אזרחים שייאלצו להישאר 14 יום בבידוד - יקבלו ימי מחלה נוספים
בצל ההנחיות האחרונות שנועדו למנוע את התפרצות נגיף הקורונה בארץ: משרד הבריאות הודיע כי מי שישוב מסין וייאלץ להיעדר מעבודתו במשך שבועיים כדי להישאר בבידוד - יפוצה באמצעות ימי מחלה שיתווספו לימי המחלה הרגילים שלו
בהלת הקורונה בישראל: צפו בריאיון עם מנכ"ל משרד הבריאות באולפן ynet (צילום: שחר גולדשטיין)
אזרחים ישראלים ששבים מסין ויאלצו להיעדר ממקום עבודתם במהלך 14 ימי הבידוד - יקבלו פיצוי מלא מהמדינה. כך הודיע הערב (ב') משרד הבריאות.
עקב התפשטות נגיף הקורונה: האטה בהזמנת חבילות מסין
חשש מגל התייקרויות בעקבות משבר הקורונה
ההתמודדות עם נגיף הקורונה: סין הזיקה לעצמה
אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הסכים לדרישתו של משרד הבריאות לפצות את אזרחי ישראל שידרשו להיות בבידוד 14 ימים מחשש להדבקה מנגיף הקורונה - בידוד המונע מהם להגיע, בין השאר, למקום עבודתם.
את הסכמתו העקרונית הביע ראש הממשלה בישיבה שנערכה בינו לבין בכירי המשרד. את הפיצוי יקבלו העובדים באמצעות ימי מחלה שיתווספו לכל עובד ואלה לא ינוכו מהמכסה הרגילה של ימי המחלה שלהם. לפי הוראות המשרד: "היעדרות מהעבודה בתקופת הדגירה תיחשב כהיעדרות בשל מחלה כפי שיוסדר בצו של משרד הבריאות, בכפוף להצגת אישור על מועד עזיבת סין. אין לפנות לרופאי המשפחה לקבלת אישור מחלה בגין ההיעדרות".
נזכיר כי משרד הבריאות קבע מספר צעדים כדי למנוע את התפשטותו של הנגיף, אם וכאשר הוא יגיע לישראל. ראשית, הוא סגר את הכניסה לאזרחים סינים לארץ תוך ביטול כל הטיסות מהמדינה ואליה. כמו כן, הוא מחייב כל אזרח ישראלי ששב מסין לשהות 14 יום בבידוד בביתו.
במשרד הבריאות מזכירים כי מי שלא יישאר בבידוד ויפר את החלטת משרד הבריאות בהקשר הזה, עובר עבירה פלילית שעונשה עד שש שנות מאסר. כמו כן, אם הנשא מדביק אזרח אחר וגורם לו נזק, הוא חשוף לתביעת נזיקין אזרחית שיכולה להגיע לסכומי עתק.
אתמול הודיע משרד הבריאות כי ימנה פקחים כדי לוודא שאותם ישראלים המחויבים בבידוד בביתם אכן עושים זאת.
עוד פורסם כי במשרד הבריאות מבקשים לבחון אפשרות שלפיה תושבים סינים שאמונים על פרויקטי תשתית או מיזמים חשובים למשק יוכלו להיכנס לגבולות ישראל, לשהות 14 ימים בבידוד כמו שאר הישראלים, ולהישאר בארץ על מנת לקדם את המיזמים ולמנוע פגיעה במשק.
עם זאת, אין מדובר על סינים בדרגים נמוכים אלא אך ורק על סינים בתפקידים בכירים אשר נוכחותם בארץ הכרחית לקידום המיזם.
בידוד בבית חולים בסין
צילום: רויטרס
מומלצים