שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות העולמי על נגיף הקורונה: "יהיה יותר גרוע לפני שישתפר"

בריאיון לאולפן ynet טען דובר הארגון כריסטיאן לינדמייר שסגירת השערים מצד חלק מהמדינות אינה מועילה בהכרח: "אם אנשים רוצים לבקר חברים ומשפחה - הם יעשו את זה בכל מקרה. עדיף שלא יעברו במעברי גבול לא רשמיים". על חיסון לנגיף: "זה ייקח לפחות 9 חודשים"

  

 

 

דובר ארגון הבריאות, כריסטיאן לינדמייר, התייחס הבוקר (שני) בריאיון לאולפן ynet להתפתחויות האחרונות במצב ההתפשטותו של נגיף הקורונה, שמניין הקורבנות שגבה עומד על 362 בני אדם, וההיערכות לקראתו בעולם. "הנגיף הגיע למספר רב של מדינות והמצב יהיה יותר גרוע לפני שיתחיל להשתפר", אמר לינדמייר. 

 

סטודנטים נוחתים ב אינדונזיה חזרו מ ווהאן סין נגיף קורונה (צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY)
חזרו מווהאן שבסין לאינדונזיה ורוססו (צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY)

עובדים של סוכנות נסיעות מחלקים מסכות לאנשים ב נמל תעופה ב הונג קונג בגלל נגיף קורונה (צילום: AP)
חלוקת מסכות בנמל התעופה בהונג קונג(צילום: AP)

וירוס נגיף ה קורונה סין מפעל לייצור מסכות איסטנבול טורקיה (צילום: רויטרס)
מפעלי המסיכות לא עומדים בקצב(צילום: רויטרס)

- יש דיווחים שהממשל הסיני ניסה להחביא את מספר האנשים שנדבקו בווירוס, זה נכון?

"אנחנו שומעים הרבה דיווחים והרבה תאוריות קונספירציה. אולי בהתחלה כשלא ידעו הרבה על הוירוס והסימפטומים אז רשויות או אנשים פרטיים לא ידעו כל כך איך להתייחס לזה. זה אפשרי אבל בסוף היום זה לא משנה. יש לנו עכשיו המון אנשים חולים בסין עם שיעור ההרוגים נמוך יחסית, ויש לנו פריסה בינלאומית שאמורה להתמודד עם ההתפשטות למדינות נוספות. זו הסיטואציה שבה אנחנו צריכים להתמקד".

 

- אחוז הנדבקים תחת שליטה?

"לא. אני חושב שזה מוקדם להגיד עדיין. אנחנו עדיין עובדים כדי לזהות את המקור הישיר של המחלה. ובגלל שאנחנו עדיין לא מזהים אז אנחנו לא יודעים איך הווירוס בדיוק מתפשט. אנחנו לא יודעים עד כמה חמור המצב של הבן אדם צריך להיות, בגלל שרוב האנשים שחולים מאוד נמצאים במצב בריאותי קשה ללא קשר לנגיף".

 

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

העולם מבוהל מהקורונה, ומפעלי המסכות בטירוף

הגיע מעטלפים, עובר בצואה, והגנת המסיכה מוטלת בספק

בחזרה מסין, בלי בדיקה בנתב"ג

כך נראה בית החולים שסין בנתה ב-10 ימים

פרץ גזענות עולמי: "פה לא משרתים סינים"

מקרה מוות בפיליפינים – הראשון מחוץ לסין

 

הבוקר התייחס משרד החוץ הסיני לבהלה העולמית בעקבות התפשטות נגיף הקורונה.וטען שחלק מהמדינות, במיוחד ארה"ב, הגיבו בצורה מוגזמת להתפרצות הנגיף. בהודעת המשרד נמסר שלא הגיוני למנוע מאנשים לחצות גבולות. דוברת המשרד ציינה שסין מקווה שמדינות העולם יגיבו להתרחשויות בצורה הגיונית ושקולה שמבוססת על המדע. היא קראה למדינות לאחד כוחות ולא לנצל את מעמדן.

 

בהתייחסות ישירה לארה"ב מסרה בייג'ינג שהאמריקנים לא העניקו לסין שום עזרה משמעותית, ועוררו בהלה ברחבי העולם. דוברת משרד החוץ בסין ציינה שארה"ב הייתה המדינה הראשונה שהחליטה לפנות חלק מעובדי הנציגויות הדיפלומטיות שלה, והראשונה שהטילה מגבלות על נוסעים סינים. "כל מה שהיא עשתה רק עלול לעורר פחד, וזו דוגמה רעה", אמרה דוברת המשרד על התגובה של ארה"ב.

 

לינדמאייר אמר גם הוא שסגירת הגבולות מוגזמת: "המדינות חושבות שזה משהו שטוב לאזרחים שלהן, אבל ארגון הבריאות העולמי לא ממליץ על צעדים כאלה דרסטיים. אם אנשים רוצים לטייל או לבקר חברים או משפחה הם יעשו את זה. ואם אין להם מעברי גבול רשמיים ללכת אליהם הם יפנו אל אלה הלא רשמיים, ובתרחיש שבו אנשים חולים חוצים גבולות, עדיף שיעברו בגבולות הרשמיים שם יבדק המצב הרפואי שלהם, ויכולים לאבחן אותם וגם לטפל. זה האינטרס של כולנו - כולל המטיילים".

 


על הפרסומים השונים לגבי טיפול אפשרי אמר: "אנחנו שומעים חדשות מכל העולם על מדענים שזיהו מאפיינים של הווירוס ואחרים שטוענים שהם מצאו דרך להתקדם. אם זה נכון אלו חדשות מצוינות, אבל חשוב לזכור שגם אם מישהו זיהה פתרון יש עדיין תהליך שלם שצריך לעשות - ניסוי אנושי, ניסוי מחקרי ואז הפצה. זה ייקח לפחות תשעה חודשים אם לא שנה. אז בינתיים אנחנו צריכים להתמקד בטיפול ומניעה עכשיו".

 

- שנה זה הרבה זמן.

"אני מסכים. אבל זו הדרך הנורמלית. אפילו למחלת השפעת, שאנחנו יודעים בדיוק איך להפיק את החיסון, רק ההפצה לוקחת בערך חצי שנה. אתה לא יכול להכניס כל דבר שמישהו פיתח בגוף של אדם, ולהגיד תראה, ניסינו את החיסון, זה עובד. יש הרבה צעדים לפני".

 

- אתה אופטימי בשלב הזה?

"ההתפשטות של הווירוס מחוץ לסין עדיין מאוד מתונה. מעט מאוד אנשים נדבקו. זה עוד יחמיר אבל כן, אני אופטימי".

 

"מפעל החיסונים לא קשור לנגיף הקורונה"

בתוך כך, משרד הבריאות בישראל פנה לחברות הסלולר בבקשה שאלו ישלחו מסרון ללקחותיהן שינחתו בישראל עם הסבר בעברית ואנגלית על הוראות המשרד לגבי נגיף הקורונה.

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב התייחס הבוקר באולפן ynet לדברי הסינים ואמר: "אנחנו מעריכים מאוד את הצעדים שהם עושים. הם פועלים בשקיפות ובשיתוף פעולה עם הגורמים הבין לאומיים ובראשם ארגון הבריאות העולמי. אנחנו מבינים שלא נוכל למנוע את כניסת הנגיף לארץ אבל אנחנו עושים הכל כדי שהוא יגיע כמה שיותר מאוחר, צריך לזכור שהוא כבר ב-26 מדינות מחוץ לסין כמעט בכל היבשות. אנחנו מבינים את התגובה של הסינים לתגובה שלנו אבל אנחנו חושבים שהיא הכרחית".

 

 

הוא הוסיף לגבי צו הבידוד שפרסם משרד הבריאות: "הצו הוא לא המלצה והוא לא בקשה, כל מי שלא עברו 14 יום מאז שהוא עזב את סין חייב להיות בביתו בבידוד, זאת הנחייה מחייבת, היא מתוקף חוק במדינת ישראל שנקבע במיוחד לעניין הזה ואנחנו דבר ראשון אומרים לאנשים: זאת האחריות שלכם, הדרך שלנו להתמודד עם התפרצות של מחלות, של מגפות היא באמצעות זה שאנשים יקחו אחראיות ולא ידביקו אנשים".

 

הוא טען כי במשרד הבריאות יידעו להתמודד עם האכיפה אך כי בשלב זה לא יעזרו במשטרה: "היה ויהיה צורך יש לנו גם מנגנוני אכיפה, גם בתוך במשרד וגם מחוץ למשרד. אנחנו לא רוצים להגיע לזה, אבל אם נצטרך נדע לפעול גם בכלים האלה".

 

על הכרזת ראש הממשלה כי הנחה לבנות מפעל חיסונים בישראל אמר: "אעשה סדר, אנחנו אומרים מזה זמן ואנחנו שמחים שרה"מ קיבל את המלצתנו, שצריך לבנות מפעל חיסונים במדינת ישראל בלי קשר לקורונה. כשיש לך מפעל חיסונים יש לך שתי יכולות: היכולת הראשונה היא שאם באמת מייצרים את האפשרות לייצר חיסון, אז אתה מבטיח שלאוכלוסייה שלך יש כיסוי בעלות סבירה. הדבר השני זה שאתה מייצר פעילות של מחקר ופיתוח סביב מפעל חיסונים ואתה משתף בזה את המכון הביולוגי ואת היכולות המחקריות המאוד טובות שיש בישראל כדי שבאמת אולי להיות חלק מהמאמץ העולמי ואולי אפילו להיות חלוץ במאמץ העולמי להתמודדות עם כל תחלואה שתהיה בעתיד".

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY
ההתמודדות עם נגיף הקורונה
צילום: AFP PHOTO / INDONESIAN EMBASSY
מומלצים