שתף קטע נבחר

 

כל האותיות והפתקים בבחירות לכנסת ה-23

29 רשימות אושרו להתמודד בבחירות, רשימה אחת תחכה להכרעת בית המשפט העליון. הרשימות, האותיות והכינויים שתפגשו מאחורי הפרגוד בעוד חודש

 

בחירות 2019 הכנות  ועדת הבחירות המרכזית קלפי פתקים לקלפיות קלפיות (צילום: EPA)
פתקי ההצבעה בבחירות הקודמות(צילום: EPA)
 

מליאת ועדת הבחירות המרכזית אישרה היום (א') את רשימות המועמדים בבחירות לכנסת ה-23 ואת האותיות והכינויים שיוצמדו להן. 29 רשימות אושרו על ידי הוועדה, שפסלה בשבוע שעבר את רשימת "משפט צדק, לרפורמה במערכת המשפט ולשחרור יגאל עמיר", בראשות לריסה טרימבובלר-עמיר, רעייתו של רוצח ראש הממשלה יצחק רבין, ולכן במעמד זה אושרו הכינוי והאות בלבד ולא הרשימה. אם בית המשפט העליון יפסוק אחרת, האותיות שלה יהיו קץ.

 

כל העדכונים על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

 

  ()

  ()

הרשימות שמייצגות סיעות בכנסת היוצאת נותרו עם אותם צירופי אותיות, אך חלק שינו את הכינויים שלהן בשל שינויים בהרכב הרשימה והסכמים פנימיים. מפלגת הליכוד נותרה כתמיד עם צירוף האותיות הוותיק "מחל" והכינוי נותר "הליכוד בהנהגת בנימין נתניהו לראשות הממשלה", זאת למרות שהבחירות הן לכנסת ולא לראשות הממשלה. כחול לבן נותרה עם צירוף האותיות "פה", ששימש בעבר את יש עתיד, אך יאיר לפיד כבר אינו מופיע על הפתק, לאחר שוויתר על הרוטציה בראשות הממשלה, והכינוי הוא "כחול לבן בראשות בני גנץ".

 

האיחוד הגדול במחנה השמאל בין העבודה-גשר למרצ שמר אמנם על אותיות "אמת" המיתולוגיות, אך הוציא מהקלפי את אותיות "מרצ". הכינוי של רשימת השמאל המאוחדת היא "העבודה-גשר-מרצ" ללא ציון העומד בראשה – עמיר פרץ. רשימת ימינה שמרה על האותיות המיתולוגיות "טב" - ירושה מהמפד"ל ומהאיחוד הלאומי. עם זאת כינוי הרשימה מציין רק את החברות בה ולא את העומד בראשה בסיבוב הנוכחי, נפתלי בנט.

 

ועדת הבחירות פוסלת את רשימת "משפט צדק"    (צילום: ערוץ הכנסת ואמיר אלון )

ועדת הבחירות פוסלת את רשימת "משפט צדק"    (צילום: ערוץ הכנסת ואמיר אלון )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשימות שאינן כוללות סיעות המיוצגות בכנסת היוצאת נאלצו להסתפק באותיות שאינן שייכות לסיעות שהצליחו להיכנס לכנסת בבחירות האחרונות, בשיטת "כל הקודם זוכה", או לקבל אישור מהסיעות הללו להשתמש באותיות שלהן.

 

עוצמה יהודית של איתמר בן גביר קיבלה את האותיות "נץ" ששימשו את הרשימה בעבר כשרצה עם השם "עוצמה לישראל". מפלגת צומת, שקיבלה תמיכה רחבה בקרב יישובים חקלאיים בבחירות הקודמות, שמרה על האותיות "זץ" מהפעם הקודמת.

 

הפיראטים קיבלו שוב את צירוף האותיות הבלתי זכיר "ףז", אך הפעם כתבו על הפתק "הפיראטים לדמוקרטיה לחץ כאן". גם רשימת "אדום לבן" בראשותו של עמי פיינשטיין הוסיפה כיתוב שיתפוס את העין מאחורי הפרגוד "אדום לבן – ח'ירבת דוראן בראשות עמי פיינשטיין מחכים למשיח? משיח כבר כאן...".

 

ועדת הבחירות אישרה בינתיים את הפתק של רשימת "משפט צדק" ואף את הכינוי שיופיע על הפתק, אם זאת הרשימה עצמה נפסלה במליאת ועדת הבחירות המרכזית. עד מחר תוכל הרשימה לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון, ואם הוא יאשר את התמודדותה היא תוכל להשתתף בבחירות לכנסת ה-23 עם האותיות "קץ".

 

המועמדים שנפסלו בשל קלון

ועדת הבחירות המרכזית פסלה את התמודדותם של שני מועמדים ברשימות שהוגשו בשל עבירות שביצעו. לפני כשבועיים קבע יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט ניל הנדל, כי מייסד "טלגראס", עמוס דב סילבר, לא יוכל להתמודד בבחירות הקרובות לכנסת ושמו יימחק מרשימת "עוצמה ליברלית-כלכלית", שבה שובץ במקום השני.

 

הסיבה לכך שמועמדותו נפסלה היא שלא תמה תקופת הקלון על עבירות הסמים שבהן הורשע ונעשו בין השנים 2012-2015. כיום סילבר נמצא במעצר ומתמודד עם כתב אישום בגין ניהול ארגון פשיעה, תיוון לסחר בסמים מסוכנים, סחר בסמים מסוכנים ועבירות נוספות.

 

בנוסף, הנדל פסל את מועמדותה של שירן אסלן, ששובצה ברשימת "קמ"ה – קידום זכויות הפרט", מכיוון שטרם תמה תקופת הקלון בעבירה שבה הורשעה. על אסלן, מנשותיו של מנהיג "הכת הירושלמית" דניאל אמבש, נגזרו ארבעה חודשי מאסר, לאחר שבין היתר ניסתה להניא ממתן עדות חלק מילדי המשפחה, אשר שימשו כעדים נגד אמבש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
פתקי הצבעה בבחירות הקודמות
צילום: EPA
מומלצים