שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

סטודנטית סינית במסר לישראלים: "אל תפחדו מאיתנו"

ינאן קי, שחיה בישראל, סיפרה בריאיון לאולפן ynet על המבטים המוזרים ברכבת: "רואים בי חיה מוזרה, שאלו אותי אם חזרתי מסין בזמן האחרון". אמש הפיץ משרד הבריאות צו המחייב את כל השבים מסין להתבודד שבועיים

 

 

 

התפשטות נגיף הקורונה בסין ממשיכה להדאיג, וגם הסינים שחיים בישראל מרגישים זאת. ינאן קי, סטודנטית סינית באוניברסיטה העברית בירושלים, פרסמה סרטון בפייסבוק שבו קראה לישראלים שלא לפחד ממנה ומאזרחים סינים אחרים. הבוקר (שני) אמרה לאולפן ynet: "מפריע לי שאנשים רואים בי חיה מוזרה".

 

קי סיפרה: "הייתי ברכבת מירושלים לתל אביב ובאו אלי אנשים ושאלו אותי אם באתי מסין בזמן האחרון. וזה לא היה בנאדם אחד. כשהלכתי לסופר, לחנויות ולמסעדות הרגשתי שאנשים רואים אותי כמפלצת או משהו כזה, זה לא נעים. זו סיטואציה מאד לא רגועה בשבילי ובשביל כל הסטודנטים והעובדים הסינים שגרים בארץ עכשיו".

 

ינאן קי סטודנטית סינית בישראל ()
ינאן קי. "סיטואציה לא נעימה"

 

- את יכולה להבין שיש קצת היסטריה סביב הסוגיה הזאת.

 

"בטח, אני מבינה, אבל יש חוק עכשיו של משרד הבריאות שאסר טיסות ישירות מסין, ואני חושבת שכל הסינים המעטים עכשיו בארץ עובדים או סטודנטים או כאלה שגרים פה". קי הבהירה שאינה חושדת שמדובר בגזענות, אלא פחד. "מה שקורה בסין לא כל כך גרוע כמו שחושבים, זה המסר שאני רוצה להעביר".

 

בהלת הקורונה (צילום: שאול גולן)
בהלת הקורונה בבית החולים שיבא(צילום: שאול גולן)

סטודנטים נוחתים ב אינדונזיה חזרו מ ווהאן סין נגיף קורונה (צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY)
סטודנטים שחזרו מווהאן נוחתים באינדונזיה (צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY)

 

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

העולם מבוהל מהקורונה, ומפעלי המסכות בטירוף

הגיע מעטלפים, עובר בצואה, והגנת המסיכה מוטלת בספק

בחזרה מסין, בלי בדיקה בנתב"ג

כך נראה בית החולים שסין בנתה ב-10 ימים

פרץ גזענות עולמי: "פה לא משרתים סינים"

מקרה מוות בפיליפינים – הראשון מחוץ לסין

 

משרד הבריאות הפיץ אמש צו המחייב את כל השבים מסין לבודד את עצמם למשך 14 יום בביתם או בבית חולים. הצו מחייב גם אנשים ששהו זמן רב צמוד לחשודים כנשאי נגיף הקורונה. על פי הצו, שתקף ל-30 הימים הקרובים, במהלך הבידוד חל איסור לצאת מהמרחב שהוגדר – אלא באישור רופא. בנוסף, כל אדם ששב מסין והחליט לשהות בבידוד ביתי יצטרך לדווח למשרד הבריאות על המיקום שבו הוא נמצא. עם זאת, לפי שעה, המשטרה לא צפויה לפקח אם המבודדים מפרים את תנאי הצו.

 

נכון להיום אין חיסון שבאמצעותו ניתן למנוע את התפשטות המחלה ואין טיפול ידוע", הסביר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. "מטרת הצו היא למנוע הדבקה בנגיף הקורונה ולמנוע את התפשטותו בישראל על-ידי קביעת חובת בידוד למי ששהה בסין, וכן למי שהיה במגע עם חולה קורונה מאומת". 

 

לקריאת הצו המלא – לחצו כאן

  

נכון לעכשיו עומד מניין הקורבנות כתוצאה מהתפרצות הנגיף על 362 בני אדם - רובם בסין, למעט אחד שמת אתמול לפנות בוקר בפיליפינים. מניין הנדבקים בנגיף עומד על יותר מ-17 אלף בני אדם, רובם ככולם בסין.

 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אם אדם שחוזר מסין החליט לשהות בבידוד בביתו ולא בבית חולים, הגדיר לו משרד הבריאות תנאים שבהם יהיה חייב לעמוד: על המבודד לשהות בחדר נפרד, מאוורר היטב אך עם דלת סגורה. רק עבור צורך הכרחי, יש להיכנס אל המטופל תוך כדי כיסוי הפה והאף במסכה כירורגית (מסכת אף-פה). יציאה מהחדר תהיה רק לצורך פעולות הכרחיות ולזמן קצר. כמו כן, אין לאפשר למבודד לצאת מביתו אלא לצורך העברה לבית חולים ואין להכניס אליו מבקרים. הנחיה נוספת שניתנה היא הקפדה על ניקיון וחיטוי יום-יומי של משטחים כגון שולחן ליד המיטה, מסגרת המיטה ורהיטים נוספים.

 

אתמול סיירו שר הפנים אריה דרעי ושר הבריאות יעקב ליצמן בעמדות רשות האוכלוסין וההגירה בנתב"ג. "לצערנו אנחנו כמעט בטוחים שהנגיף יגיע לארץ, ואנחנו נערכים לעשות כל מה שצריך כדי לטפל בו", אמר השר ליצמן. "אנחנו מתפללים לאלוהים שהוא לא יגיע, אולי התפילות יעזרו, אבל צריך להיערך". השר דרעי הוסיף: "הנגיף יצא מסין, הוא נמצא בהרבה מאוד מדינות. אנחנו לא יודעים אם הגיע לישראל, אבל צריך להתכונן לכך שהוא יגיע. לא צריך להיכנס להיסטריה, אבל זה עולם קטן והנגיף עובר מהר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים