקומות, מבתי ספר ועד סופרמרקטים. "סטודנט ממוצא סיני בשטרסבורג סיפר לנו שאישה צעקה עליו שלא ייגע באבוקדו שהיא רוצה לקנות", סיפרה לטיסיה שיב, מנהלת ארגון של צעירים ממוצא סיני. "היא עשתה את זה אחרי שהיא שאלה אותו מאיפה הוא ואם הוא נגוע בנגיף".

נגיף קורונה סין תיירת מ שנגחאי ב רומא קולוסיאום איטליה (צילום: AP)
תיירת משנגחאי בקולוסיאום ברומא, איטליה(צילום: AP)

בחנויות יוקרה בפריז שבהן נוהגות לבקר קבוצות תיירים מסין סובלים כעת מירידה בהכנסות לא רק בגלל התמעטות זרם התיירים מסין, אלא גם מירידה במספר הלקוחות הצרפתים, שלפי חלק מהמוכרים נמנעים להגיע משום שהם חוששים להתרועע עם לקוחות אסייתים. "גזענות נגד אסייתים מתפשטת אפילו מהר יותר מהווירוס", אומרת סון-ליי טאן, שנולדה בצרפת להורים מסין וקמבודיה. "ישבתי במטרו בדרך לעבודה והאדם שישב לידי התרחק כמה סנטימטרים ושם צעיף על הפה. הייתי בהלם".

 

חוץ מתושבים רבים ממוצא סיני, בפריז יש גם קהילות גדולות של מהגרים ובני מהגרים שמוצאם בקמבודיה, וייטנאם ולאוס. פסקל קורלייר, המנהל מסעדה וייטנאמית באזור שנחשב למעוז המסעדות האסייתיות בפריז, מספר שבצל בהלת הקורונה גם מספר הלקוחות שלו ירד, והכנסותיו בשבועות הראשונים של שנת 2020 היו פחותות ב-40% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. לדבריו לקוחות החלו לשאול את אנשי הצוות אם הם סינים – ואחרים פשוט לא באים. "יש איזו פסיכוזה לא מבוססת סביב הקהילה האסייתית והאוכל האסייתית", הוא אומר.


פורסם לראשונה 01/02/2020 22:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נערכים לנגיף באינדונזיה
צילום: AFP
מומלצים