"אם אני חליתי בסרטן שד - זה יכול לקרות לכל אחת"
בגיל 35 חלתה סיון שקד, אם חד הורית לילד קטן, בסרטן השד. אחרי הניתוחים והטיפולים, היא יצאה עם תובנות לגבי החיים וההתמודדות עם המחלה. טור אישי אופטימי
בשיתוף חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ
אני סיון, רק בת 37, אם חד הורית לילד מתוק בן שש ולפני שנתיים החיים נעצרו ברגע אחד, כאשר חליתי בסרטן. הרגשתי גוש בשד ממש במקרה והאבחנה לא איחרה להגיע.
לסרטן שלי קוראים סרטן שד מסוג טריפל נגטיב, מדובר בסרטן השד מהסוג האלים והאגרסיבי ביותר הנוטה לתקוף נשים צעירות יחסית.
את הסרטן גיליתי בשלב מוקדם (שלב 2), סרטן מקומי ללא מעורבות של בלוטות הלימפה וגרורות. לאחר שהתברר כי אני נשאית של BRCA-1 עברתי ניתוח כריתה ושחזור של השד וכריתת שחלות.
אם אנסה לתמצת, עברתי כשנה של אינספור בדיקות וטיפולים כימותרפיים ולקינוח עברתי שני ניתוחים קשים במיוחד. לאחר שהכול הסתיים, הרופאים הכריזו כי המחלה נעלמה, אך כעבור פחות משנה הסרטן חזר, והפעם אלים יותר. הלם. איך ממשיכים מפה?
מכיוון שעברתי כבר סבב של טיפולים ידעתי שהאופציות הטיפוליות שעמדו בפניי היו די עגומות, להתחיל שוב טיפול כימותרפי, או להצטרף לאחד מהמחקרים הקליניים הקיימים.. בתור מי שמגדלת את בנה לבד זה אתגר לא פשוט להצליח לשלב שגרת חיים עם טיפולים. למזלי זכיתי במשפחה תומכת שמסייעת עד כמה שניתן בניסיון לנצח את ה"משימה" הזאת.
אחרי שהדמעות התייבשו והמחשבות התייצבו, שוב יצאתי לסדרה של בדיקות, במטרה למצוא את הטיפול הטוב ביותר עבורי. בבדיקה פתולוגית, נמצא כי אני מתאימה לקבל טיפול אימונותרפי. בעזרת רופאיי שדאגו שאקבל את הטיפול אני יכולה להגיד שאני חיה חיים נורמליים למדיי, מרגישה טוב ובעיקר מלאת אופטימיות ותקווה לעתיד.
נכון, אני עדיין לא מוגדרת כמישהי שהמחלה מאחוריה, אבל אני מבלה זמן יקר עם היקרים לי ובסיטואציה כזו, זה שווה הכל.
אז מה אני רוצה מכן בעצם?
אני לא רופאה ואין לי את כל הידע שבעולם על סרטן השד, אבל כמי שחוותה וחווה את מחלת הסרטן, אני יכולה לתת לכן יקירותיי, טיפים שלי נראים חשובים ומשמעותיים, שעשויים לסייע לכן לעבור את התהליך הזה בהצלחה:
1. סרטן שד אמנם נשמע כמו סוג אחד של סרטן, אבל טומן בחובו עוד הרבה תתי-סוגים של סרטן. תדאגו לפני הכל, להבין איזה סוג ספציפי של סרטן שד יש לכן. משם אפשר יהיה להתקדם לסעיף הבא.
2. בעידן הנוכחי, בו בכל יום יש המצאות ופיתוחים חדשים, תמיד תחפשו. חפשו את הפיתוח הטכנולוגי החדש ביותר, את התרופה החדשה ביותר, נסו לדלות את כל המידע שקיים על מנת להתאים בצורה הטובה ביותר את הטיפול הרפואי לו גופכן זקוק.
3. זיכרו שמדובר במחלה קשה, כל אחת מתמודדת איתה בצורה שונה וזה בסדר, תנו לגוף שלכן את מה שהוא זקוק לו, הכילו את החולשה והעייפות, ובעיקר זיכרו שהחיים ממשיכים כל עוד אנחנו כאן. אין לדעת מה יביא יום, אבל אפשר לעשות הכל כדי שיביא עימו בשורות טובות.
4. היבדקו, היבדקו, היבדקו!!!
זה לא סוד שלגלות בעצמך גוש בחזה זו לא חוויה נעימה. אם יש חשש או סיכון אל תוותרו על בדיקה, התייעצו עם רופאים ואל תתביישו לשאול את כל השאלות. גם אני חשבתי שאי אפשר לחלות בגיל כל כך מוקדם בסרטן שד, וגיליתי שיש הפתעות בחיים.
מאחלת לכן, אחיותיי הגיבורות, הרבה בריאות.
יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי הינו להחלטת המטפל הרושם את המרשם בהתייעצות עם המטופל.
המידע נכון לינואר 2020 למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפל.
שירות לציבור. מוגש בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.